| minime3 a întrebat:

Cum faci sa fii un om mai bun? Sa nu mai barfesti, sa nu mai gandesti rau despre altii? De exemplu cand vezi un gras sa nu mai zici "uite-l si pe ala a mancat ca spartul". Dau funda!

17 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Exista o singura solutie, sa devi destept, altfel n-ai cum!

| pufulescu0o a răspuns:

Eu cam inteleg ce vrei sa intrebi!
Cand vezi pe cineva prea... gras, urat, murdar etc, cauta a il observi, pasul unu, si pasul doi sa te gandesti foarte intens cum sa faci sa nu ajungi ca ea / el!

| minime3 explică (pentru TimberWolf):

Banuiesc ca aici nu te referi la a avea studii superioare sau diplome. Cum faci sa fii destept? Acel destep?

| minime3 explică (pentru pufulescu0o):

Ce inseamna asta? Sa te holbezi la el, sa il masori din cap pana in picioare? Daca e urat, nu e vina omului. Cum faci sa nu simti repulsie fata de el, sa nu-l judeci ca e urat? Caci practic asa l-a lasat Dumnezeu. Gras nu l-a lasat oricum.

| pufulescu0o a răspuns (pentru minime3):

Cum faci sa gandesti fara repulsie? Te fortezi.
Te fortezi sa nu ii razi in nas si multumesti lui Dumnezeu ca nu esti ca el. Apoi, daca e vreun drogat sau asa ceva, bagi la cap ce i se intampla lui, ca sa nu ajungi ca el.
Scuze daca imi depasesc competentele, nu am copii si nici nu iau droguri!
stay safe!

| TimberWolf a răspuns (pentru minime3):

''cea mai inalta treapta a inteligentei este sa observi fara sa judeci'' asta iti spune ceva?
Unii se nasc sa barfesc, altii se nasc inteligenti.

| TimberWolf a răspuns (pentru TimberWolf):

*se nasc sa barfeasca.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-l faci tu pe om mai bun, ca asta nu-i posibil, ci trebuei el singur sa se auto-educe, sa vorbeasca frumos si respectuos intotdeauna, cu toata lumea.

Cand vezi un gras nu comentezi ca prost-n targ "uite-l si pe ala a mancat ca spartul" ca nu ai idee daca ala nu cumva are o boala de a ajuns in acea situatie, ci-ti cuplezi creierul si pentru cateva secunde pune-te in pielea lui ca sa intelegi prin ce trece bietul om.

Daca ai bun simt si educatie cat de cat, vei activa starea emitioanala de emaptie si vei inceta imediat sa-l mai barfesti sau sa te transformi in cel mai josnic om, care-i respingator si uracios.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu. Când vezi un gras întorci capul și îți vezi de treabă ta

| Cipi1212 a răspuns:

Să nu mai bârfești. Să nu jignești un om gras pentru că aceasta poate fi gras din cauze medicale.

| RAY a răspuns:

Asta e ceva genetic românesc, bârfele,criticile,judecată,jigniri,a îți bate joc de cineva, a fii invidios, urâcios, e cv tipic acestei națiuni, degeaba încerci

| dullcat a răspuns:

Incepi sa aplici principiul: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

Nu e simplu, dar nici imposibil.Succes!

| EestiSodalane a răspuns (pentru RAY):

Dacă e tipic românesc cum se face că am văzut asta la toate națiunile lumii?

| RAY a răspuns (pentru EestiSodalane):

Eu am vazut la popoarele cu intelect primitiv

Https://www.cunoasterea.ro/......tei-umane/

Exista diferente intre indivizi =nu am spus ca toti romani sunt asa, exista diferente intre rase, nu sunt rasist, eu doar afirm adevarul, uitate la stirile de la ora 5 ce zone sunt la violente,agresive, primitive, desigur ca educatia conteaza foarte mult, societatea inconjuratoare, daca tu ai primit bulling de mic poate si tu vei face la fel, solutia este educatia

De exemplu de ce america de sud e saraca? vs america de nord? pai sa vedem? spanioli si portughezi vs englezi, germani

Iar personalitatea este mostenita genetic