| Trixt3r a întrebat:

Cum functioneaza creierul tau?
Va rog sa raspundeti sincer, sunt foarte curios cat de diferiti suntem unii de altii. Am aflat despre unele din ele cu ceva timp in trecut si am ramas cam surpins cat de diferit sunt fata de prietenii mei. Eu spre exemplu sufar de Aphantasia.
(O sa las si un link la sfarsit care cuprinde cateva din punctele enumerate de mine sa nu ziceti ca fac misto)

1. Daca te gandesti la un fruct, poti sa iti imaginezi/sa simti mirosul sau gustul lui?
2. Daca fredonezi o melodie in gand, o auzi cantata de vocea artistului sau de vocea ta?
3. Daca te uiti in oglinda si incerci sa vorbesti, poti sa vorbesti fara sa misti buzele sau trebuie sa deschizi gura?
4. Daca inchizi ochii, iti poti imagina un mar in detalii? - Cat de detaliat? Ii poti schimba culoare in imaginatia ta, poti sa-l feliezi? Poti sa-l imaginezi ca pe o schita 3d?
5. Sau vezi doar negru cand inchizi ochii?
6. Cand nu esti langa cineva te simti diferit fata de cum te simti cand esti cu el/ea, mult mai deconectat, adica stii ca iubesti acea persoana dar nu stimti si emotia in sine?
7. Auzi o voce interiora atunci cand gandesti? Sau vorbesti direct ce gandesti, fara sa iti auzi gandul?
8. Daca ai o voce interiora, auzi doar vocea ta, sau poti sa gandesti folosind si vocea altcuiva?
9. Cand citesti, auzi vocea ta, sau iti imaginezi vocea caracterului despre care citesti si "auzi" textul ca si cand acea persoana ar vorbi?
10. Cand te gandesti la un obiect, sa spunem la frigider - Iti imaginezi obiectul ca pe o poza, sau iti imaginezi traseul pe care trebuie sa-l urmezi sa ajungi la frigider? sau pur si simplu ai un "feeling" general despre locatia frigiderului si atat?

Sunt subiecte care sunt cercetate zilnic, cateva dintre ele le gasiti aici, sa nu spuneti ca fac misto de voi : https://www.youtube.com/watch?v=Xa84hA3OsHU

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Da
2. De cele mai multe ori da.
3. Pot vorbi fara sa-mi misc buzele, depinde ce spun.
4. Da, pot schița clar o imagine a unui măr. De exemplu, imi imaginez un mar verde cu puncte din acelea maro inchis pe coaja. Marul se afla pe un fundal alb. Mi-l imaginez acum in culoarea mov. Iau un cutit de legume cu maner verde si feliez marul. Obtin 7 feli, 4 in partea stanga si 3 in partea dreapta.
5. Nu. Am o imaginatie bogata.
6. Si da si nu. Depinde de persoana si sentimentele mele pentru ea.
7. Nu aud o voce interioara.
8. Nu.
9. "Aud" textul ca si cum autorul l-ar recita.
10. Imi imaginez traseul.

| Trixt3r explică (pentru anonim_4396):

La intrebarea 3 nu am formulat bine.

3. Poti sa vorbesti doar in gand atunci cand te uiti in oglinda, fara sa-ti misti buzele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Trixt3r):

Da.

| Seba2013 a răspuns:

Creierul meu functioneza cu hemisferul DOMINANT stang. Celalalt imi provoaca stare rea sau disconfort cultural, pentru ca a intrat durerea in el. Asta nu ma lasa sa evolutionez spre arte liberale si ma distrage spre arte vulgare. Chiar am verificat lucrul acesta in scris si este un adevar obiectiv stiintific.

In acest cumul intra si poezia, arta si muzica nu asa cum le ordoneza modernistii ci asa cum le ordoneaza clasicii.

Iar de pacat, rău, durere, dionis, betie, ebrietate si fertilitate fug pentru ca imi cauzeaza disconfort cultural si slabirea tariei hemisferului stang si dominator. Eu ma fortific pe modul de crestere si dezvoltare iar celalalt mod in care a intrat durerea il am slabit si controlat, pentru ca altfel ma debiliteaza el. Iar pacatul nu pot sa il armonizez sau sintonizez cu binele, frumosul, perfectul si curatul.....pentru ca si murdarul este pacat impotriva corpului si creierului meu spalat. Eu marchez distanta si ma mentin pe margine. Devin devot si evlavios acestor lucruri.

Să nu fii desfrânat! sau Sa nu comiti acte impure!
A doua varianta suna mai bine, pentru ca astia au adulterat limbajul.

Întrebări similare