Eu mi-am găsit-o la 34 de ani. Astfel, vârsta nu este o problemă.
O poți face doar căutând. Însăși procesul de căutare a ei face parte din vocație. Dta când întrebi cum, soliciți, ceri o metodă, un algorintm de găsire a ei. Vocație este ceea ce te cheamă, vocare înseamnă chemare. Ea te cheamă, nu tu o cauți, nu tu o chemi pe ea. Ce te pasionează măcar puțin de tot, chiar acum? Chiar nimic? Dar ce te interesează, ce interese ai? Ce hobiuri? Și un hobby poate genera o pasiune, și să se transforme într-o vocație.
Este ceva în jurul tău? Nu. Atunci shimbă locația. Cum se zice, schimbi locul, schimbi norocul. Ce te face să fii curios, ce vrei să afli? Curiozitatea te poate conduce spre o vocație.
Pune întrebări. Caută răspunsuri.
Am găsit aici o listă cu întrebări.
http://traiestecreativ.ro/20-de-intrebari-de-urnit-creativitatea/
Dar să le pui pe ale tale.
Ce cauți. Cauți ceva care tu numești vocație.
Caută ceea ce îți place, ceea ce ți-ar place, nu ceva teoretic numit vocație. Ceea ce simți că ți-ar place și îți lipsește.
Dacă nu ai tu ceva special de făcut, atunci întreabă pe alții, ce nevoi au, și ce caută ei, și ajută-i să găsească. Să ajuți pe alții poate fi o vocație. Observă ce este în jurul tău și scrie u jurnal cu ceea ce observi. Scrisul te ajută să îți limpezești gândurile. Plimbările în natură la fel. Acesta este rostul parcurilor din oraș, și al excursiilor. Fiecare zi și fiecare moment poate fi un mic pas din această căutare. Nu căuta neapărat ceva super măreț și fenomenal. Poți avea vocația ta ca ceva special, numai al tău, fără faimă mondială și publicitate.
Cred ca iti poti gasi vocatia experimentand cat mai mult, avand experiente noi ca sa vezi ce ti se potriveste.
Pe de alta parte cand vine vorba de mediul in care traiesti incearca sa gasesti ceea ce iti este oportun, uneori nu vei gasi ceea ce iti place sau ceea ce ti se potrivesti. Asta-i viata.
Nu te atrage chiar nimic ? Incearca sa iti castigi existenta din ceea ce iti place.
Activitatile de relaxare raman de relaxare. A nu se amesteca. In plus, desenul, pictura, fotografia, editarile video nu iti garanteaza bani pe durata si pensie la batranete.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Sunt cateva probleme:
Nu ma lasa parintii sa fac schimbarea cea majora,adica sa ma mut si sa incep o noua schimbare, din pricina ca ei deja ma cunosc de atata timp,stiu ce fel de om sunt si nu au incredere pentru ca nu voi face fata la toate schimbarile si responsabilitatile si nu vor sa ma vada dezamagita si plina de nervi. Nu reusesc sa ii conving si nici nu m-ar sustine,ei deja stiu de dinainte ca nu voi rezista nici o zi in alta parte,o sa stau cu telefonul la ureche vorbind cu ei.
Am incercat cu hobby-urile sa gasesc ceva(editari video, desen, pictura),nu sunt experta in acestea,dar imi place sa le fac in felul ala dar din pacate astea nu-mi promit salariu si pensie,asadar raman de relaxare si atat,nimic mai mult!
Altceva nu m-a atras deoarece invatatoarea si profesorii mi-au distrus efectiv setea de cunoastere si tot prin felul lor oribil de a preda fara a trezi acea pasiune,chemare catre ceva.E ca si compromis si iremediabil totul,cartile inca imi sunt dusmani tot din cauza ca mi s-a bagat pe gat sa le citesc pe toate si sa le stiu pana la data limita impusa de invatatoare sau profesor, altfel ramaneam pe dinafara cu invatatura, lucru care mi-a trezit disperare, tristete profunda si dezinteres pentru tot si toate. Sunt marcata si acum de astea, greu sa fiu convinsa sa citesc carti si sa incerc lucruri noi.
Se numește meditație. Să cauți ce se găsește în adâncul sufletului tău, dincolo și înainte de cuvinte. Sunt tehnici descrise pe Internet, diverse sisteme și școli.
Într-un oraș mare găsești și grupuri organizate la care poți să aderi.
Sufletul nu e ca o persoană, să o poți vedea și să discuți deschis.
Nu cred că mi-ar permite religia.Sigur nu sunteți ateu?
Nu sunt sigur. Nu sunt nici ateu, nici credincios.
O religie este ceva care îi unește pe oameni. Re-ligare, a lega. Una care îi împarte în cei buni și salvați, care cred, și cei răi, care nu cred, e religie doar cu numele.
O așa zisă religie care îți pune interdicții, care îți dictează ceea să crezi și să nu crezi, aceea nu te lasă nici să îți găsești vocația.
deeeeeebora întreabă:
adriangabor92 întreabă: