Meditatia, yoga, somnul bun de noapte - toate cresc puterea de concentrare.
JOBUL - nu poate sa-ti creasca puterea de concentrare, dimpotriva trebuie sa ai deja putere de concentrare ca sa poti sa te concentrezi la job.
Faci totul degeaba fiindca nu faci ce trebuie!
Ti-am epxlicat: noaptea trecuta ai stat pe forumuri in loc sa dormi. De ce?
Este mai important sa pieri noptile pe forumuri, decat sa dormi ca sa-ti refaci sanatatea?
Vezi, tu nu esti inca sincer cu tine, te minti singur si nu faci ce trebuie, de aceea nu functioneaz animic pentru tine si nu te poti vindeca doar din gura... daca chiar nu vrei s afaci ceea ce trebuie in fiecare zi, nu pe sarite.
Psiholoaga doar vorbea cu mine, imi punea intrebari si eu raspudneam.
Ma ajuta sa inteleg de ce gandesc intr-un anume fel gresit si cum imi induc singura stres sau imi gasesc vina, cand in realitate nu era asa. Imi explica ce este rau in comportamnetul si reactia mea pe care o aveam vizavi de anumite probleme personale.
Nu am linkuri de meditatie, ti-am mai spus, ca eu am facut meditatie singura, cu mine insami!
Fac 7 exerciții de autocontrol ce e greu de înțeles? Sport muncesc citesc altceva ce sa mai fac?
Pai și cum ai meditat cu tine? Că nu știu cum e.Și după cât timp deja te simțeai super bine?
In liniste, cu ochii inchisi, in fund in pat sau intinsa pe pat....doar tu cu gandurile tale....iti induci o stare de clam, parca asculti pe cineva dar in realitate asculti d egandurile tale pe care incerci sa le reorganizezi, sa rezolvi probleme de peste zi, sa gandesti pentru tine.
Aaaa acum înțeleg pai și mă.mir că ai scăpat de depresie doar cu yoga meditație și 8 ședințe oare prea easy
Dar de ce depresia se poate rezolva așa ușor și e mai grav in timp ce tulburarea obsesiva nu se vindeca de la sine? Care i logica?
Uneori ma simteam foarte bine chiar a doua zi, dupa ce seara meditasem si adormisem, fiindca imi induceam o staree de calm si linist iar a doua zi dimineata ma trezeam vesela, bine dispusa, plina de energie.
Eu pun muzica in casa tot timpul, dar ascult numai muzica vesela, de dans si uneori chiar cant sau dansez singura, ori imi iau sotul la dans.
Cu alte cuvinte, doar noua ne sta in putere sa VREM sa ne schimbam situatia, intr-una pozitiva si buna, sanatoasa, fericita, terbuidn doar sa VREI asta, cu tot sufeltul, minte asi trupul.
Citeam despre tulburarea obsesiva si aparent este generata de probleme metabolice, lipsa unor enzime si minerale din corp, pentru ca perosanele bolnave nu mananca pentru foarte multi ani anumite fructe sau legume si atunci ajung sa aiba un deficit enorm in corp, care declanseaza aceste tulburari.
Vointa si motivatia personala m-au scapat de depresie!
Nu te contrazic dar nu am auzit pe nimeni în depresie sa se simtă bine a doua zi
Pai și bun de ce depresia se vindeca de la sine și tulburarea obsesiva nu?
Fiindca au cauze diferite!
Una este tulburare psihica, cealata este tulburare metabolica!
Tu ce faci toate ziua, plangi?
Chiar nu ai zile cand dormi bine si a doua zi esti linistit calm si fericit?
Deci depresia e tulburare psihică și cealaltă tulburare metabolica?
Mai sunt si bine dar am si niste stari ciudate rau de tto.
Dar terapia cognitiv comportamentala cum functioneaza? adica cand face un om exercitiile alea?
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Mardid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.
LisaJulie întreabă: