anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa accept ideea ca viata e nedreapta si nu pot face nimic ca sa schimb asta?

15 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Dar, daca ai castiga 1.000.000 de euro la loto, asta nu ar fi nedrept fata de ceilalti participanti? Nu tine nedreptatea de o doza de noroc? Nu ar fi nedrept ca tu sa ai un milion de euro nemunciti? Nedreptatea mai functioneaza si in felul asta.
Gandeste-te ca dorinta de egalitate este in fiecare dintre noi, problema este ca ideologia in care traim in zilele noastre promoveaza egoismul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Chestia cu loto-ul nu este nedreapta, intrucat este un joc si oricine se poate inscrie.
Dar ma refer la grupurile de oameni care sunt nedreptatite.

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci, te referi la egalitatea de sanse.
Grupuri de oameni? Fii mai exact, te rog.

anonim_4396

Ma refer la toti oamenii in general.
Sunt neindreptatiti in functie de gen, etnie etc.
Si as dori sa fac ceva pentru a remedia aceasta situatie dar stereotipurile si oamenii de nimic nu vor inceta sa existe sad

Da-mi voie sa-ti spun un experiment interesant, ma rog, poate doua experimente interesante.
S-au format doua grupuri pentru un joc de golf. Un grup format din negri, altul din albi. Inainte de a incepe li s-au tinut un discurs despre faptul ca golful este un joc ce inseamna putere fizica, atletism. Rezultatul? Negrii au castigat jocul. Ar putea fi o intamplare? Ar putea fi. La al doilea joc, li s-au tinut un discurs cum ca golful este un joc de tactica, de strategie, iti trebuie inteligenta ca sa castigi. Atunci albii au castigat jocul. Primul discurs a contat pentru ca negrii au o conditie fizica foarte buna, iar al doilea a contat pentru ca albii sunt mai inteligenti, prejudecata a functionat
La fel a functionat si in cazul unui grup de femei la un test de matematica, femei asiatice. La primul test au fost rugate sa bifezez daca sunt asiatice, negre, albe, etc, au bifat ca sunt asiatice, evident, si au luat note bune. La al doilea test au fost rugate sa bifeze daca sunt femei sau barbati, bifand ca sunt femei au facut mult mai prost la test. Concluzia?! Prejudecata de grup functioneaza si functioneaza chiar foarte bine. Acest fenomen se numeste confirmarea prejudecatii de grup, acum te poti gandi ce inseamna puterea psihicului asupra realizarilor tale si ce poti face tu pentru acele grupuri defavorizate.
De asemenea, sa nu uitam ca nu exista ura de rasa, ca nu urasti o culoare, ar fi culmea, urasti cultura pe care acea persoana sau grup o adopta.

anonim_4396

Da, insa nu e drept.
Sa nu ti se dea sanse egale din cauza unor lucruri pe care nu le-ai ales. Pentru care nu ai nicio vina.
Nu a ales nimeni sa fie femeie (in cazul misoginismului)
Nu a ales nimeni sa fie negru sau alte rase (in cazul rasismului)
Nu a ales nimeni homosexualjtatea (in cazul homofobiei)
Pur si simplu nu e in regulă

Cel putin mi s-au zis azi lucruri extrem de rautacioase de la colegi (eu fiind fată).
Ca e treaba mea să gatesc pentru ei.
Ca tatii isi doresc toti baieti si fetele sunt un blestem. Ca fetele ar trebui avortate.
Ca femeile sunt proaste
Ca lumea ar fi un loc mai bun fara femei.
Dor toate aceste lucruri. Si nu inteleg de ce atâta ură.

Stiu ca este nedrept, dar asta este viata. Trebuie sa ne acceptam limitarile, asta ne face oameni.
Sa fii femeie reprezinta un avantaj, dar si un dezavantaj. Marea diferenta intre cele doua sexe este faptul ca femeile sunt interesate de relatii, oameni, iar barbatii sunt interesati de obiecte. D-aia sunt mai multi barbati ingineri decat femei, iar femeile se descurca mai bine in job-uri unde trebuie sa interactioneze cu oamenii.
Din nou, nu conteaza culoarea pielii, ci cultura pe care o adopti, iar cultura o poti alege, ma rog, sa zicem ca poti s-o alegi.
La faza cu homofobia nu ma pronunt, incep sa devin homofob si nu as vrea sa te supar.
Pana in anii '80 femeile stateau mai mult acasa, erau casnice. Pare un blestem, nu? Dar in ansamblu existau si avantaje, cum ar fi ca oamenii mancau mancare gatita, nu cea procesata de la supermarket sau restaurante de tip fast-food. Emanciparea femeii a venit si cu dezavantaje, cum ar fi un salariu mai mic, mancare mai proasta, faptul ca femeile nu si-au castigat independenta, ci au ajuns sa fie controlate de altcineva care le spune ce atitudine sa adopte, cum sa actioneze.
Faptul ca tatii isi doresc baieti este de inteles pentru ca baietii aduc mai multi urmasi. Este o chestie ce tine de natura, din nou nu ai ce controla aici. O femeie il alege pe cel mai bun si face un copil o data la 9 luni sau mai mult, corect? Un baiat poate continua cat il tine pe el barbatia. D-asta Genghis Khan este responsabil pentru 60% din populatia Asiei.
Femeile nu sunt proaste, au alte interese. Femeile sunt mai protectoare, iubirea lor este constanta, relationeaza mult mai bine. Nu cred in faza cum ca fetele se maturizeaza mai repede, ci cred ca ele socializeaza mult mai bine decat o fac baietii. Citeam undeva cum ca diplomatii din China antica erau femei pentru ca se pricepeau mult mai bine la arta asta a conversatiei.
Nu cred ca lumea ar fi un loc mai bun fara femei. Probabil am merge cu totii mai cracanati.
Cred ca toata ura vine din frustrare, din experientele lor cu femeile. Poate au avut niste relatii mai proaste si atunci nu mai vor sa incerce si le desconsidera pe toate. Este de inteles pentru ca fetele sunt mult mai agresive decat baietii, chiar daca nu pare. Ele isi manifesta agresivitatea prin relatii, barfe, intrigi, ci nu prin violenta fizica asa cum o fac barbatii.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Viața este frumoasă. Oamenii sunt nedrepți.Fiecare după capacitatea sa intelectuală alege pe cei cu care va interacționa.

| DonEduardo a răspuns:

Du-te si traieste intr-un trib. Acolo toti sunt egali in oportunitati.

| gemeni6226 a răspuns:

Ai dreptate dar daca nu vrei sa te distrugi pentru acest lucru gen sa te droghezi sa devii alcoolic sau orice altceva care nu -ti face bine(bulimie dependenta de sex jocuri de noroc)trebuie sa-ti gasesti o preocupare zilnica care sa te scoata din aceasta stare psihica eu iau ca si pe un joc in care mai si pierd de multe ori dar daca ma gindesc bine e din cauza mea ca nu am fost un bun jucator nu am luat mereu deciziile cele mai corecte in viata de aceea am ajuns unde am ajuns adica sa ma simt de multe ori prost.Ideea e ca se poate si mai rau, e de observat nu ce nu e ok e de observat ce este ok si bun.Si sa nu mai luam decizii ce regretam pe urma.

| gemeni6226 a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi pare f rau ca tatal tau uraste fetee femeile cine stie de unde i se trage acest lucru, in sufletul sau ceva este extrem de negativ el stie din ce cauza ce i s-a intimplat in viata de a ramas atit de negativ marcat de tot ceea ce e femeie.Sa sti ca sufera enorm de este atit de rau cu tine.De nu ar suferi ar fi bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru gemeni6226):

Multumesc mult pentru mesaje!
Insa nu tatăul meu uraste femeile, ci colegii de clasa si alti baieti in general sad
Plus ca am mai citit lucruri pe social media unde baietii spuneau ca a face copii e ca un joc de noroc, iar cand ai fată pierzi jocul. Si ca e un blestem. Si ca orice tata isi iubeste mai mult baiatul.
O fata a spus ca e dureros sa auzim toate lucrurile astea, iar un baiat zice:,, Cui ii pasa ce simtiti voi?"
Deci efectiv nu au suflet. Cel putin unele persoane (baieti) si nu inteleg ce vina avem avem noi (respectiv eu ca exist). N-am facut rau nimanui, insa mi se arunca misoginism din toate partile. Si sunt chiar cuvinte dure.
Iar acum ma simt extrem de prost.
Ma simt nedorită. L-am mai intrebat pe tata daca si-ar fi dorit baiat si a zis ca nu a contat niciodata, insa consider ca zice asta doar ca sa nu ma raneasca pe mine. Caci mama mi-a zis ca atunci cand era insarcinata el isi doarea baiat.
Imi doresc sa fi fost si eu baiat.
Fara oameni care sa imi spuna ca sunt c! rva doar pentru ca avem un conflict sau nu le place fața mea.
Fara colegi care sa-mi spuna din rautate sa le gatesc mancare sau sa le spal rufele.
Iar tata ar fi fost mai fericit.
Nu stiu de ce, dar ar fi fost.

| gemeni6226 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu te simt ca esti foarte tinara si ai inca ce invata de la viata. Uite si tatal meu si-ar fi dorit mai mult un baiat cand eu m-am nascut nu mi-a picat bine cand am aflat acest lucru dar am luat la cunostinta. Tatal meu atunci a avut 28 de ani baietii barbatii la 28 de ani inca nu sunt maturi.Sunt convinsa caci daca avea 40 se bucura ori de eram fata ori de eram baiat numai sa ma nasc sanatoasa.Iar baietii sigur ca au suflet si inca mare si ceea ce scriu este din refularea sentimentelor pentru ca asa cred ei ca este barbatesc sa iti refulezi sentimentele.Baietii barbatii nici nu s-ar naste daca noi nu am fi.Au nevoie de femei ca de painea cea calda dar pentru ca nu oprimesc toata dragostea(si uneori sexul )de care au nevoie disperata vin cu astfel de idei pe care tu le scrii mai sus.Lasa ca o sa treaca anii si o sa te convingi ca barbatii tin la noi numai nu stiu cum sa arate acest lucru au doar nevoie de multa afectiune si intelegere ca un copil.Niciodata sa nu mai citesti si sa nu crezi ideile care te-au facut sa te simti prost.Si nu nu este adevarat ca tatii isi iubesc mai mult baietii eu am cunoscut si in familie multi tati care isi adorau fetele.Si tatal meu pe urma a tinut la mine dar a lasat pe mama sa ma educe considerind ca ea se pricepe mai bine la acest lucru.

| gemeni6226 a răspuns (pentru gemeni6226):

Si baiatul meu imediat are 28 de ani e foarte informat si la zi cu tot ceea ce e nou a terminat facultatea munceste e destept, dar sufleteste inca e un copil mare.

| CostinAlamariu a răspuns:

Trebuie sa te gandesti ca totul vine din mana lui Dumnezeu. Si cand ti se intampla ce favorabil si cand ti se intampla ceva nefavorabil. Si toate au ca scop imbunatatirea si evolutia ta. Mai ales greutatile. Din greutati ar trebui sa-ti formezi virtuti: rabdare, bunatate, smerienie samd.

Asta e singura cale de a face fata nedreptatii vietii

Întrebări similare