E important să nu fii copleșit de gânduri să încerci să te detașezi, să dormi bine să mănânci mai sănătos. Să te liniștești oricând poți.
Preot? No way. Cel mai bun medic sunt eu însumi. Evident trebuie să existe voință altfel clachezi.
Pai aici e problema :vad psihologi care se sinucid, preoti lacomi si corupti. Unii, (poate putini), dar in cine sa mai am nadejde?
Nu e o idee cu cărțile psihologice. Ci doar să fii în bun umor zilnic să ai o doză bună de optimism în tine. Să fii sănătos pentru că atunci totul merge ca pe roate. Dacă nu există sănătate, nu există nimic. Eu așa gândesc cel puțin.
Asa si este. Poate si cartile psihologice trebuie luate in gluma, sau trebuie sa le privim cu detasare. Oricum, sunt destul de neserioase, cata vreme a devenit si psihologia un soi de moda si business.Chiar si la noi.
Da. Cu toate astea pe lângă faptul că psihologia aduce profit celor care au cabinete, totuși să nu o neglijăm sub nici o formă. Este până la urmă foarte importantă pentru cei care doresc să treacă peste anumite probleme, și care sunt la ananghie. Acolo cu siguranță dacă vei avea parte de un psiholog bun care își face datoria cu sudoarea frunții va fi bine. Eu unul aș milita pentru consilierea psihologică în România, să fie obligatorie pentru cei care solicita acest lucru, sau măcar să fie întrebați și să fie gratuită.
In cazuri extreme este gratuita.In plus, cel putin in ce ma priveste, consider un soi de umilinta personala sa devin obiectul de studiu al altcuiva, indiferent ce ecuson si halat poarta!
Poate sunt prea ingamfat!
Da, dar atunci cum poți să ieși din starea aia din depresia aceea severă? Ma rog vorbesc la modul general.
Până la urmă dacă stai să te gândești, tu, eu X suntem niște lucrări ale acelui psiholog. Noi reprezentăm o lucrare. El nu pune suflet, el doare își face meseria.
Daca ajung in acele stari depresive, ma cam sfiesc sa declar, dar spun in mod repetat o rugaciune, si miraculos, ies din starea asta. Important este sa fie incipienta, daca devine profunda depresia, nici Dumnezeu nu te mai poate salva. Over game!
Totusi, auzeam prin media ca 75 % din populatie sufera de boala asta (depresia)si ca este recunoscuta drept boala secolului.Mai ales in statele civilizate.
Chestia e că nu e o boală. Ci o stare. Depresia este o stare.
Este o stare intr-adevar dar nu de normalitate, deci o stare de boala. Asa comenta, cel putin un psiholog.boala nu inseamna ca trebuie sa doara ceva concret, desi deseori depresia slabeste imunitatea organismului deprimat si favorizeaza asocieri de boli aparent fara legatura cu starea, cum o denumesti tu.Tot un psiholog a facut afirmatia asta pe un post TV.
Adica se creiaza un cerc vicios in care nu mai stii cine a fost determinant : depresia sau durerea de sale sau gripa (sa spunem).
La mine functioneaza. Este si o explicatie stiintifica. Data prin secolul trecut de un anume Claude Levy Strauss, parintele Antropologiei.
A cercetat niste populatii din America de Sud si a urmarit procedura samanilor, care mai exista. Acestia vindeca prin invocarea repetate a unor cuvinte neantelese care vindeca miraculos. A si demonstrat! A pus cercetatori, medici care au facut analize si inainte si dupa si au constatat ameliorarea bolnavului, explicand apoi hormonal prin cresterea provocata de mental a adrenalinei, sa zicem, apoi redobandirea imunitatii.A dat3 exemple. Nu intru in amanunte, dar m-au mirat mult la acea vreme.
Este adevărat tot ce spui. Dar se pot folosi și anumite mantre ca Mantra Aum dar și altele pentru a scăpa și de boli suferințe. Aici deja intrăm în ezoterism și științele oculte precum hermetism etc.
Mai există și alte lucruri ca Yoga. Ei bine meditațiile sunt foarte bune dar de asemenea și acele procedee bazate pe Theta Healing care s-au dovedit a fi foarte utile.
Corect.Toate am observat ca au un punct comun.Doar si rugaciunea este echivalentul unei 'mantre' de protectie. Dar e mult de discutat pe tema asta devenita.
Da ai dreptate. Este mult de discutat pe tema asta. Pe mine unu mă pasionează foarte mult domeniul acesta, sau mai bine spus domeniile astea. Pe tine te pasionează?
Tu du-te la cei ce nu sunt corupti, gaseste un preot cu care poti vorbi sincer, si imprieteneste-te cu el, vb cit mai mult, nu tine in tine.
Adameț_Melisa_1998 întreabă: