În sfârșit! Am găsit și eu o postare cu trei întrebări foarte interesante! O să iau fiecare întrebare și o să încerc să le explic pe înțelesul meu, al tău și al tuturor...
''Cum sa fi fericit?'' - Chiar dacă este greu de crezut, nimeni nu îți poate oferi ție fericirea. Fericirea vine din interior. Ești fericit în momentul în care te accepți pe tine așa cum ești. Dacă crezi că viața ta este una monotonă, lipsită de frumusețe atunci chiar o să ajungi trist. În schimb, dacă o să privești pozitiv lucrurile și ești ambițios atunci o să fii fericit deoarece ai încredere în tine și în ceea ce poți face tu.
''Cum sa o gasesti si care este calea spre aceasta?'' - O găsești foarte ușor. Uită-te în adâncul inimii tale și gândește-te ce te face pe tine cu adevărat fericit. Când o să te găsești pe tine cel cu adevărat atunci o să știi că ești pe calea fericirii tale!
''Tot se zice ca pentru asta trebuie sa faci ce iti place, dar nu prea ai cum, datorita limitelor impuse in viata noastra, de care nu putem scapa prea usor.'' - Am găsit o legendă mai demult pe internet și o să te rog să o citești și tu ca să poți înțelege mai bine ce o să scriu mai departe. Se numește Legenda celor 8 minute:
''Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în braţe, trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
– Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: „Ai doar 8 minute!"
Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase, a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăţia a durat puţin, iar disperarea pentru totdeauna.''
Interesantă legendă, nu? Crezi că poți învăța ceva din povestea femeii? Eu am învățat că este adevărat că bogăția și luxul ne atrag, dar ne îndepărtează de ceea ce este mai important, adică bogăția sufletului. Dacă pierzi banii îi poți face înapoi. Dar, dacă pierzi sufletul tău sau a altcuiva nu îl mai poți recupera niciodată.
Banii ajung la o limită, dar omul nu are limite și le poate depăși.
Imi place foarte mult raspunsul tau.Lumea ar fi cu mult mai buna daca toti ar judeca astfel.
Frumoasa expplicatia ta.
Dar cum ai spus la inceput, sa privesc lucrurile pozitiv...
Sunt momente in care chiar privesc pozitiv viata asta, si tot ce este legat de ea. Incerc sa inteleg fiecare persoana in parte, sa inteleg de ce face asa, si sa scot ce este mai bine din ea. Pe mine ma face fericit uneori si sa fac pe altcineva fericit. Dar dupa, vin alte momente, in care incercarile mele nu dau rezultate si ma descurajez, ma descurajez singur .
Seara inainte sa ma culc, ma gandesc cum ar fi ca incepand de maine sa fac numai ce imi place, ca sa fiu fericit, sa fiu mai ambitios, sa incerc sa imi pun ceva in minte si sa reusesc.Dar dimineata, parca nu mai am nici o tragere de inima. Ziua trece asa de repede, si cand vine seara, povestea se repeta...
Si legena este foarte adevarata, in sensul ca noi, in goana dupa idealurile noastre uitam de ceea ce este mai important, si tocmai dupa aceea ne dam seama ce am realizat.
Probabil nici eu nu stiu ce vreau mai exact. Cred ca nu ar trebui sa mai ascult rock
Oricum, mersi pentru raspuns.
Daca ai ce isi doresti esti fericit, dar asta a vrea tot mai mult te duce intr-un circ vicios, fericirea e o stare de normalitate, trebuie sa faci sacrifici mereu
DenX5400342 întreabă: