Daca nu bei tuica o vinzi,asta daca ai cantitate mare de vin,cel putin mai salvezi ceva.
Vinul facut de oameni acasa nu apuca sa treaca primavara,asta in cazul cel mai fericit
Oameni acasa folosesc hibrizi,care sunt slabi,apoi nu fac vin cum se face, nici macar nu verifica gardul alcoolic, macar atat, asta ar putea sa tina vinul cat de cat o vreme.
Deci vinul nu este tuica pe aia o tii oriunde, si la rece si la cald si inchisa si deschisa, nu pateste nimic.
Vinul daca nu are stiu si eu peste 11 grade sa nu te astepti ca va fi ok.Bine ca sun vinuri si de 8 grade, dar alea sunt facute conform cu tehnologia, adica asa cum trebuie facut, plus sunt tratate sa nu se imbolnaveasca, sa nu fermenteze si asa mai departe.
Cine nu stie sa faca vin sa stea acasa adica sa se ocupe de alte activitati, cultivi vita de vie pentru struguri de masa.Vinzi strugurii,iar cu banii aia cumperi vin de care doresti tu,ce soi,ce cantitate etc,bei ceva bun nu tot felul de fermentari,oteturi, sau ce gust mai are vinul facut acasa de oameni.
Sunt si oameni care fac vin acasa destul de bun, dar verifica cel putin zaharul, apoi gradele, foloseste vase curate, curate etc bla bla si mentine vinul ala ceva vreme.