Fa ceea ce-ti place... asculta muzica, plimba-te, joaca-te, citeste. Fa orice altceva care sa-ti distraga atentia si sa te faca sa uiti de lucrurile care te-au stresat in ziua respectiva.
Eu de exemplu, ascult muzica aproape tot timpul. acasa, pe strada, la munca, la cumparaturi, etc.
Eu unul mi-am format propriile iluzii. De ce ma stresez? Din diferite motive care nu isi au rostul. Pentru ce ma stresez? Pentru mine si nu ajung nicaieri.
Ma retrag frumos in coltul meu, uneori ascult muzica, care ma relaxeaza sau ma face sa simt, un motiv in plus pentru care nu ar trebui sa fiu stresat.
Imi pun in minte, ca orice ar fi "Nu merita". Si incerc sa uit motivul.
Sau daca e ceva ma descarc in scris si ma ajuta
Nu stiu sigur daca te-am ajutat, ar fi mai multe de zis, dar sper sa o fi facut macar putin
Eu imi zic că nu merita sa ma stresez.Ce castig facand asta? Absolut nimic.Cu ce ma ajuta? Din contra, ma afectează.Sa nu amintesc cati oameni lesina si au probleme de sanatate din cauza stresului.
Ma izolez in pc (jucandu-ma ori uitandu-ma la filme/desene/animeuri) sau ies cu anumite persoane. Dar nu ca sa ma plang, ci doar sa schimb peisajul, sa mai radem si alte d'astea.
Alte ori, daca totul pare prea coplesitor...pur si simplu dorm.
Am una "luata de pe net"
Intre degetul mare si cel aratator e un muschi. Se spune ca masându-l usor te elibereaza de stres pentru ca e legat nu stiu cum la sitemul nervos si calugari zen si. lucruri, ma rog. Nu am inteles si nu am retinut nimic.
Dar faptul ca masând un muschi dintre degete te elibereaza de stres, mi s-a parut asa de amuzant incat nu aveam cum sa nu rad si sa uit de stres.