anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum te poti adapta mai usor la mutatul dintr-un oras micut si linistit,in Bucuresti,unde nu prea cunosti nici lume,nici cum merg lucrurile? Si cand zic oras mic,e chiar mic si frumos,curat, unde oamenii inca au un chip luminos si sunt prietenosi. PS-distantele intre casa, un eventual job+ facultate sunt de speriat... sfaturi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din perspectiva mea, trebuie sa fii tu însuți. Indiferent de ce o sa zică ceilalti. Din cate știu, Bucureștiul e aglomerat. O sa găsești fel de fel de oameni, capcane și vezi la job-uri sa nu te tragă multi in plasa lor. Cel mai bine e să ai contract, nu te du la negru că e periculos. Trebuie sa fii prietenos, să nu sari la toată lumea, să lași de la tine, dar într-o oarecare măsură. Să nu ajungă să își bată joc. Sunt multe anturaje, vorbe, dor de casa, familie, prieteni și de modul în care ai fost crescut. Nici eu nu sunt dintr-un oraș mare, ba chiar unul mic, dar sunt obișnuită cu oameni nu prea placuti. Se transforma in fiare, încă de mici copii. Suferă multi, de la tineri la bătrâni. Aici în oraș multi își acumulează vicii. Cu siguranță le știi și tu, sunt 3. Cele principale. Trebuie sa înveți cum sa te comporți, fara să te dai după ei sau da ii dai tu dupa tine. Să nu te pierzi, că e un traseu lung sa te regasesti. Probabil că îți va fi greu cu personale, daca spui că acolo in oraș la tine sunt calmi, prietenosi. La București, bine depinde și de zona, nu cred că sunt așa. Sunt unii, dar oricum nu poți face clasificari. E ca și cum ai iubit o persoană, te-a dezamăgit și ajungi sa crezi că toate sunt la fel. Fereste-te de lucruri rele, că să le găsești pe cele bune. La facultate, job-uri, încă nu am ajuns, dar și eu vreau să mă mut la București. Multa bafta pe viitor, te susțin. De curiozitate, din ce oraș ești de e așa prietenos? Adică eu personal nu cunosc, nu e nevoie sa îmi spui daca nu simți asta. Alegerea e in propriile tale palme

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Adaptarea este mai ușoară dacă îți faci prieteni repede.
Asta depinde de tine, nu de oraș.

| Yurisa a răspuns:

Totul depinde de tine, nu de oras. Eu am plans o saptamana dar dupa nu am mai avut probleme laughing

| Lizuca1234 a răspuns (pentru sadrian46):

Tocmai asta era problema, am vazut ca oamenii de acolo sunt foarte reci si nepasatori. Gen le pasa doar de ei. Recunosc ca si eu sunt foarte selectiva in privinta prietenilor.

| Lizuca1234 a răspuns (pentru Yurisa):

Nu stiu. Probabil si teama de nou si distantele ma sperie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Lizuca1234):

Sunt peste un milion în București, de toate felurile.
Vei păți totuși ceva și de asta nu scapi.
Experiența mea.
Sunt din Cluj. Am fost mulți ani operator de teren în sondaje de piață. Cu un protocol impus, trebuia să bat la uși, la apartamente și case ca să solicit interviuri. Pentru că nu puteam oferi ceva în schimb, succesul în activitatea mea consta în abilitatea de a câștiga bunăvoința celor pe care îi abordam, ca să îmi acorde timpul lor.
Astfel am făcut sondaje de piață în Cluj și alre orașe mai mici din județ, în comune și sate mici. Am constatat asta. Cu cât localitatea era mai mică oamenii erau mai amabili.
Asta din cauză că într-o comunitate mai mică, relațiile dintre oameni sunt mai apropiate, se sprijină mult mai mult unii pe alții, ajung să se cunoască, să aibă contacte apropiate. Într-un oraș mare este imposibil să fii prieten cu toată lumea. Astfel, a fi mai rece este o modalitate de adaptare la ambianță, nu de caracter. Ei sunt reci cu necuoscuții. și se comportă la fel de cald ca și alții cu cei pe care îi cunosc.

| Freya1 a răspuns:

Eu m-am mutat mult dintr-un oraș în altul, dintr-un sat in altul si am "supravietuit" daca mi-am văzut de treaba.
Mergând la munca sau unde ai de mers observi zonele nașpa, oameni, locurile frumoase si treptat te vei acomoda si vei sti ce trebuie si ce nu trebuie să faci.
Parerea mea este ca trebuie sa fi tu cu tine o perioadă sa observi lucrurile, oameni si locurile si pe urma sa începi să te integrezi.

| mgtow a răspuns:

Mai bine rece ca om decat bun si fraierit. E bine sa ajuti cu orice in afara de bani. La sat e mai greu dar in oras autobuzul merge destul de bine.

| Emma30555 a răspuns:

O sa ți placa în București, e un oraș mare, nu te poți plictisi niciodată, e un oraș viu, o sa îți placa

| wpetterssone a răspuns:

Eu m-am mutat din Stockholm unde m-am născut și unde am trăit 20 de ani, într-un oraș mic, unde nu cunoșteam pe nimeni. Am reușit să mă cunosc cu unii vecini, la serviciu sunt oameni care locuiesc în același oraș cu al meu și îi cunosc, ne vizităm, ieșim în unele zile din oraș și ne plimbăm.
Îți recomand ca timpul petrecut la serviciu sau unde ți-l vei petrece să fie timp în care să cunoști oameni, cu care să te împrietenești și să vă apropiați. Ai putea într-o zi să începi să vorbești cu un nou vecin. Astfel vei începe să cunoști oamenii.
La început este dificil să nu cunoști pe nimeni.

| Lizuca1234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Undeva prin jud. Hunedoara happy