| Yparisa a întrebat:

Cum vi se par romanii, ca popor, in general? Aud des ca suntem seriosi si muncitori, dar avand mai multe locuri de munca prin afara tarii nu a fost niciun loc in care sa lucrez cu romani si ei sa nu "se descurce". Adica sa gaseasca metode sa traga chiulul sau sa fure. Si o piulita, si tot bagau ceva in buzunar. Un pix si tot nu plecau cu mana goala. Am ajuns la concluzia ca suntem cleptopmani

6 răspunsuri:
| Marv1250 a răspuns:

Depinde și de domeniul in care muncesc oamenii. Daca îi întrebi pe cei care lucrează în construcții sau fac alte munci fizice necalificate, cam asta e reputația românilor din păcate. Nu am muncit în afara țării până acum, dar pot sa zic că dacă te duci într-un domeniu gen business, rareori găsești oameni care să pună mâna pe ce nu le aparține.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Suntem un popor destul de leneș și care ne plângem mult în condițiile în care ne lăsăm ușor călcați pe cap.

| anonim3247 a răspuns:

Și eu cred că românii sunt cum ai spus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vreau să-mi jignesc nația, în care mă încadrez și eu, dar pot spune că suntem un popor destul de credul. Știi de ce? Pentru că la fiecare an electoral credem în promisiuni electorale venite de la niste oameni pe care doar banul și puterea ii mână să ajungă președinți/primari, etc.
Există și cinste lor oameni cu putere care chiar vor și fac ceva bună pentru cetățenii din slujba lor, dar și mai mare e procentajul de corupți.
Nu toți românii fura, dar unii ne-au făcut de râs în străinătate pentru că au comis fapte abominabile iar străinii, din păcate, ne-au inclus pe toți în aceași categorie.

| relian a răspuns:

De tras chiulul si ce mai spui nu e ceva specfic romanilor, orice alta natie au si oameni asa.
De bagat ceva in buzunare tine si de situatia fiecaruia, de ce pot baga in buzunare.
Deci depinde de fiecare ce le place, daca eu nu-s curios de pixuri fii sigura ca nu o sa mi se lipeasca vreodata un pix de mina laughing

De tras chiulu nu cred ca depasim pe cei de culoare laughing Poate ca sintem si cum spui, sau ca asa erau invatati romanii si unora lea ramas inca in uz aceasta practica, ce este important sa nu li se lipeasca de mina lucruri de la alti oameni, de la amariti.

Daca e sai fure pe bogatasi sai fure, aia l; a rindul lor fura si ei, legal sau ilegal, chiar daca nu se numeste furt, tot furat este.

Daca fura de la oameni, atunci deja aia e problema.cunosc si eu romani care merg pe afara si se ocupa cu furatu, dar fura mai mult de la om, din casa omului, ceea ce e o mare magarie.

Cum am spus oameni asa au toate natiile,. nu te gindi ca is unia la care tot poporu este cinstit.
Tu ai vazut doara romanii pentru ca ai lucrat printre ei si ai fost atent mai mult la ei.
Oameni buni si mai putin buni sunt peste tot. Unia au facut profesie din asta, de aia ce parere ai? Jefuiau banci, li se aduc omagii, sau facut filme cu ei, oamenii se bucura cand aud, cand vad, deci asta este natura omului, incearca sa munceasca cit mai putin spre deloc.

| Yparisa explică (pentru relian):

"De bagat ceva in buzunare tine si de situatia fiecaruia, de ce pot baga in buzunare."

Să știi că nu, am fost surprinsă să observ că cei mai mult fură exact cei care au.