Nici mie nu-mi prea place . Dar na.nu avem ce ds facem, trebuie sa fim de acord cu asta. Ii saptamana ''libera'': fara teme si lectii, imi convine intr-un fel! xd
Pe o parte e inutila pentru ca iti baga in cap chestii care nu vor fi folositoare in viata dar ar trebui sa se reduca doar la a invata a citi, calcula si sa inveti o meserie atat.
CAnd vei creste mai mare si vei cauta un serviciu, si ai sa vezi ca unele prietene de ale tale vor sta la birou la caldurica si tu nu o sa ai nici o sansa sa faci la fel ai sa zici...
Daca invatam si eu si terminam o facultate... ce prost(proasta) am fost.
Vorba aia scoala te face om MARE
Shalia probabil ai 15-16 ani si consideri ca scoala e o pierdere de timp. O sa intelegi peste cativa ani ca fara ea o sa ajungi sa lucrezi la un job de 2 lei timp de 12 ore pe zi si vei reconsidera acest aspect. Scoala iti dezvolta abilitatile cognitive, fara de care iti va fi foarte greu sa te integrezi intr-un mediu propice vietii si nu vei putea ajunge la automultumire tocmai din pricina faptului ca nu vei intelege conceptele fundamentale ale vietii.
Mda... asa este e o porcarie in mare parte! Eu mi-as dori sa facem scoala de la 6-7 la 10 ani unde sa invatam sa scriem, citim, calculam, etc. iar apoi de la 10 ani sa ne alegem un profil, o meserie pe care vrem sa ne bazam in viata. Si apoi timp de 5 ani sa invatam tot ce se poate despre acea meserie. Apoi inca 3 ani de studii universale (adica un loc unde sa invatam informatii din lumea intreaga). De la 18 ani ne angajam sau facem ce vrem. Mi se par inutile formelele alea grele de clasa a 7-a + de matematica, pentru ca nu ne vor ajuta la nimic. Sau ce atata analizat la romana?, ce atatea formule la fizica?, ce atatea formule chimice la chimie?, ce atatea celule, oase, sisteme la biologie?, ce atatia sfinti si morti la religie? Hai sa fim cinstiti, chestiile astea poate nu ne vor ajuta cu NIMIC in viata!
Scoala Alftfel nu mi se pare o porcarie deoarece ajuta in viitor adevarat dar Ministerul invatamantului nu are bani sa organizeze asa ceva asa ca anul asta va fi nefolositoare saptamana. In plus scolile aleg cum va fi acest program : 1) orele sa se faca cu toti profesorii normali si sa aiba activitati educative 2)toate orele sa stai cu diriginta si activitati doar in scoala 3) activitati prin oras, excursii. Mai dureaza pana cand scoala va avea o astfel de saptamana bine pusa la punct. De exemplu in Franta activitatea asta se intinde pe o luna de activitati, pratica, excursii, vizitare muzeelor, alte chestii cu adevarat ajutatoare pentru viata.
Mdaa de acord cu tine de ce trebuie sa stim toate tainele matematici? sa stim sa adunam scadem inmultim si impartim ce ne trebuie toate celelalte? si romana sa stim alfabetul si sa scriem de ce ne trebuie toate astea? pierdere de timp era mai bine cand se facea pana in clasa a 4...nu?
Sunteti idioti... omu` intreaba ceva, voi raspundeti cu alte rahaturi.
Nu mai sunt la scoala si nu stiu ce activitati se organizeaza, insa iubita mea e educatoare si acolo se organizeaza diverse jocuri intre copii...
Cand se apropie perioada, sa fie elevii mai informati, ma voi interesa si eu, fiindca sunt curios ce se va face la un liceu.
Ideea e ca se mai scapa din monotonie macar, nu cred ca va avea neaparat o importanta educativa, desi asta se doreste.
Geniala! Dupa ce ca imi vine sa ma dau cu capu de pereti pentru ca sunt atatia profesori care habar nu au sa isi predea materia aia, mai bine isi inregistreaza un cd si ne lasa cu casetofonul decat sa ii vad la un moment dat ca nici nu mai stiu ce sa spuna . Ii vezi cu ochii goi, uitandu-se la mama drecu . Lasa ca e bine, inca o prostie in plus nu strica.
Adica tu la minunata varsta de 10 ani stii exact ce vrei sa fi in viata! Poate ca nu mai vrei figurina cu robocop ci cu batman dar domne tu stii ce vrei sa fi in viata si iti poti alege destinul atunci! Haide fi serios, e o aberatie. Da, sunt de acord ca ar trebui sa se axeze mai mult pe ce iti trebuie tie in meseria pe care o urmezi dar creierul ala trebuie sa se mai dezvolte si el, ii mai trebuie si lui putina geografie, istorie chestii trestii. La noi se pune accentul pe cultura generala. Crede-ma ca si eu m-am intrebat de 1000 de ori la ce mama naibi imi trebuie mie matematica asa de complexa? Ca doar nu ma apuc sa fac calcule complexe in pauza de masa dupa ce termin de machiat 3-4 fete, nu?
Ar fi ideal sa faci scoala noaptea de la 6 la 10 si sa dormi ziua (mie nu imi place soarele si prefer noaptea)... Oricum ma intreb cati ani ai. Probabil pe parcurs ce tree timpul iti vei schimba parerea. Si eu strig in sus si in jos ca nu-mi place scoala, cu toate ca am note mari. Singurele obiecte care cred ca ar trebui sa le scoata din orar ar fi civica (la ce mama masii ne mai trebuie sa stim politica?) si tehnologia (acum facem nu stiu ce figur in spatiu, dar sa fim seriosi ca facem si geometrie destula!). Cu restul nu am nimic. Tot ne vom mai intalni in viata cu radicale sau oase si celule.
Sa revin la intrebare: Mi se pare calumea scoala. Plus ca daca nu as fi facut scoala as fi stat intre patru pereti cu muzica rock la maxim si teancuri de romane in mana . Cred ca e o cale buna de socializare si de dezvoltare mintala.
Hai bafta cu scoala!
Văd că unii de pe aici au înţeles că tu zici că şcoala e o porcărie Să vă lămuresc: ea de fapt s-a referit la proiectul ăla care va avea loc în săptămâna de dinainte de vacanţa de Paşte (2-6 aprilie 2012) numit "Şcoala altfel" în care se vor face tot felul de activităţi,proiecte,numai că nu se mai predă.
În fine,părearea mea e că această activitate este OK pentru că mai stăm şi noi liniştiţi,mai mergem şi noi la muzee, mai vedem şi noi filme la şcoală şi cred că nu vom avea teme Singura chestie care nu-mi place e că o să fie o harababură totală (unii vor ceva, alţii vor altceva).Şi-aşa la mine deja e harababură Îmi imaginez ce agitaţie va fi în săptămâna aia
Nu e chiar asa nasol dar ma enerveaza ultima zi in care va fi un bal in care trebuie' sa ne costumam in personaje din carti si nu am chef deloccc
In rest nu e chiar asa nasol
Toti cei care au rasp nu stiu la ce te referi...Da e o porcarie din punctul meu de vedere dar macar nu se fac ore xD.Adica mai bine sa facem diferite activitati decat sa facem ore obisnuite nu?
Chestia aia cu "Săptămâna altfel"? Da,e de căcat,iar dacă lipsim, ne pun absenţe şi ne scad nota la purtare.Mie îmi pare bine că aşa pot să văd şi eu mai bine UMF, în rest e pierdere de timp.
Păi ar trebui să fie incitant.Ar trebui...Eu nu aş vrea să ratez momentul când toţi colegii or să cadă ca leşinaţii pe acolo. Gândeşte-te că prima idee a fost să mergem să urmărim o naştere în direct. Dacă nu vrei să ai de-a face cu astea, nu te duce la profil de ştiinţe ale naturii.
La tine nu se face nimic mai ieşit din comun?
Bleah urasc "scoala altfel" pentru ce mama masii sa inventat doar bataie de cap sa imi sun toata clasa si sa le zic "tu la ore te duci'' daca lipsesc imi scade nota la purtare si imi si pune absente partea buna este ca numai facem ore mai ales ca nu facem matematica. Pentru ce Doamne s-a inventat ca daca vreau sa ma fac actrita/cantareata nu ma apuc si fac frati in pauze. Si da sunt de aceeasi parere ca si tine da e o porcarie