NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Dacă ai avea acces la o baghetă magică, cu ajutorul căreia ai putea să schimbi la tine ceea ce te diferenţiază de majoritatea oamenilor, ai folosi-o?

76 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

O astfel de raportare e una de bun simţ. Cu ea sunt de acord şi eu.
Mersi de răspuns!

| Narcis2007 a răspuns:

In viziunea mea chiar diferentele ne fac sa fim ca toti ceilalti... avem senzatia ca suntem unici dar in lume ar fi milioane de alti oameni care gandesc la fel ca noi sau au aceleasi trasaturi dar la cati de multi si indepartati suntem e extrem de greu sa intalnim astfel de persoane

Toata lumea se simte diferita, dar pentru un strain el face parte doar din "restul lumii" cu nimic mai special decat acesta

| FataȘarpe a răspuns:

Nu. De ce? Pentru ca majoritatea sunt prosti, si ma consider una din putinele persoane ce foloseste inteligenta umana corect happy

NOname
| NOname explică (pentru FataȘarpe):

Înduioşător! big grin

| Satango a răspuns (pentru LoveSleep):

Un răspuns mai tâmpit ca primul, continuă, atingi apogeul prostiei.

| HikariAi a răspuns:

As distruge-o in secunda urmatoare fara sa ma gandesc de doua ori.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-am citit intrebarea de 3 ori, sa ma asigur ca am inteles bine. Ceea ce m-a mirat oarecum, desi e din sfera filosofica, cam este pentru prima data cand aud/citesc o asemenea intrebare.O alta cu acelasi rost de auto-reflectare, dintr-un unghi introspectiv, dar destul de cunoscuta mai este 'este bine sa fim ca toti ceilalti?'.Dar, din nou, mai intai de a se raspunde ar trebui definit "bine" si "ca toti ceilalti", tinand seama de faptul ca "bine/rau" - conceptii pur subiective iar "toti ceilalti" - societatea formata din oameni, incluzandu-te si pe tine ->>> insemnand o masa foarte complexa in diversitate.Deci ce ne apropie unii de altii? Care sunt cauzele ce ne fac sa ne simpatizam reciproc pe plan social? Sa ne adunam in grupuri, sa vrem sa ne legam viata unul de altul? : )Eu zic ca tocmai ceea ce avem mai important in comun, modul in care ne raportam la cei din jur prin intermediul a ceea ce ne uneste mai mult. Faptul ca cei mai multi dintre noi avem acest lucru in comun si anume sa ne adaptam, sa simtim si sa traim, pentru ca pana la urma am o banuiala, ca oricat de diferit ai fi sau te-ai considera, pana si cea mai introvertita persoana iti va putea spune ca fara un plan social nu ar mai exista dezvoltare personala, iar, la scara mai larga, in lipsa unei societati nu ar mai exista progres.
Eu nu i-as spune unicitate dar da, cred ca exista originalitate in aceasta lume, iar de diversitate nici nu se pune problema! Este tocmai ceea ce ma face pe mine EU, iar pe tine TU, mici diferente in mare parte, dar semnificative.
Este chiar de preferat sa nu fim toti asemenea altuia, dar aici vad eu buba, este totul cu o limita.Toate pana intr-un punct.Probabil pana intr-acela in care sa nu te separi complet de restul lumii, ajungandu-se chiar la o indelungata izolare.
Raspunsul meu ramane prin urmare da, as face-o, cel putin in acest caz, si sper ca am oferit 2-3 argumente plauzibile de ce astfel. Apropo, poate mai revin pe seara cu un edit, as avea mai multe de scris.Mai sunt si in urma cu raspunsul, dar abia acum am vazut intrebarea : D.

| LotusRadioactiv a răspuns:

Bagheta magica, oh doamne ce aiurea...

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Mulţumesc pentru interesul şi timpul acordat.
Dacă revii pe seară cu un edit, mai citeşte şi a 4-a oara întrebarea. Ceva îmi spune că nu ai înţeles-o pe deplin (un indiciu: tu ai vrea să nu fii tu?). happy

| jagbetinte a răspuns:

Nu. Consider ca suntem ceea ce suntem cu un scop, chiar daca nu-l intelegem poate niciodata. De multe ori avem impresia ca, daca am schimba ceva la noi anumite lucruri s-ar desfasura poate mai bine dar, nu putem cunoaste consecintele schimbarii. Deci eu nu as risca decat daca as sti 100%(gen, sa vad viitorul, ca tot suntem la baghete magice), ca schimbarea ar avea doar aspecte pozitive pentru cei din jur si pentru mine.

| Freya1 a răspuns:

Fix invers as folosio sa ma diferentiez de restul nu sa fiu ca ei

| Metalheadforever666 a răspuns:

Nu as folosi-o pentru ca imi place asa cum sunt si consider ca fiecare om ar trebui sa aiba ceva diferit fata de ceilalti pentru ca altfel am fi la fel.

| Veritas a răspuns:

Mi se pare cel mai trist lucru sa renunti la individualitatea ta...si totusi nu pot avea mila pentru persoanele care fac asta.O asemenea persoana nu e sincera cu ea insasi, nu se respecta si pur si simplu nu da 2 bani pe ceea ce ea reprezinta, pe ceea ce o face sa fie ''ea sau el''.

| Nitunitu a răspuns:

Daca as avea o bagheta magica si as putea schimba ceva la mine fara sa-l supar pe Dumnezeu mi-as face mainile vindecatoare pentru orice tip de boala si as merge prin toate spitalele si oriunde as intalni oameni suferinzi si le-as reda sanatatea.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

No way! Alegerile pe care le-a făcut m-au făcut omul de azi! iar alegerile pe care le voi face, sper să mă îndrepte spre bine!