| Hammurabi a întrebat:

Dacă ar fi posibil și cineva v-ar oferi :
- 200.000 euro, sau
- garantarea sănătății fizice și psihice pentru următorii 20 de ani

Ce ați alege?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Toti banii din lumea nu fac cat SANATATEA!
Maine da un cancer peste tine si te-ai dus in cateva luni.
dar pana nu ti se intampla tie, nu ai cum sa realizezi cat de severa este situatia si cat de pretioasa este sanatatea!

| Hammurabi explică (pentru Violleta2022):

Sunt total de acord.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Hammurabi):

Pentru mine, si daca ai ridica premiul la $2 milioane tot as alege SANATATEA!

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns (pentru Violleta2022):

BravohappyBravooooooooohappy

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Adevaru eu ca si banu conteaza, lipsa banilor poate duce la boli psihice sau psihologice.

E si daca vine un cancer si am crapat, ce e mare lucru? Dar pana atunci macar am cardul plin, oricum nu vreau sa traiesc 100 de ani. Si asa pana pe la 60 ani esti cat de cat sanatos, asa is majoritatea, o minoritate au boli incurabile.

Nu trebuie sa ni se intample noua ca sa apreciem cat de pretioasa e sanatatea, toti stim asta.

Trebuie sa fie un echilibru intre sanatate si bani, asta trebuie sa zici tu.
Ca si dragostea, trebuie o viata fara lipsuri, dar si dragoste, altfel oricare lipseste, duce la dezechilibru, si efectul negativ e acelasi.

Eu ma simt minunat cand bag cardul si am ce vreau in 3 secunde, parca ma urca si psihic. Chiar si la sanatate.
Iti dau doctorii ce vrei, cumperi ce medicamente vrei, iti face ce analize vrei, la spital privat esti tratat onorabil.

Boli fizice si psihice poti avea si amarat fiind, si e mai rau.

| Hammurabi explică (pentru Mosotti):

Nu o să te contrazic deloc.
O să-ți spun doar că acum 2 ani taică-meu a murit de cancer. Avea doar 55 de ani.
Îți dai seama ce bani și ce avere avea dacă eu conduc acum un hotel care e hotelul familiei și încă un hotel în Miami pe care îl conduce soră-mea, plus multe altele.
Știi ce i-a zis doctorului cu două zile înainte să moară?
"Îți dau tot ce am, numai salvează-mă"
Și ai zice că 55 de ani trăiți în îndestulare (grecii moștenesc averi mari dintr-o generație în alta) a fost o viață perfectă. De ce ar fi vrut mai mult? De ce i-a părut rău după viață?
Când teoretizezi doar, totul e foarte simplu.
Când ți se întâmplă...

| Mosotti a răspuns (pentru Hammurabi):

Poti sa ma contrazici, ai dreptate cu ex tau.
Tatalui tau i-a parut rau de viata pentru ca ii placea mult, avea de toate cu asa avere, normal ca asa vrei sa o duci 100 de ani. Dar si daca avea un venit normal sa nu aiba lipsuri, tot frumoasa ii era viata.

Dar oamenii au tenta sa face dezechilibru, nu zice "iti dau 1 milion din doua sa ma salvezi, zice ca da tot", si dupa aia ce pana faci falit, fara casa si nimic? O iei apoi pe psihic razna.

Ca asa zic si eu la durere "gataaa dau tot", si apoi? Imi doresc sa ma duc dracu fara casa si nimic, cand bag cardul` si zice "fonduri insuficiente".
Depinde si de om aici, e relativ de fapt, cum gandeste fiecare si ce sistem de valori are.

Pe mine ma intereseaza calitatea vietii, nu durata ei. Ce fac, ma salveaza aia si eu stau amarat pana oricum mor pana la urma, un cacao, si poate nici sa stau sa nu mai am, sa stau in chirie sau sa constat ca nici pe aia nu o mai pot plati.

Trebuie sa fie si bani si sanatate cat de cat, nu prea merge una fara alta.
Din sanatos poti ajunge bolnav daca esti amarat, daca esti bolnav si nu poti sa te bucuri de bani, iar nu e bine.

Asa zice lumea ca sanatatea e totul, dar nu e totul, si aia tot cu bani se intretine in multe cazuri.

51 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Varianta a treia, sa mai imi vad parinti in viata

| Violleta2022 a răspuns:

Categoric SANATATEA!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Garantarea sanatatii fizice inseamna ca sigur nu va da o masina peste mine in urmatorii 20 ani? Ca atunci sigur asta aleg. Ca 200.000 euro ii fac eu in 20 ani

| Hammurabi explică (pentru suntserios):

Da. Înseamnă că și peste 20 de ani vei fi în viață și la fel de sănătos. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hammurabi):

Atunci, nu mulțumesc. Prefer viața să treacă rece, caldă, lin, șuvoi.
Cu o asemenea siguranță a sănătății m-aș plafona. Iar față n-aș mai face realități ce va urma, o dată ce iluzia va înlocui garanția.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cam putin, 20 de ani. Trec mai repede decat 200.000 de euro laughing
Deci, aleg banii. Cred ca am sanse sa fiu sanatos urmatorii 20 de ani si fara garantie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Daca ar mai pune 50 de mii mai că as lua banii.
Am gasit o vilă in centrul Clujului si atat mi-ar trebui sa o cumpar.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu as fi acceptat sanatatea, daca erau 30 de ani.
Altfel tragi pentru bani, cand stii ca n-ai ce sa patesti.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Apoi ai vrea tot mai mult pana te ai sinucide într un final, nici un scop, sens nu este decât inutilitate tâmpească, cel mai important este sa fii iubit si sa fie iubit

| RAY a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Majoritatea celor care au câștigat banii rapid au duso apoi in depresie, vei cumpăra tot ce nu ai avea nevoie vreodată, oricum o iei e inutil

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru RAY):

Nu neg, dar 200.000 de euro sunt doar cât să mă propulseze mai sus în planurile mele. Nu cumperi lumea cu ei, iar planul meu ar fi să-i investesc în aceeași direcție în care am investit până acum, deci nu mi-ar schimba radical viața.
Cateva milioane de euro mi-ar schimba viața, sau 200.000 de euro unuia care nu a câștigat nici măcar 1000e de capul lui, i-ar schimba radical comportamentul, probabil în rău.

Sau sunt eu depresiv

Ia-ti o pisica.

Am încercat, iar de prins o pisica si o oblig sa stea cu mine, nu ma lasă inimioara, asa privind poza mea ce varsta imi dai? cata incredere iti inspira poza mea?

35 si te uitai prea fix.
Fii mai relaxat.

Pisica gasesti uneori mici si flamande, abandonate. Alea se tin de tine si ar vrea sa le bagi la adapost... Le duci la veterinar pentru o deparazitare si sfaturi, apoi ai pisica.
A mea sta foarte relaxata in casa, dar e si batrana de acum.

| Drimmero a răspuns:

Clar a doua, 200.000 de euro e mega putin, in schimb as iesi foarte castigat, pai sanatatea garantata pe 20 de ani culmineaza cu perioada de tranzitie intre tinerete si maturitate, fix cand trebuie sa fii in puteri si sa faci ceva cu viata ta, dupa perioada aia oricum vin greutatile si imbatranesti usor-usor, tineretea si sanatatea sunt cele mai de pret lucruri in viata, practic pentru mine aia e viata.

| Mosotti a răspuns:

200000 euro, ca fara bani, te duci dracu psihic pana la urma, si vad eu in aia 20 de ani ce o fi, ca si asa iti garanteaza 20 de ani, si dupa aia?
Macar asa am naiba ceva bani acolo, la o adica in loc sa ma duc in mizeriile astea de spitale de stat, ma duc si eu ca boieru la privat.

Ca si asa si fara garantie, vei fi cat de cat sanatos pana pe la 60-65 ani.

| Mosotti a răspuns:

Pai daca alegi 200000 euro, nu te poti bucura de ei mai ales daca ai probleme psihice, deci nu ai cum sa alegi asta.

| relian a răspuns:

Probabiul care is sanatosi tun, vor alege banii, cei care ar avea ceva probleme, unele chiar minore, dar sa zicem ar costa repararea 1-2 sute de mii, astia ar alege garantarea, deci aia ce garanteaza, chiar de am o problema trebuie sa o rezolve, 20 de ani trebuie sa fii tun laughing

Cei care au o boala incurabila, normal aleg garantarea, deci banii is alesi doara de aia ce nu au absolut nici o problema, decat de natura financiara laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Râzi tu că presupui greșit.

| SilentRain a răspuns:

Banii
Degeaba ai sănătate daca tu experimentezi sărăcia, îți rupi creierul și fizicul la job
Mai bine sa plângi dintr-un Lamborghini

| Hammurabi explică (pentru SilentRain):

Ești sigură? Păi și invers nu e la fel?
Ce faci cu banii într-un pat de spital?

| SilentRain a răspuns (pentru Hammurabi):

Multe, chiar și asa cu banii aia in 24 de ore a-și putea sa trăiesc cat pentru o viață

| Hammurabi explică (pentru SilentRain):

Știi de ce zici așa acum? Pentru că nu-i ai. Sau nu ai cât ai vrea tu.
Dar crede-mă că și dacă ai avea prea mulți, nu ar fi chiar deloc raiul pe pământ.
Da, scapi de griji, de grija zilei de mâine mai bine zis, îți poți cumpăra câteva chestii la care ai visat, îți poți face ceva pofte... și cam atât.
Cei care nu știu să-și trăiască viața și să se bucure de ea când nu au bani, nu vor știi nici atunci când vor avea prea mulți.
Prea mulți bani înseamnă o povară imensă și dacă nu știi să gestionezi situația și te va lua valul, viața ta va fi mai urâtă decât atunci când n-aveai destui bani.
Paradoxal, dar e o realitate.

| LPCTSTR a răspuns:

Frumoasa aia cu garantarea starii fizice, pacat ca nu exista decat in concept, deci banii; caci nu are rost sa imaginam scenarii decat daca impunem totodata si o lume altfel decat o avem acum [daca intelegi spre ce nuante bat [garantia sa fie posibila adica] ].

| Hammurabi explică (pentru LPCTSTR):

Știu. De-aia și premisa întrebării e "dacă ar fi posibil". happy

| LPCTSTR a răspuns (pentru Hammurabi):

Atunci doua'jde ani fara blackouturi cand ma ridic va rog.

| Dismally a răspuns:

Sanatatea clar, banii ii poti face in timp daca asta iti doresti.

| Lioana a răspuns:

Dintre sanatate si bani as alege intotdeauna sanatatea. Asta daca m-ar pune Dumnezeu sa aleg.
Dar in cazul expus de tine ca cineva (adica alta persoana) mi-ar oferi aceste 2 variante as alege banii.
Ce e o garantie pentru tine? Pentru mine nu e ceva sigur. Un produs aflat in garantie se poate strica. Ti-l repara daca se poate, iar daca nu se poate ti-l inlocuieste. Mai exista si varianta in care iti spune ca produsul s-a stricat din vina ta pentru ca ai utilizat defectuos produsul iar garantia nu acopera decat defectele de fabricatie.
Banii in cazul asta sunt ceva cert, palpabil. Dar garantia sanatatii e incerta. Adica nu primesc nimic pe moment dar eu trebuie sa ofer incredere acelei persoane ca ofera ceea ce spune. Voi avea parte cel mult de un efect placebo in caz de boala, datorat acelei garantii. Dar voi putea avea eu incredere timp de 20 ani in acea garantie, orice furtuni ar veni peste mine?

| Hammurabi explică (pentru Lioana):

Acum, dacă tu te îndoiești de premisele întrebării... laughing

| Lioana a răspuns (pentru Hammurabi):

De ce as avea incredere?

| Hammurabi explică (pentru Lioana):

Ai și tu dreptate, dar... e totuși întrebarea mea... și eu o țin în frâu laughing
Iar eu sunt corect.

| Lioana a răspuns (pentru Hammurabi):

Ok. Eu ti-am raspuns si pentru varianta utopica si pentru varianta unui caz real. Tu alege ce-ti convine. Nu ti-am contestat corectitudinea.

Răspuns utilizator avertizat
| VoidEternal a răspuns:

Varianta B dar doar daca as putea sa o pasez fiicei mele.

| CleanHeart a răspuns:

Sanatatea fizica si psihica ca asa faci si mai multi bani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totul depinde de varsta.
Daca esti la 20 de ani vrei bani, ca oricum esti tanar si nu te gandesti la boala.
După 40 nu mai ai bucurii ca in tinerete,nici banii nu te mai satisfac, dar nu ar strica un pic de faimă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel puțin 30 de ani, dar să fiu tun și să mă "vindec" fără chin.
Nu 20 de ani de vrăjeli pe care le mai oferă medicii care se cred unici.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sănătatea tine si de socializare si de a avea banii si sa iubești si sa fii iubit, omul are nevoie de diversitate