| OkRenunt a întrebat:

Daca ar fi sa votati ca cuplurile homosexuale sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii heterosexuali, ce ati vota (da sau nu)? De ce da? De ce nu?

51 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Orientarea sexuala personala nu are nici o relevanta cu drepturile omului!
Fiecare om face sex cum doreste si unde doreste, asta fiind o preferinta personala, stricta si intima care nu priveste pe nimeni, putand sa se bucure de "drepturile omului" oriunde s-ar afla in lume, ca doar nu-i animal sau planta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

A fost un referendum national pe tema asta. Nu iti e suficient?

| OkRenunt explică (pentru suntserios):

Am postat intrebarea in sectiunea "Adolescenti" pentru ca este adresata lor, nu unor babe de 70 de ani care tot ce au in minte este "Cuvantul lui Dumnezeu" si "familia traditionala", multi adolescenti sunt mai intelegatori decat bunicii sau parintii lor. Adolescentii nu puteau sa voteze la referendum pentru ca nu aveau 18 ani.

| OkRenunt explică (pentru OkRenunt):

Si am sa mai adaug la asta: Populatia de tineri este in scadere si sunt mai multi batrani decat tineri, deci probabil vom avea drepturi egale pentru toata lumea in can 50 de ani sau mai putin in Romania, cred ca de asta pleaca majoritatea tinerilor in tarile din occident, pentru salarii mai mari si pentru ca oamenii sunt mai intelegatori.

| Floridori a răspuns (pentru OkRenunt):

Sa stii ca eu nu mai sunt adolescenta de mult.Ar trebui sa imi retrag raspunsul? laughing
Daca sustii egalitatea, poate ar trebui sa accepti ca unii, indiferent de varsta, vor avea alte opinii, total diferite de ale tale.
Cunosc foarte multi adolescenti si tineri care nici nu vor sa auda de drepturile egale ale homosexualilor si persoane mai in varsta care nu ar avea probleme cu asta.
Dar imi spui! Daca raspunsul meu nu este valid pentru ca nu sunt adolescenta, atunci il retrag.Imi mentin opinia, dar retrag raspunsulwinking

| OkRenunt explică (pentru Floridori):

Nu ma refeream la dumneavoastra, persoana caruia i-am adresat replica si-a sters raspunsul.

| OkRenunt explică (pentru OkRenunt):

Ok se pare ca nu si l-a sters, doar nu imi aparea mie pana cand i-am dat refresh la pagina

| suntserios a răspuns (pentru OkRenunt):

Pai atunci sa iti raspunda adolescenții

| Floridori a răspuns (pentru OkRenunt):

Stiu ca i te-ai adresat altcuiva.Numai ca trebuie sa accepti ca mereu vor exista persoane contra.Chiar si in tarile in care persoanele homosexuale au drepturi civile egale cu cele ale heterosexualilor, exista persoane care nu sunt de acord.Si vrei sa iti mai zic ceva? In mare parte, sunt tineri.Cel mai probabil au fost crescuti si educati asa, e drept, dar aceasta "traditie" va continua in familiile lor si mereu vor exista oameni care sa fie contra.
E greu sa faci oamenii sa inteleaga ca daca doi barbati se casatoresc sau doua femei decid ca vor o uniune civila, ceilalti nu vor fi deloc afectati. Exista acea idee fixa ca daca odrasla vede doi barbati ca se tin de mana pe strada, ce i se poate explica daca intreaba ce e cu ei. Oamenii astia nu pricep ca daca iti educi copilul ca trebuie sa respecte alegerile celorlalti si ca orice forma de iubire este valida, copilului nu i se va parea nimic ciudat si nu va avea intrebari.Pentru ca pur si simplu i se va parea normal ca ceilalti sa intemeieze o uniune si o familie cu cine cred ei mai bine.

| Mosotti a răspuns:

As vota da, de ce nu?
E normal sa aiba aceleasi drepturi ca toti ceilalti, nu vad de ce n-ar avea atat timp cat nu fac rau altora.
Si nu merge nici referendum, ca drepturile nu se prea voteaza.
In Germania in 2017 vara s-a legalizat casatoria intre homo fara sa intrebe pe cineva asa cum era si normal.
Dupa mine e ok sa infieze un copil sau sa se casatoreasca.

| GabiDumitrescu a răspuns:

As fi intru totul pentru. Daca un asa-zis cuplu hetero nu face sex sau sunt sterili, ar trebui sa aiba aceleasi drepturi cu aia care au copii? Si tot inainte... numai discriminari cretine. P.S. Cei care pun discutia adoptiei... in Romania e practic imposibil sa adopti si daca esti cuplu hetero, prosper dpv material, adevarati stilpi ai comunitatii dpv civic/moral.

| LoveSleep a răspuns:

Niște scirbosi.
Majoritatea sunt roacari sataniști.
Evident ca as vota împotriva. Un om care nu respecta legea lui Dumnezeu ar trebui ucis cu pietre.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu.
Fiindca o orientare sexuala in afara normei este o boala si nu o normalitate care poate avea pretentia la a fi tratat ca normal

| AC4S4 a răspuns:

As vota "Nu".

Oricum, cred ca avem alte prioritati acum. Tarile vestice pot dezbate pe tema asta, ca ei si-au pus la punct infrastructura, spitalele si educatia. La noi sunt toate 3 la pamant. Este un subiect important, a fost si in 2018 la referendum, dar cu siguranta nu a fost si nu este prioritar.

| RKBlue a răspuns (pentru AC4S4):

Si cand ne apucam de spitale, educatie si infrastructura.
Ca in ultimii ani am cam inchis spitale si scoli.De drumuri ce sa zic, astea nou construite au deja zeci de gropi.
Poate ar trebui ca chiar sa facem lucrurile de pe lista cu prioritati, in loc sa stagnam si regresam.Nu de alta,dar as vrea si eu in curand parteneriat civil pentru toata lumea, si nu am chef ca vreun nepot de-al meu,cand voi avea, sa se simta obligat sa plece din tara doar pentru a putea avea o familie(in cazul in care ar fi gay).
Daca tot avem prioritati, haideti sa ne si ocupam de ele.
Ca pe hartie ele stau bine, la caldurica, in sertar si in mintile oamenilor...

| AC4S4 a răspuns (pentru RKBlue):

De-acord, dar asta e democratia. Parteneriatele le vom vota cand va fi cazul. Fie ca ar fi sa decidem anul asta, sau peste 10 ani, eu tot "nu" voi vota. Vom vedea cati vor fi pentru si cati vor fi impotriva. Sau poate va fi ca in 2018, cand 80% din populatie a spus "e bine asa cum e acum".

Altceva in afara de a merge la vot pentru a schimba cum functioneaza statul in Romania nu vad ce ar putea face un cetatean simplu. Cand o sa reusim sa votam oameni care chiar se vor ocupa de acele prioritati, putem discuta si de parteneriate daca este o minoritate care vrea discutia. Pana atunci, chiar avem alte lucruri de rezolvat.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Pai nu vei vota tu, se va baga si gata, cum a fost in Germania in 2017, n-a fost nimeni intrebat daca da sau nu, s-a facut ce trebuie direct. Se pot casatori homo ca toti ceilalti.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Si acum se pot casatori ca toti ceilalti, adica cu o persoana de sex opus. Deci nu e vreo discriminare.

In momentul de fata noi, ca populatie, avem doar rol consultativ in aceasta problema. Parlamentul poate face dupa cum doreste.

In legislatura asta daca vine pe masa un proiect pentru parteneriatele civile, toti parlamentarii in afara de AUR si cativa PSD-PNL vor vota "pentru". Deci mari sanse (din pacate din punctul meu de vedere) sa se reglementeze. A se nota ca nu este deloc reglementat, nici cuplurile homosexuale, nici cele heterosexuale nu beneficiaza acum.
Pentru casatoria homosexuala, insa, nu exista o majoritate acum. Doar USR-PLUS si putini din PNL sunt "pentru".
Pana si liderul USR, Dan Barna, a spus ca nu este o tema de actualitate, ci poate peste 10-20 de ani.

Este totul politic. Daca trecea referendumul din 2018, poporul avea un cuvant de spus. Desigur, se poate organiza inca un referendum similar cu acela, care sa modifice constitutia. Mici sanse, totusi.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Pana la urma usor o sa ne preseze UE.
Nu e nevoie de nici un referendum, drepturile nu se voteaza.
Vor sa se casatoreasca, f bine si femei intre ele, si barbati intre ei, vor copii, f bine.
Nu vad ce atata retinere.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Orice modificare a constitutiei necesita referendum, fie ca vorbim sau nu de drepturi. Iar noi nu vorbim despre un drept.
CEDO spune ca toate cuplurile trebuie sa aiba un cadru legal care sa le recunoasca oficial relatia, nu spune nimeni ca un cuplu homosexual are dreptul la casatorie sau la adoptie.

UE ne preseaza de ceva vreme, daca si Dragnea spunea ca trebuie sa se lucreze la un proiect pentru reglementarea parteneriatelor civile. In mod normal, daca se reglementeaza, UE ar trebui sa nu mai aiba probleme in aceasta privinta cu Romania. Daca avem parteneriate civile, inseamna ca drepturile omului prevazute de CEDO sunt respectate.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Pai nu spune pe fata, dar tacit spune ca au dreptul la casatorie (aia cu adoptia urmeaza...), in Germania s-a legalizat casatoria intre homo fara sa intrebe pe nimeni! Si nu au modificat constitutia, se pot da si legi sau ordonante, care nu au treaba neaparat cu constitutia de multe ori.

Ca asta se si urmareste sa nu mai fie discriminare, din moment ce zici parteneriat civil, deja separi categoriile, exact ce nu se doreste.
Daca vrea sa se casatoreasca, sa o faca?! Pe cine deranjeaza?
Sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti.
Vrea sa adopte? F bine, si asa-s multi orfani care se chinuie in case de copii infecte.
Ca nu conteaza ce orientare sexuala ai, conteaza cum te comporti ca om cu un copil, talentul de a fi parinte.
Ca asa sunt sute de milioane de copii care sufera in cupluri normale, deci nu asta conteaza.

Presiunile sunt si tacite, nu stii?
Se fac presiuni in multe ramuri cu forta. Ei intre ei acolo sti cum discuta?
"Vrem sa faci asta, daca nu faceti, nu va mai dam aia, ailalta, cealalta, va punem sanctiuni de cutare...".

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Vorbind strict de ce e scris negru pe alb, nu suntem obligati sa legalizam casatoria homosexuala si nici sa le dam dreptul la adoptie.
Homosexualii, ca individuali, nu sunt restrictionati la nimic. Exista legi anti-discriminare. Cuplurile, insa, nu sunt recunoscute. Pentru ca in general romanii nu vad o normalitate in asta, iar alt argument in afara de "tarile x, y, z au legalizat" nu ni se aduce.

Stiu ca in Parlamentul European se discuta mai degraba pe sub masa.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

O sa ne oblige subtil UE si SUA sa acceptam, dar usor asa in timp. Nu ai vazut ce e in SUA? Biden a zis ca a bagat in parlament homo, cam pune accent pe subiectul asta.
De ce sa nu legalizam? Vor sa se casatoreasca, treaba lor, ce ne int pe noi? In Germania sunt legalizate din iunie 2017 fara sa intrebe pe nimeni, si e si normal, ca drepturile nu se voteaza.
Atat timp cat nu ne fac rau noua, sa faca ce vor.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Pentru ca prin casatorie infiintezi o familie, iar o familie nu poate avea doi tati sau doua mame. Daca vor sa fie numiti parteneri, foarte bine.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

De ce nu poate avea doi tati sau doua mame?! Poate avea, nu vad problema. Totul este sa stie sa se poarte cu acel copil, atata tot.
Tocmai ca nu se doreste parteneriat, ca ei nu vor discriminare, insusi faptul ca-i bagi in alta categorie inseamna discriminare?

Familie poate fi numita un cuplu cu copil, si atat, nu conteaza de care cuplu.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu vad vreo posibilitate ca doi barbati sau doua femei sa procreeze.
Un copil are o mama si un tata, in mod natural. Se intampla tragedii iar unii raman fara. Adoptia vine pentru a inlocui lipsa. Doi barbati sau doua femei nu pot inlocui rolurile de mama si tata.
Sa cresti un copil nu e tot una cu a te purta frumos cu acel copil.

Exista institutii care au conditii. Institutia Casatoriei este doar pentru cuplurile heterosexuale.

Ce parere aveti despre casatoria intre mai mult de 2 persoane? Nu e legala si nu ati mentionat deloc despre discriminare in cazul ei.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Si daca nu fac copii ce? Nu poti infia? Sunt atatia copii vai de mama lor la orfelinate care ar vrea niste parinti fie si 2 tati sau 2 mame, daca aia vor copii, ii va fi copilului f bine.

Si institutia asta poate schimba oricand regulile, nu e problema, suntem progresisti.

Lasa ca eu am crescut cu 2 mame din copilarie si a fost f bine, mama si bunica, ca tata a murit cand aveam 9 ani. Deci din experienta iti zic ca nu e absolut nici o problema. Si cunosc si invers bunic si tata care tot asa, au crescut copilul dupa decesul timpuriu al mamei.

Am zis sa te porti frumos in sens sa ai talent de parinte, sa-l cresti cum trebuie.
Am zis de purtat frumos, ca daca stii sa-i dai afectiune si o educatie, e f bine. Afectiune ce inseamna? Comportament frumos, apropiere sufleteasca.

Nu s-a zis de casatoria intre mai mult de 2 persoane ca nu e subiectul aici.
Insa am o parere buna, de ce nu? Nu ar face rau asta.
Si ai dreptate, de ce aici se face discriminare si la LGBT nu!
Pai pentru ca intersul politic pentru care e pro LGBT e unul bine stiut, iar la cealalta nu au nici un interes sa o abordeze ca problema.

Tu ai impresia ca i-a apucat pe ei asa brusc dragu de LGBT de doar cativa ani incoa?! Pana atunci ce au facut? Interesul e cu totul altul.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai nu suntem toti progresisti, unii mai suntem si conservatori.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Pai e cazu sa ne mai deschidem putin orizonturile, asa evoluam, zic la general, nu doar la subiectul asta.
Ca de aia am si cam ramas in urma, ca am avut o gandire cam ramasa in trecut, e si asta una din cauze.

| Apokales a răspuns:

Zi-mi ce drepturi nu au astia. Mereu aud de drepturi, dar nu mi se spune exact ce vor.

| OkRenunt explică (pentru Apokales):

Dreptul la casatorie si adoptie, deci intemeierea unei familii.

| Apokales a răspuns (pentru OkRenunt):

Casatoria este o chestie de heterosexuali. Familia cred ca si-o face mai repede la primarie, nu la biserica. La capitolul adoptii nu stiu ce sa zic. Poate la faza cu adoptiile ar trebui sa mai asteptam.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Pai nu prea au peste tot drept de casatoreala si de infiat copii, dar or sa vina si astea asa cum trebuie sa fie.
Asta mai vor.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Aia e. Poate nici nu trebuie.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Trebuie sa fie, nu vad de ce n-ar avea cele doua drepturi ca toti ceilalti.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Deoarece casatoria este o chestie de heterosexuali, nu vad de ce trebuie s-o adopte repede si ei. Sa adopte copil? De ce nu-l fac? Aa... pentru ca nu pot.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Si cine zice doar ca, casatoria e doar de hetero?! Asa ti-ai bagat in cap niste unii si tu ai preluat, dar poate sa nu fie doar asa, asa ca aia e. De ce sa nu o adopte si ei?!
Si daca nu pot face copii ce? Sunt si destule cupluri hetero care nu pot, dar salveaza n copii de la orfelinat unde o duc f rau.
Conteaza ca om cum esti, fie cuplu hetero, fie de tip hay, fie femeie sau barbat. Conteaza daca stii sa fi parinte sau nu.

Ca asa si in cupluri hetero milioane de copii sunt truamatizati, deci nu cont tipul de cuplu.
Ba putin de tot se inteleg mai bine cei din cupluri les si homo pentru ca fiind acelasi sex, sunt ceva mai compatibili in discutii, gandire, preocupari.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

O ultima intrebare la care as vrea sa-mi raspunzi si cu asta termin. Ce s-ar intampla daca de maine am fi cu totii gay si lesbiene, niciun heterosexual pe pamant?

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Ar dispare lumea dupa ce toti vom muri, si pana la urma n-ar fi rau, ca pamantul oricum sufera din cauza noastra ca l-am distrus, asa ca orice rau spre bine. Universul merge f bine inainte si fara noi aici.

Dar asa pana la urma mai bine se inteleg doi barbati sau doua femei decat una cu unul, asa ca daca o iei dupa compatibilitate, e merge mai bine pe gay si les, asta asa ca paranteza zic.

Insa nu se poate asa ceva, astia au fost mereu o minoritate. Chiar si aia bi sunt o minoritate desi se reproduc, si asa va ramane treaba, deci nu e problema.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Nu ai prins ideea si ai venit cu alta si mai proasta. Pamantului nu-i pasa de noi, asa ca nu mai gandi stricat cum ca mai bine murim noi sa lasam animalutele sa traiasca. Omul face parte din natura, de ce am fi altfel? De ce nu omoram leii ca nu lasa celelalte animale in pace? Ei nu sunt rai?
Problema pusa de mine ar fi trebuit sa-ti deschida ochii pentru rolul bisericii pentru conservare si sa vezi anormalitatea si lipsa de progresism in privinta homosexualilor. Progresism cand nu ai niciun viitor, cum vine asta?

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Pai nu, dar si daca murim nu e nici o problema la o adica, asta e f clar. Ba chiar nu mai e asa multa suferinta la om. Ca pana la urma ce pm conservare, te nasti, inveti in prostie, muncesti, boli, chestii si apoi mori ca prostu in propriu rahat, nu e mare chestie la o adica.

NU! Leii si animalele nu-s rele!
Ei nu polueaza, nu au distrus planeta, deci nu zici deloc bine.
Noi suntem rai in sensul ca distrugem pamantul asta urat de tot, am dereglat clima si tot, vom muri oricum din cauza asta.
Noi deja suntem dusmanii naturii prin ce am facut.

Biserica a avut mereu rolul de manipularea prostilor in interesul smecherilor care au inventat biserica.
Nu are nici o legatura cu conservarea, pentru ca in mod natural homo si les sunt f putini, deci niciodata nu va afecta asta.
Asa ca vom progresa cel putin pana murim cu zile din cauza poluarii.

Si da, ai dreptate, nu avem viitor! In curand vom muri in chinuri fara apa, mancare de la schimbarile climatice.
Dar pana atunci...sa aiba si ei aceleasi drepturi, asa e democratic.

Pe de alta parte biserica are interes sa nu moara fraierii ca sa poata sa le munceasca aia pe nimic lor, ca sa o duca bine, de aia au interzis suicidul, si putini s-au prins de unde vine asta.
Dar in privinta homo si les, nu-si face problema, ca stie ca sunt si vor ramane f putini.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Si cum ar fi daca tot de maine ne-am sinucide cu totii? Lasam animalele sa traiasca in pace (de parca nu s-ar sfasia intre ele oricum), planeta se reface, biserica nu mai manipuleaza "prostimea". Suna bine? Ce zici?

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

De ce n-ar suna bine? Murim si gata, adios muciacios. Scapam de atata suferinta.
Vorba lui bunica "ce am facut? Am muncit ca o proasta in fabrica ca acum sa fie vai de capul meu...", si se gandea sa-i vina sfarsitul mai repede.

Ele se sfasie animalele intre ele dar nu distrug natura.
Insa n-am zis ca nu poate trai pamantul si fara ele, ar putea f bine ca si alte miliarde de planete, ar putea dispare viata de tot si tot okey este.
Planeta merge mai departe si fara viata aici.
Deci nu vad ce atata disperare pe conservare!

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Pai noi facem bani, baa. laughing Animalele omoara si se reproduc atat cat isi permit, au un fel de instinct de conservare in aceasta privinta. La fel si noi, vom gasi o solutie inainte sa fie prea tarziu. Cu atitudinea ta ne-am omora intre noi. Inceteaza cu vinovatia asta proasta. Eu nu-s de vina cu nimic si la fel ca mine sunt alte miliarde de oameni. Daca ar fi sa moara cei vinovati ar fi 1 milion, poate mai putini.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Eu am glumit putin cu vinovatia, de fapt, am zis ca si daca am dispare, nu ar conta, atata tot. Nici nu conteaza ca am facut praf natura sau nu.
Nu vad ce atata scremere sa nu disparem la o adica.
Disparem si gata, mare chestie.

| Floridori a răspuns:

Drepturile egale ar trebui sa existe in mod automat, nu sa depinda de votul altora.
Mi se pare absurd ca niste drepturi care ar trebui sa existe in mod normal pentru toti in egala masura sa fie supuse votului.De ce sa decida altii ce pot face ceilalti cu viata lor, cu cine se pot casatori, pe cine pot iubi?

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

Exact, bine zis!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca doi bărbați se înțeleg mai bine decât un bărbat cu o femeie. As vota cu DA.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Da. La urma urmei suntem tot oameni, indiferent de orientarea noastra, nu cred ca o persoana are dreptul sa le ia altora drepturile doar pentru ca nu sunt la fel ca persoana respectiva.

| BeHappyLikeMe333 a răspuns:

Da asa vota. Dupa parerea mea sunt si ei oameni chiar dacă nu sunt naturali, pot si ei sa iubească. Atata timp cat nu fac prostii cum ar fi(dragoste in public) eu cred ca nu e nimic rau, dar daca fac asta sigur ca trebuie amendati.Totdeauna am fost si voi fi pro pentru comunitatea lgbt, pentru ca am prieteni care sunt asa si sunt foarte destepti si ma inteleg cu ei foarte bine, nu m-au deranjat niciodata in nici un fel.