| OkRenunt a întrebat:

Daca ar fi sa votati ca cuplurile homosexuale sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii heterosexuali, ce ati vota (da sau nu)? De ce da? De ce nu?

51 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

A fost un referendum national pe tema asta. Nu iti e suficient?

| Floridori a răspuns:

Drepturile egale ar trebui sa existe in mod automat, nu sa depinda de votul altora.
Mi se pare absurd ca niste drepturi care ar trebui sa existe in mod normal pentru toti in egala masura sa fie supuse votului.De ce sa decida altii ce pot face ceilalti cu viata lor, cu cine se pot casatori, pe cine pot iubi?

| OkRenunt explică (pentru suntserios):

Am postat intrebarea in sectiunea "Adolescenti" pentru ca este adresata lor, nu unor babe de 70 de ani care tot ce au in minte este "Cuvantul lui Dumnezeu" si "familia traditionala", multi adolescenti sunt mai intelegatori decat bunicii sau parintii lor. Adolescentii nu puteau sa voteze la referendum pentru ca nu aveau 18 ani.

| OkRenunt explică (pentru OkRenunt):

Si am sa mai adaug la asta: Populatia de tineri este in scadere si sunt mai multi batrani decat tineri, deci probabil vom avea drepturi egale pentru toata lumea in can 50 de ani sau mai putin in Romania, cred ca de asta pleaca majoritatea tinerilor in tarile din occident, pentru salarii mai mari si pentru ca oamenii sunt mai intelegatori.

| Apokales a răspuns:

Zi-mi ce drepturi nu au astia. Mereu aud de drepturi, dar nu mi se spune exact ce vor.

| Floridori a răspuns (pentru OkRenunt):

Sa stii ca eu nu mai sunt adolescenta de mult.Ar trebui sa imi retrag raspunsul? laughing
Daca sustii egalitatea, poate ar trebui sa accepti ca unii, indiferent de varsta, vor avea alte opinii, total diferite de ale tale.
Cunosc foarte multi adolescenti si tineri care nici nu vor sa auda de drepturile egale ale homosexualilor si persoane mai in varsta care nu ar avea probleme cu asta.
Dar imi spui! Daca raspunsul meu nu este valid pentru ca nu sunt adolescenta, atunci il retrag.Imi mentin opinia, dar retrag raspunsulwinking

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Da. La urma urmei suntem tot oameni, indiferent de orientarea noastra, nu cred ca o persoana are dreptul sa le ia altora drepturile doar pentru ca nu sunt la fel ca persoana respectiva.

| OkRenunt explică (pentru Floridori):

Nu ma refeream la dumneavoastra, persoana caruia i-am adresat replica si-a sters raspunsul.

| OkRenunt explică (pentru OkRenunt):

Ok se pare ca nu si l-a sters, doar nu imi aparea mie pana cand i-am dat refresh la pagina

| OkRenunt explică (pentru Apokales):

Dreptul la casatorie si adoptie, deci intemeierea unei familii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru OkRenunt):

Pai atunci sa iti raspunda adolescenții

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca doi bărbați se înțeleg mai bine decât un bărbat cu o femeie. As vota cu DA.

| Apokales a răspuns (pentru OkRenunt):

Casatoria este o chestie de heterosexuali. Familia cred ca si-o face mai repede la primarie, nu la biserica. La capitolul adoptii nu stiu ce sa zic. Poate la faza cu adoptiile ar trebui sa mai asteptam.

| Floridori a răspuns (pentru OkRenunt):

Stiu ca i te-ai adresat altcuiva.Numai ca trebuie sa accepti ca mereu vor exista persoane contra.Chiar si in tarile in care persoanele homosexuale au drepturi civile egale cu cele ale heterosexualilor, exista persoane care nu sunt de acord.Si vrei sa iti mai zic ceva? In mare parte, sunt tineri.Cel mai probabil au fost crescuti si educati asa, e drept, dar aceasta "traditie" va continua in familiile lor si mereu vor exista oameni care sa fie contra.
E greu sa faci oamenii sa inteleaga ca daca doi barbati se casatoresc sau doua femei decid ca vor o uniune civila, ceilalti nu vor fi deloc afectati. Exista acea idee fixa ca daca odrasla vede doi barbati ca se tin de mana pe strada, ce i se poate explica daca intreaba ce e cu ei. Oamenii astia nu pricep ca daca iti educi copilul ca trebuie sa respecte alegerile celorlalti si ca orice forma de iubire este valida, copilului nu i se va parea nimic ciudat si nu va avea intrebari.Pentru ca pur si simplu i se va parea normal ca ceilalti sa intemeieze o uniune si o familie cu cine cred ei mai bine.

| AC4S4 a răspuns:

As vota "Nu".

Oricum, cred ca avem alte prioritati acum. Tarile vestice pot dezbate pe tema asta, ca ei si-au pus la punct infrastructura, spitalele si educatia. La noi sunt toate 3 la pamant. Este un subiect important, a fost si in 2018 la referendum, dar cu siguranta nu a fost si nu este prioritar.

| RKBlue a răspuns (pentru AC4S4):

Si cand ne apucam de spitale, educatie si infrastructura.
Ca in ultimii ani am cam inchis spitale si scoli.De drumuri ce sa zic, astea nou construite au deja zeci de gropi.
Poate ar trebui ca chiar sa facem lucrurile de pe lista cu prioritati, in loc sa stagnam si regresam.Nu de alta,dar as vrea si eu in curand parteneriat civil pentru toata lumea, si nu am chef ca vreun nepot de-al meu,cand voi avea, sa se simta obligat sa plece din tara doar pentru a putea avea o familie(in cazul in care ar fi gay).
Daca tot avem prioritati, haideti sa ne si ocupam de ele.
Ca pe hartie ele stau bine, la caldurica, in sertar si in mintile oamenilor...

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu.
Fiindca o orientare sexuala in afara normei este o boala si nu o normalitate care poate avea pretentia la a fi tratat ca normal

| GabiDumitrescu a răspuns:

As fi intru totul pentru. Daca un asa-zis cuplu hetero nu face sex sau sunt sterili, ar trebui sa aiba aceleasi drepturi cu aia care au copii? Si tot inainte... numai discriminari cretine. P.S. Cei care pun discutia adoptiei... in Romania e practic imposibil sa adopti si daca esti cuplu hetero, prosper dpv material, adevarati stilpi ai comunitatii dpv civic/moral.

| Violleta2022 a răspuns:

Orientarea sexuala personala nu are nici o relevanta cu drepturile omului!
Fiecare om face sex cum doreste si unde doreste, asta fiind o preferinta personala, stricta si intima care nu priveste pe nimeni, putand sa se bucure de "drepturile omului" oriunde s-ar afla in lume, ca doar nu-i animal sau planta.

| LoveSleep a răspuns:

Niște scirbosi.
Majoritatea sunt roacari sataniști.
Evident ca as vota împotriva. Un om care nu respecta legea lui Dumnezeu ar trebui ucis cu pietre.

| AC4S4 a răspuns (pentru RKBlue):

De-acord, dar asta e democratia. Parteneriatele le vom vota cand va fi cazul. Fie ca ar fi sa decidem anul asta, sau peste 10 ani, eu tot "nu" voi vota. Vom vedea cati vor fi pentru si cati vor fi impotriva. Sau poate va fi ca in 2018, cand 80% din populatie a spus "e bine asa cum e acum".

Altceva in afara de a merge la vot pentru a schimba cum functioneaza statul in Romania nu vad ce ar putea face un cetatean simplu. Cand o sa reusim sa votam oameni care chiar se vor ocupa de acele prioritati, putem discuta si de parteneriate daca este o minoritate care vrea discutia. Pana atunci, chiar avem alte lucruri de rezolvat.

| Mosotti a răspuns:

As vota da, de ce nu?
E normal sa aiba aceleasi drepturi ca toti ceilalti, nu vad de ce n-ar avea atat timp cat nu fac rau altora.
Si nu merge nici referendum, ca drepturile nu se prea voteaza.
In Germania in 2017 vara s-a legalizat casatoria intre homo fara sa intrebe pe cineva asa cum era si normal.
Dupa mine e ok sa infieze un copil sau sa se casatoreasca.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Pai nu prea au peste tot drept de casatoreala si de infiat copii, dar or sa vina si astea asa cum trebuie sa fie.
Asta mai vor.

| Mosotti a răspuns (pentru AC4S4):

Pai nu vei vota tu, se va baga si gata, cum a fost in Germania in 2017, n-a fost nimeni intrebat daca da sau nu, s-a facut ce trebuie direct. Se pot casatori homo ca toti ceilalti.

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

Exact, bine zis!

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Aia e. Poate nici nu trebuie.

Trebuie sa fie, nu vad de ce n-ar avea cele doua drepturi ca toti ceilalti.

Deoarece casatoria este o chestie de heterosexuali, nu vad de ce trebuie s-o adopte repede si ei. Sa adopte copil? De ce nu-l fac? Aa... pentru ca nu pot.

Si cine zice doar ca, casatoria e doar de hetero?! Asa ti-ai bagat in cap niste unii si tu ai preluat, dar poate sa nu fie doar asa, asa ca aia e. De ce sa nu o adopte si ei?!
Si daca nu pot face copii ce? Sunt si destule cupluri hetero care nu pot, dar salveaza n copii de la orfelinat unde o duc f rau.
Conteaza ca om cum esti, fie cuplu hetero, fie de tip hay, fie femeie sau barbat. Conteaza daca stii sa fi parinte sau nu.

Ca asa si in cupluri hetero milioane de copii sunt truamatizati, deci nu cont tipul de cuplu.
Ba putin de tot se inteleg mai bine cei din cupluri les si homo pentru ca fiind acelasi sex, sunt ceva mai compatibili in discutii, gandire, preocupari.

O ultima intrebare la care as vrea sa-mi raspunzi si cu asta termin. Ce s-ar intampla daca de maine am fi cu totii gay si lesbiene, niciun heterosexual pe pamant?