Pai evident nu as renunta la simturile "clasice" (gustul, mirosul, vazul, auzul, simtul tactil). As putea renunta la simtul temperaturii. Nu imi pasa ca e frig, eu vreau sa fac baie in zapada, multumesc.
Cam greu de ales e destul de greu sa traiesti cu un simt in - cu toate ca celelalte se dezvolta.
Personal cred ca as renunta la miros.
Motiv: Cand esti in autobuz uneori iti doresti sa nu ai acest simt
As renunta la simtul olfactiv pentru ca nu este chiar atat de important ca celelalte. Cred ca as mai putea sa traiesc fericita fara sa mai simt mirosul florilor sau duhoarea din microbuze.
As renunta la gust. Nu este chiar atat de important precum vazul, mirosul sau altele. Pana la urma alte delectari ca gustul a unei mancari delicioase mai gasesti. Poti inlocui cu alte placeri. Plus ca mai este si amintirea gustului. Mancarea este un act fiziologic. Nu de placere.
Gustul e cel mai important simt sa stii.Asa iti poti da seama ce mancare este stricata. Poti manca ceva stricat din magazine sau de oriunde si mori. Eu traiesc fara auz din copilarie si cred ca auzul e mai putin important decat gustul. Fara auz traiesti, vezi in schimb, citesti si te documentezi, comunici prin chat si mesaje dar fara gust poti intr-adevar muri.
La asta nu m-am gandit. Ai dreptate. Desi de obicei cand vorbim de mancare stricata observi si la culoare sau la faptul ca e mai moale decat ar trebui. Fiind in situatia ta, stii mai bine ca noi.
Nu as vrea sa renunt la niciunul.
Dar ca sa iti raspund la intrebare, as renunta la miros.E folositor de cele mai multe ori, insa exista mirosuri pe care nu ai vrea sa le simti
anonim_4396 întreabă: