Imaginează-ți următorul scenariu. Eu vorbesc cu cineva despre tine și zic băi Ray e un tip de milioane, îmi place că pot să vorbesc despre orice cu el. Păcat că e cam urât pentru pretențiile din ziua de azi ale fetelor și multe nu vor apuca să îl cunoască. Vor pierde o partidă bună.
Apoi vine tipul acesta și îți spune ție sau spune altcuiva care vine la tine și spune că eu te-am făcut urât. Atât, fără alt cuvânt în plus. E important să vezi cu ochii tăi și să auzi cu urechile tale. Altfel vei pierde din informație detalii care pot face diferența între iubire și ură, între mândrie și dezgust.
Contează foarte mult cu ce energie vorbești despre un om. O faci cu ură sau cu părere de rău, datorită faptului că îți e drag și ai vrea să îl vezi fericit. Altfel sunt doar constatări. Doar nu o să zică dacă te-a văzut cu o bluză verde acum câteva minute că aveai bluza roșie. La fel de bine se poate ca adevărul lui să nu fie și adevărul tău. E un adevăr pentru că există pur și simplu. Dar poate fi unul care să fie foarte simplist, fără să ia în considerare multe aspecte. Prietenul tău poate face constatarea aceea vorbind despre tine dar de fapt în subconștient referindu-se la el. Sunt multe substraturi la ce scoatem pe gură. De asta și cuvintele pe care ți le spune cineva le vei uita. Emoția pe care ai trăit-o cu el, niciodată. Cuvintele sunt overrated. De multe ori scoatem pe gură tâmpenii în care nici noi nu credem. Dar pentru că e presiunea asta de a vorbi mereu nu gândim suficient și ce rostim nu e întotdeauna ceva în care credem. Doar că anumite cuvinte au ieșit la interval mai repede și aia a fost. Problema e că nu le poți lua înapoi. De asta e important să gândești mai mult decât vorbești. Și ca interlocutor să cauți mereu confirmarea că vorbele pe care cineva le-a spus sunt ce a vrut să spună sau ce ai înțeles tu, dacă e un subiect controversat. Explicarea cuvintelor spuse anterior poate să îți dea o cu totul altă perspectivă, iar luarea deciziilor fără ea poate duce la decizii și gesturi nefericite.
P.S : Nu cred că ești urât. Am spus-o ca să intru în jocul tău. Restul afirmației este veridică. Sunt convins că poți avea parte de femei iubitoare și frumoase. Contează doar atitudinea ta. Să știi că le meriți. Atâta timp cât ești sincer cu tine și lupți pentru lucrurile în care crezi.
Te-aș întreba despre asta, ce auzi în stânga și în dreapta nu e mereu adevărat.
Te-aș întreba pe tine dacă e așa și ți-aș cere un motiv pentru care consideri asta.
Poate e adevărat, sau poate nu.
Dacă ar fi adevărat,
m-ar deranja faptul că ai spus altora și nu mie.
Și dacă nu, de ce să nu rămânem prieteni, dacă sunt doar bârfe nefondate?
Nu stiu daca m-ar afecta atat de tare ca mai facut urata.Adica mai luat de prietena nu de nevasta poate nici mie nu imi plac multe la tine. Daca m-as supara normal in primul rand pentru ca mai vorbit pe la spate ceia ce e nasol si am avea o cearta urata si in al doilea rand pentru ca oarecum mai jignit fara sa te uiti intai la tine ca poate nu esti perfect dar de incheiat relatia de prietenie cu tine nu sunt sigura
Dacă e adevărat, atunci trebuie să vorbim.Să comunicăm mai exact. Vreau știu de ce crezi tu asta.
Suntem prieteni, deci putem să vorbim despre orice.
Da, o terminam, poate unii nu recunosc, dar majoritatea s-ar simti destul de lezati. Si, sinceri sa fim, n-avem toti prieteni pe Dylan O'Brien, Logan Lerman, Ryan Reynolds, sau clasicul Brad Pitt ca sa fie pertinente consideratiile lor.
De ce cred asta? pentru ca nu ma atragi ca persoana fizic, pur simplu ma respinge fizicul tau
E o lovitura foarte puternica emotionala chestia asta, un atac puternic ca sa inteleg
E normal sa fie. Mai ales daca e vorba ca se considera el/ea mai frumos/frumoasa ca tine, nu ca esti doar urat.
În cazul ăsta, aș râde copios, ți-aș spune că ești un prostănac și ne-am vedea mai departe de prietenie.
De asta ne alegem prietenii mai aproropiati care sunt cam ca noi si fizic dar si ca personalitate, carcater?
Dar cred ca nu as mai fi pe lista celor mai apropiati prieteni clar, as decadea in ochii tai
De ce? Doar pentru că spui ce gândești? Singurul lucru deranjant la situația asta ar fi că nu mi-ai spus mie personal părerea ta.În rest, am fi ok.
Sincer nu stiu cum ai reactiona emotional, acum gandesti rational
Exact. Majoritatea prietenilor seamana si fizic, nu doar la caracter. Nu e batut in cuie, dar prietenii apropiati cam asa sunt in mare parte.
Pana la urma un asemenea lucru nu se discuta, mai ales ca acesti prieteni se cam aseamana, nu e unul Keanu Reeves si celalalt Danny DeVito.
Normal.Suntem două persoane diferite, deci avem gânduri și gusturi diferite.Nimic ieșit din comun.
Da, pai am si avut un caz acum mai multi ani.
Chiar a fost o tipa care a fost gagica unui prieten. Si desi s-au despartit si ea il considera ultimul om, tot mai discuta cu mine pe Skype (la nivel conversational noi ne intelegeam mai bine, ne cunosteam dinainte sa fie ei iubiti, mai ales ca ii dadeam dreptate cu multe lucruri negative despre tovarasul meu, stiu si eu ca are niste defecte care determina multe tipe sa-l respinga dupa o perioada) si continua sa spuna de el ca e dulce si atragator, iar ca fizic pe mine ma "depaseste grav", chiar daca lasa de dorit ca personalitate, fata de mine. E drept ca tipa era si un pic tacanita in multe privinte, dar lucrul asta a cam tradat felul ei de persoana si nu i-am mai raspuns la mesaje, cu timpul m-a bagat ea la block peste tot de oftica. N-am inteles modul in care gandea, nici nu m-a interesat, mi s-a parut exagerat ca zicea ca ma "depaseste grav", putea sa zica doar ca ii place ca fizic, ca-l gaseste mai atragator, erau gusturile ei, n-o judecam, dar cand zice ca "depaseste grav" automat o iei ca te considera ultima oratanie si chiar nu consider ca meritam asa consideratie cand nici el si nici ea nu intruneau vreun standard de frumusete. Mi s-a parut o ipocrizie bolnava si intolerabila.
Asa ti a scris proasta ca ala te depaseste grav fizic,ce proasta, a vrut sa te jigneasca cu intentie, astea merita badboys care sa le faca sa sufere, ca sunt proaste, cei drept fetele au nevoie de baieti de care nu sunt atrasi doar le nevoie sau cand se plictisesc =zona prieteniei, lor le place doar barbati frumosi
Da, tind sa cred ca a fost cu intentie. Treaba ei. Oricum n-aveam ce imparti prea multe. Tipa nu ma interesa pe mine in vreun anumit fel. Ne stiam de pe TPU si mai discutam diverse.
Cred ca se lasase inca de cand interactionasem ultima data cu ea.
Doamne dar ce curios te-am facut. Avusese mai multe conturi. Deci isi zicea in multe feluri, dar nu o mai gasesti dupa numele de atunci. De 3 ani cred ca n-a mai dat pe site. Nici eu nu mai stiu cum isi zicea.
Eram curios sa stiu de cine sa ma feresc, sti cum se spune fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur