| AmFostOdataEuOBaba a întrebat:

Dacă ați fi destul de bogați ce ați face cu banii?

51 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Acte de caritate. Ca doar nu iti duci averea-n groapa o data cu moartea. big grin

| Alisirbu a răspuns:

Depinde de situatie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aaa deci numa la $ iti sta gandul? Si mie laughing

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru corbulalbrosu):

big grin în sfârșit oameni cu „suflet bun" pe aici laughing

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru anonim_4396):

laughing ți-aș da ție averea să ieși din depresie rolling on the floor

| mgtow a răspuns:

Multe vrute si nevrute

| acerr a răspuns:

Multe,asi calatori prin toata lumea, mi asi cumpara un iaht si va fi casa mea, parcat in port si dorm leganata de valuri, seara beau vin cu cei dargi, ayaya iti imaginezi ce frumos ar fi?

| Andrei0G a răspuns:

Bogățâie, câte baiuri îmi faci tu mie laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

laughing) frumos din partea ta
Si eu as face la fel, mi ai furat ideea happy eu sunt sigur ca tu nu o sa ai probleme vreodata cu strictu necesar

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru mgtow):

Ca de exemplu?

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru anonim_4396):

laughing who knows it!? happy

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde ce inseamna "destul de bogati" insa nu as ingropa in caritate. As face angel investing pe plan local si as sustine proiecte educationale non-profit. As incerca ceva angel investing si in Pakistan/India/alte 2-3 zone unde costurile sunt inca mai mici ca la noi. Da, sa nu uit de R.Moldova. Angel investing pe felia de IT/fintech, desigur.

| Celcestietot a răspuns:

Citeste in Matei 6: 19-21

| acerr a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Adica sa faci o investie in india ca sa castigi tu sau ei?

| SilentRain a răspuns:

Dau la saraci

Adica faci la fel ca toti investitorii? pai deea China a ajuns in halul in care e fara oxigen si soare, chinezii muncesc 14 ore la zi pentru un salar de 150 e maxim, pentru ca toate corporatille s au mutat in china.ce om esti si tu? exploatarea asta trebuie oprita

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru acerr):

Imi place cit de comunistoid gindesti - sau asa pare ca bati. Aia vin cu ideea, eu vin cu banii - pe care risc sa ii pierd in totalitate, desigur. Ideea e ca toata lumea sa cistige, nu asa e normal? In functie de proiect si ce implica el ca si riscuri/retur potential, negociem partile din eventualul profit - poate fi 50-50, poate fi 80-20 sau 20-80. Pina la India, as prefera Romania sau R. Moldova. Am lucrat cu indieni si am concurat impotriva indienilor in trecut. Nu am avut probleme sa lucrez de unul singur si sa fiu platit - pe buna-dreptate - mai bine ca o echipa de vreo 20 de indieni. Sistemul lor educational, cultura per total, nu stiu ce ii face sa fie complet lipsiti de initiativa si sa aiba mereu nevoie de cineva sa ii duca de minuta. Si nici managerii lor nu sunt prea rasariti, de multe ori.

| Andreeush a răspuns:

I-aș investi, aș dona bani centrelor de plasament.

Votezi cu pesedeii ca ei ne apara de corporatiile hraparete, nu? Pe mine ma intereseaza sa am costuri mici ca sa pot investi in cit mai multe proiecte, nu sa exploatez pe cineva. Daca pot investi in 5 idei bune de proiecte care vin din India la acelasi pret cu o idee la fel de buna care vine din Norvegia, oare ce sa aleg? Incearca sa nu mai fii constipat. China a ajuns unde e din cauza conducerii, nu a corporatiilor hraparete. Corporatiile isi calculeaza costurile, si merg acolo unde li se ofera cel mai bun raport pret/calitate. A respecta drepturile salariatului si a avea grija de mediu e ceva ce tine de guvernul local.

Nu draga, e INUMAN
E BATAIE DE JOC, SCLAVIE,
FA AICI INVESTITIE, PLATESTE 1200 E LA LUNA daca te consider un bun afacerist,nu in inda pkistan nepal, trag oamenii pentru europeni si americani zi lumina, futuva in gura, sunteti niste jigodii,, ASTA SE INTAMPLA LA ORA ACTUALA, pentru asta vezi la tarbe chinezesti maoiu cu 5 lei sau un 1 e in alte tari, pentru ca acolo e facut cu 10 centi,

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru SilentRain):

Și eu să dau la bogați? laughing

Habar nu ai de INDIA
prima data du-te si stai acolo 4.12 luni, apoi sper sa te trezesti

| acerr a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Nu,noi dam suturi in gat la bogatii excroci, pentru ca sunt si bogati care merita aplauze, care au facut milarde pe puterile lor, nu din frauda si exploatare

Esti amuzant, dar nu. Se presupune ca am niste resurse limitate, nu nelimitate. Investind in mai multe startupuri, imi cresc sansele de a avea succes. Mai multe succese, mai multi bani de investit in viitor. Nu ma intereseaza sa traga cineva pentru mine zi-lumina, ci sa ii ajut pe aia sa isi duca la capat un proiect pe care nu l-ar putea fond altfel. Si sa le asigur si niste mijloace de trai in perioada respectiva, desigur. Tu incurci corporatiile care fac tricoaie cu startupurile. Daca platesc aici 1200 EUR lunar, ma costa inca vreo 900 darile la stat. In stilul asta, cu 500.000 EUR nu fac nici un joc de ping-pong pentru mobil...

Tu ce habar ai de India ma rog? Eu am interactionat cu destui indieni. Tu ce stii? Ai vazut documentare pe net?

Ia da-ne exemple, ca sunt curios. Aproape oricine a facut bani a profitat de loopuri legislative si de tari sarace - intr-un mod sau altul.

Mai mult decat filme.eu vb de realitate

Loll de ce nu se intmapla la noi asta? ac doar suntem o tara saraca,cautam un film pentru tine, si nu imi amintesc titlu, cand un miliardar chinez cumpara pe general motors sau culmea nu imi maintesc la, m vazut recent, filmul e mai mult documenatar, sper sa il gasesc

Din nou, bati cimpii cu aiureli. Eu discut de startupuri mici, tu visezi salarii mari. Cum ai vrea sa creasca companiile mici daca toti noii angajati viseaza din prima zi salarii ca la Microsoft sau Oracle? Cum poti sa ceri 1200 EUR salariu cand acum mai putin de un an am primit oferta de la Appen - catre care externalizeaza FB taskurile de periat spamul abuzurile si altele de genul - de 5 USD/ora BRUT? In ce film traiesti tu ma rog? Si mai zi-ne de India, daca tot vb de realitate. Esti in India/ai fost pe acolo? In ce domeniu?

American factory!