| mastadont a întrebat:

Dacă ați putea elimina din lumea în care trăim complet și definitiv un lucru concret sau abstract care ar fi acela?

20 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Competitia.

| mastadont explică (pentru dinaprilie):

De ce crezi că ar trebui eliminată competiția? Eu cred că nu am mai avea progres fără competiție.

| dinaprilie a răspuns (pentru mastadont):

happy da-te un pas mai in spate si uita-te in istorie chiar si prezent. Spre ex: Crezi ca acest ultim vaccin a fost "descoperit/realizat" ca s-au intrecut unii la counter strike?

| danbnz a răspuns:

Banii

| mastadont explică (pentru dinaprilie):

S-au întrecut să fie primii care să descopere un vaccin și să rămână în istorie, s-au întrecut pentru a prinde cea mai mare tranșă de bani, deci tot o competiție a fost. Dacă nu ar fi fost nici o competiție crezi că ar fi apărut atât de repede un vaccin? Ah, și a fost o competiție cu moartea, o competiție cu virusul.

| mastadont explică (pentru danbnz):

Dar fără bani cum am face schimb de bunuri esențiale cum ar fi alimentele și tehnologia? Crezi că s-ar putea realiza acest lucru în zilele noastre fără bani? Cum ai plăti serviciile esențiale ca medicina?

| dinaprilie a răspuns (pentru mastadont):

happy ok.

| danbnz a răspuns (pentru mastadont):

Troc social.
Oferi comunitatii ce produci sau ce servicii poti sa oferi.
Fiecare da cat poate si ia strict cat are nevoie.

| CostinAlamariu a răspuns:

P*rnografia

| mastadont explică (pentru CostinAlamariu):

Aici tind să fiu de acord cu tine, nu observ nici un avantaj pe care îl are societatea în urma acestui viciu.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru mastadont):

Daca nu ar exista p ornografie cum crezi ca ar creste scara violurilor, abuzurilor, sarcinilor nedorite etc etc?

| mastadont explică (pentru suntserios):

E greu de spus cum ar crește însă eu cred că nu ar fi un procent prea mare, ba chiar ar scădea. Gândeștete că e posibil ca unii să dezvolte asemenea tendințe, precum violul, datorită p*rnografiei, din cauza frustrărilor care se acumulează pentru că văd ce fac alții și ei nu au cu cine. Cred că dacă nu ar exista p*rnografia oamenii s-ar informa mai bine înainte despre ce implică sexul pentru că nu ar ști aproape nimic despre acest subiect. P*rnografia transmite un mesaj puțin diferit de realitate și nu se poate numi nici decum informare, mai degrabă te impulsionează să încerci și tu.

| halogen001 a răspuns:

Trebuie eliminata nestiinta (prin educatie ), inselatoria,...

| CIaudiu a răspuns (pentru dinaprilie):

O ditamai prostie ai spus cand ai folosit cuvantul "competitie". Fara competitie nu ar exista clasament, adica lupta pentru suprematie. Fara razboiul rece, razboi ce a fost unul ideologic competitional dintre USA si Rusia, astazi n-am fi fost aici si poate nici pe Luna. Explozia stiintifica atunci s-a produs. Nu lua un exemplu izolat din istorie, ia totul in considerare.
Tu daca n-ai competitori faci lucrurile total normal fara graba, dar daca apar unii in spatele tau care viseaza la suprematie, asta te va face sa depui mult mai mult efort in a crea lucruri si mai bune, dar si pe ei ii va face sa depuna si mai mult efort ca sa te intreaca. Si tocmai datorita acestui fapt produsele sau serviciile vor deveni din ce in ce mai bune la super oferte.
Tu n-ai putea sa-ti cumperi telefoane de buget de la multi producatori la super oferte si specificatii daca n-ar fi competitia asta a companiilor care vor sa acapareze cat mai multe segmente de piata si vin cu oferte cat mai atractive. Prea multe exemple pot fi date.

| dinaprilie a răspuns (pentru CIaudiu):

Faptul ca esti un "beliver" al conceptului te face sa ai dreptate in viziunea ta si cam atat. Argumente sunt si de-o parte si de alta pe care dpdv, al meu, le pot insira pe parcursul istoriei, cu exemple. Astfe de discutii filozofice, cum este si intrebarea mai sus mentionata sunt menite sa fie easy talk. Insusi enuntul tau este unul menit sa aduca o "competitie" intre idei si pareri care mai de care sa incline balanta intre e bine nu e bine de ce nu e bine de asta nu e bine sau ca ca sau ca ca. Ps: permite-mi sa adaug un apendice enuntului meu " competitia intre oameni".

| Freya1 a răspuns:

Bani si lipsa de egalitate dintre oameni.

| mgtow a răspuns:

Rautatea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Necredința în Dumnezeu.

| DonEduardo a răspuns:

Capitalismul si banii.

| DonEduardo a răspuns (pentru mastadont):

De ce trebuie sa platesc pentru toate astea unor magnati lacomi? De ce sa fiu obligat sa fac asta? Sunt 100% de acord cu danbnz.