April
| April a întrebat:

Daca dintr-o casa in flacari ai avea doar timpul sa salvezi un singur lucru si ai avea de ales intre un tablou valoros -Grogorescu, sa spunem-si o pisica, ce ai salva? De ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai ma bucur ca sint si oameni sinceri care-mi impartasesc ideea. Iar pentru restul care va dati de ceasul mortii ca biata pisicuta, saraca de ea, duca-se dracu de mita. Cu doua milioane de dolari, faci o cantina pentru saraci. Salvezi de la moarte o gramada de saraci, dindu-le o masa pe zi. Na. Sa va pun altfel problema, daca familia nu va intereseaza. Daca ati sacrifica bunastarea familiei pentru o mita cretina. Ia spuneti acum, ati lasa sa crape de foame toti sarmanii aia, fara adapost, doar ca sa salvati o mita idioata? Sa va aud. Va garantez ca ati lua tablou. Ati zice sa o ia dracu de mita rolling on the floor

47 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Hep hep: Taci, dom'le! nu mai zi la nimeni, ca ma leaga astia!

ardnaxur1961

Erata: Hep hapbatting eyelashes

| petru a răspuns:

Ma voi bucura daca Domniile Voastre veti avea rabdare sa-mi cititi si mai ales sa-mi intelegeti raspunsul/sustinerea
In genere numai materialistii isi pun problema din ordin materil si confunda VALOAREA cu materia!
Deci,
_ sigur ca pisica este o vietate si ca tot ce fiintzeaza are implicit suflet si fiecarui suflet intrupat i este dat un TIMP, timp care nu poate fi luat sau dat de catre o alta intrupare decat de Dumnezeu!
_ desigur si materia ( oricare dn cele ce ne inconjoara sau/si ne compun) este o INTRUPARE a Sufletului deci pana i firu; l de pulbere/praf este suflet intrupat in materie
_ cert la oricare Facere fie si doar a unui Om apare si aparentialul Virtutii de a pune in A FII( in fiintare) a lui Dumnezeu-Creatorul si Intrupatorul tuturor fiintarilor ce-s posibile A FI!
Astfel,
_ pisica, precum oricare fiintare temporala, are cele doua momente proprii in-modificabile, inceputul si trecerea ( daca vreti si intelegeti, cred, venirea si plecarea din aceasta stare egzistentiala, numita viata)((
Atentie ""Nici un fir de iarba nu va trece, cat nu-i este Dat sa treaca "" deci pisica fie este ca sa atinga alta stare, fie nu poate nimica sa-i impuna/provoace trecerea.
Tot atentie Creatiile ( mai al; as cele geniale, precum in cauza) nu au capacitatea de a se proteja/apara/lupta pentru a depasi unele situatii dificile/critice( precum este focul, in discutie)
Desigur Deosebitul Suflet caruia i s-a Dat Har/Virtuti, pentru a da prin facere o Opera ( intelegeti cred ) cu Suflet, pentru a aduce Frumusete si sigur Ridicare spre Plinire a celor ce o vor simtii, depinde de o Fiinta ( fie ea omeneasa) care sa o protejeze si sa o salveze ( de foc, in discutie) Tocmai pentru a nu inceta/disparea Buna-facere pe care o transmite inca Miilor de Suflete.
Este ridicol sa consider ca daca voi salva o Opera de Arta( desigur de o imensa Vloare intriseca, ce conteaza pretul ei pecuniar, care in ochii/mintea unora este nula sau poate cantarita in tona de aur ) aceasta Opera i-mi va reveni, si voi vea dreptul sa o comercializez si sa profit de "eroismul" materialist al meu. Zic aceasta deoarece Opera apartine unui Proprietar si cert si Omenirii si numai el, Proprietarul de Drept va decise cei a se face.
Sunt prost, imbecil sau cum doriti Domiile Voastre insa cu rscul vietii voi salva Opera de Arta care-i o Valoare certa si indiscutabila!
si asa precum este firesc, voi pleca mai departe ( in viata aceasta tranzitorie a mea ) gandind la Frumusetea si marea Binefacere pe care Sufletul ( aparential mort al acestei Opere) o va radia/oferi spre mii de alte Suflete, facandu-i mai Buni si Iubitori de Frumos, implicit de bunafacere si Dreapta Cugetare.
Este prea scurt acest scris/spus, insa cred si ma voi bucura daca Valoarea dintre cele doua Fiintari
_una pisica cu suflet si viata proprie
_ AltaOpera de Arta fiintare a unui Suflet din Suflet, pentru Infrumusetarea/ridicarea spre Plinire a tuturor sufletelo pe care le va Hrani cu Valoare Opera de Arta este doar aparential moarta, insa deplin traitoare, pentru Sufletul care o patrunde/intelege si cu tristete ca se face ( oarecum) vinovat ca Intelegand Viata totusi alege sa lase sa traiasca/moara totusi o fiinta(depinde si de pisica, si mai ales de Voia lui Dumnezeu cat ea sa traiasca sau/si cum/unde sa se sfarseasca aceasta traire a ei)
Dee Dumnezeu bine si fericire tuturor, insa dregatorilor asa precum ei dau multimii, sarmanilor!
petru borodi/Cluj
P. S. Inteleapta intrebare si plina de Talc a Pus April ( poate altfel nu cautam sa-i dau si eu raspunsul meu!
Scuze de crasa neglijenta/nepricepere in ale gramaticii, personal nu citesc virgule si greseli de gramatica ci Idee
nu-mi corectez niciodata textul scris, poate cand voi fi gramatic, pana atunci faca altii ce vor :
_ fie sa citeaca ce spun/scriu
_ fie sa corectezegramatical/ortografic
_ sa nu citeasca greselile de scris/exprimare si de ce nu nici textul!

ardnaxur1961

Pentru petru: N-oi fi corectand tu ce scrii, dar, mai ales cand scrii asemenea roman, poate n-ar fi rau s-o faci. Nu de alta, dar, daca tot il citim, macar sa pricepem naibii ceva.

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Normal ca pisica! pentru ca imi plac animalele si in + e o fiinta si trebuie salvatawinking.

| nellyneliana a răspuns:

Pai... tabloul, ca pisica se zice ca are 9 vieti...big grin

| Encore a răspuns:

Daaa toata lumea pisica, si daca ar fi cre'ca nici nu ati baga in seama pisica, tablou direct...

April
| April explică:

Dragii mei, sunt bucuroasa sa constat ca sunteti o gasca simpatica de oameni care milosi si sentimentali care haiosi si pragmatici...inteligenti cu totii.MULTUMESC pentru raspunsuri si va declar pe toti castigatori. Iar daca tot trebuie sa primeasca cineva fundita, las computerul sa aleaga...

| yadora a răspuns:

Pisica nu tine bre de foame... un Grigorescu iti face casa noua si iti mai iei si o duzina de pisici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tabloul lui Grigorescu in care este pictat o pisica moarta in incendiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Duca-se de mita coapta, eu iau tablou. Ca daca iau mita, krap de foame si mai trebuie s-o ingrijesc si pe aia. Cu doua milioane de mardei, imi iau casa, masina, maninc, benchetuiesc, ma plimb in toata lumea si admir toate minunatiile si traiesc regeste. Inclusiv copii mei si nevasta-mea. Desigur asta cind o sa am nevasta laughing

| psiholoaga a răspuns:

Ma speriati. Nu as vrea sa fiu prinsa in incendiu cu voi. laughing Eu as salva pisica, desi nu imi plac pisicile (sunt dog lover), dar totusi! Nu as putea sa o las sa arda, doar ca sa salvez un tablou. E, totusi, un obiect, oricat de valoros.

Shin
| Shin a răspuns:

@nony, de alea fara coada sunt dependent tongue Si cred ca as fi dependent si daca as fi alergic tongue
Shinwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe Psiholoaga laughing

cami
| cami a răspuns:

Pai tabloul l-as lua la subsuoara, iar pe pisica as lua-o cu "husi, husi".

| pepene a răspuns:

Normal ca pisica...viata nu se poate plati nici-o data in banitongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Shin a fost cel mai sincer, in rest ati mintit cu nerusinare