| AmFostOdataEuOBaba a întrebat:

Dacă Iliescu nu ar fi fost președinte asta afecta/ajuta într-un fel țara?

39 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Exact! Au dat ca prostii la pensii si salarii si au dat preturile peste cap, au facut rau, morzii lor, chiar eram nervos pe prietenul meu rus care tine cu PSD, da, la inceput tineam si eu ca nu analizasem mai ca lumea totul, dar dupa aia i-am urat. Ma bucur ca au picat, altfel daca mai trecea un an nu mai puteai trai. Pe vremea lui Base crede-ma, nu am avut asa scumpiri, preturile au fost cat de cat pe acolo.
Daca stiai ca asa va fi, de ce pana mea ai dat ca sa omori oamenii. Vai de capu meu, m-am abtinut sa nu-l injur pe prieten.
A dat bani multi la mafia de medici ca acum sa dai spaga mai mare, ca s-au marit si spagile. Si stiau ca asa se va intampla, dar ca sa impresioneze au dat.

Sa vina astia sa regleze dracu mai repede, sper sa nu iasa Dancila pesedinte! Nu voiam sa ma duc, dar acum ma duc la vot sa-l votez pe celalalt.
Pai nu intelege, am explicat si eu si degeaba.
Este corect ca maririle au depasit scumpirea euro cu destul, deci n-ar fi inflatie, dar nu conteaza, nivelul de trai a scazut, atat conteaza.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Daca discutam de curs de schimb, ne uitam la paritatea dolar/EURO. Eu ma uit la ea ca facturez in afara si fac conversia asta la fiecare factura. Sa nu uitam ca BNR-ul pierde sume colosale ca sa controleze cursul valutar. Inflatia ar trebui sa fie si mai mare decat e.

Nu stiu chestia cu BNR, tot ce stiu e ca, cursul e mai ok de la valuta venita din afara de la romani si de la imprumuturi pe care le tot facem.

Eeeh... vezi ce a facut Polonia si ce s-a facut la noi dupa 1990 in domeniul asta. Faptul ca a controlat BNR inflatia ne-a costat probabil sute de miliarde de euro pana acum - direct si mai ales indirect. Faptul ca facem imprumuturi la dobinzi imense nu e deloc ok, fix de aia luam la dobinzi foarte mari, fiindca aia care ne imprumuta sunt constienti ca leul e umflat cu pompa si in realitate e mai slab.

Daca e sa ne luam dupa ce producem noi, inflatia ar fi uriasa, asta clar. Normal ca nu este okey, ca vine scadenta pana la urma, si depindem mai mult de ei, ne iau terenuri si altele la o adica pentru datorie, interesu lor e sa ne indatoreze cat mai mult, UE zic (iar UE e condusa de SUA de fapt). Noi in loc sa producem, imprumutam, insa nici aia nu ne lasa de fapt. A coborat impozitele ca sa fie bogatii mai bogati, e clar, dar nu doar asta, au mintit ca pentru investitii, dar a investit aici cineva ceva serios? Sa fabricam masini si altele, sa exportam, sa luam ceva, doar birouri in marea majoritate. Cum e Volkswagen si Mercedes si altele de genul in Germania, ca pe aia sta economia, nu pe gazduit firme de birouri care nu produc mai nimic.
Si nu au venit ca nu era cazul sa vina de fapt. Doar nu are nevoie UE de concurenta.

UE e condusa de Germania de fapt si CONCUREAZA cu SUA. Adu-ti aminte de fosta Iugoslavie! Daca intrau in UE ar fi destabilizat un pic echilibrul economic global si americanii nu voiau o Uniune Europeana (prea) puternica. P.S. VW si Mercedes importa de la noi o gramada de subansamble. Firmele alea de birouri de care zic totusi produc foarte mult. PIB-ul nostru acum e mai mare decat era inainte de 1989, doar ca la nivel administrativ e dezastru.

Normal ca, concureaza cu SUA, asta se stie, de aia Trump vrea sa faca praf UE, le-a pus taxe vamale acum si asa mai departe, ca na prieteni erau cat branza era multa, acum nu mai merge. Am zis condusa in sens de subjugare, le impun anumite chestii, le-au adus arme nucleare acolo doar pentru cearta SUA cu rusii prosteasca, le impuneau sa nu mai gaze de la rusi ci sa ia de la ei lichefiate mai scumpe, pai de ce? Si multe de genul. Pe Merkel tot ei au am pus-o acolo sa le reprezinte interesele.
Nu stiam ca importa destule de la noi, dar iar nu stiu ce draci producem noi! Firmele multe isi duc profitul in afara, platesc impozit 16 % in loc de mai mult cat trebuia cu impozit progresiv si se imbogatesc pe aici.
E corect ca sunt locuri de munca, asta e bine.

Lasa timpeniile cu dusul profitului in afara. Tu daca te duci sa vinzi gogosi la piata ce faci, nu iti aduci profitul acasa? Firmele alea acuzate de pesedei ca vezi dom'le ce fac ca isi duc profitul pe afara sunt de cele mai multe ori cu mult mai corecte decat statul ala care le acuza. Ia vezi care sunt cei mai mari datornici la buget si o sa vezi altfel problema. Buba e ca am putea rupe stilul la capitolul turism si agricultura ecologica, dar sunt idioti astia care nu au nici o viziune. Uite, magazinele alea Unirea, ideea lui Deea, nu sunt deloc rele ca idee.

| StrongHeart a răspuns:

Iliescu este ca un vultur in cautare de prada, romanii de rand fiind prada.I-a trecut vremea la mosneag dar tot traieste, banuiesc ca are asigurare medicala de lux