Fericirea nu este doar despre bani. Există și alte lucruri care aduc bucurie. Fericirea o poți găsi în cele mai simple momente, cum ar fi prețuirea timpului cu familia și prietenii, acordarea unei mâini de ajutor și a fi recunoscător pentru ceea ce ai . Nu ai nevoie de o mulțime de bani pentru a-ți îndeplini visele. Uneori, tot ce ai nevoie este puțină creativitate și ingeniozitate. Fericirea o poți găsi în lucruri mărunte pe care le facem în fiecare zi, cum ar fi să petrecem timp cu cei dragi sau să ne bucurăm de o carte, și așa mai departe. Și chestiile mici pot aduce fericire!
Din cauza rețelelor sociale ajungi sa suferi,că te tot compari cu ei! Tu ii vezi mereu fericiți și împliniti,își afișează toți viața perfectă.că se duc cu iahtul pe unde se duc cu femei de top, că își etalează mereu capitalul, ultima fiță de mașină și așa mai departe! Și tu sau eu care nu avem nimic, ne gândim: daca am fi noi in locul lor, daca viața noastră ar fi altfel...de ce ei au și ei nu!? Sunt oare blestemat!? Mai te uiți și la TV la unii miliardari, milionari și ce viața perfectă au,și azi cazi in prăpastie,din cauza că mereu îți asociezi viața ta cu a lor,că te compari cu ei mereu,că ai anumite lipsuri nu neapărat materiale! Trăim într-o epocă contemporană unde foarte multi oameni percep viață că pe un concurs,mereu exista o competiție între ei,mereu vor sa demonstreze cat de capabili sunt și și că așa își arată masculinitatea, puterea,prin a-și expune tot felul de chestii scumpe! In realitate multi doar atât pot afișa,nu au cu altceva sa se afișeze,decât cu bani și cocalarism! Toți am vrea sa facem parte din clasa sociala înaltă,sa fim văzuți ca in vise,sa fim văzuți perfecți,fără probleme și fără defecte! Toți au probleme in realitate,chiar și cei care sunt putrezi de bogati! Unii nu au sănătate,multi nu sunt iubiți pentru ceea ce sunt ei,ci pentru capitalul lor! Toți avem probleme chiar daca nu vrem niciodată din mândrie sa arătăm acest lucru.
E ok sa ai bani,banii te ajuta enorm,dar nu doar banii contează,nu mereu! Lucrurile simple și mărunte te pot face fericit,și liniștea sufletească. Multi au avut foarte multi bani și s-au sinucis,nu au putut cumpăra cu banii liniștească sufletească! Am luat-o multi razna, ne-am abătut de la natura noastră,doar banii ne mai fac sa zâmbim, dar fericirea știi și tu că nu durează mult și când ai bani! Ceva,ceva tot simti mereu că îți lipsește,că ceva e rupt în interiorul tau! Acel ceva nu sunt banii,sunt fricile tale proprii de care mereu te ascunzi,pe care mereu le-ai amânat din cauza rușinii,a insecurității, a unor frici iraționale! Când le vei învinge și vei realiza tot ce ți-ai dorit o sa realizezi că poți fi fericit și cu strictul necesar! Atunci te vei regăsi cu adevărat. De aia noi iubim atât de mult banii și suntem dependenți de ei, că orice in afara lor nu ne poate confirma fericirea și bucuria! Eu zic că tu ai nevoie de iubire nu de capital! O sa cumperi,, iubire" cu bani, dar va fi superficială nu autentică.
Nimeni nu a zis vreodata ca poti fi fericit fara bani, dar poti fi si cu putini bani. In viata trebuie sa ai un echilibru, sa ai cate putin din toate. Ai vazut ca oamenii putred de bogati nu sunt fericiti pentru ca au foarte multe griji pe cap? De ex trebuie sa iti pastrezi averea, toti vor sa profite de tine cand vad ca ai bani, trebuie sa te feresti sa nu fii victima hotilor plus altele. Oamenii care sunt foarte faimosi crezi ca sunt fericiti? Am vazut un clip cu fotbalistul Ronaldo care a iesit la o cafea, o plimbare in oras si in 10 min a fost pur si simplu hartuit de sute de oameni sa faca poze cu el, asta e viata unui om faimos.
Eu zic ca in viata lucrurile mici conteaza. De ex ai un vis sa mergi la Roma. Iti iei un job care iti place, muncesti mult si o sa vina si banii, alta e viata cand stii ca traiesti cu un vis si pui ban pe ban, apoi il indeplinesti, alegi alt vis, iar pui ban pe ban si tot asa. Daca ai avea milioane de euro in cont ce farmec ar mai avea viata ca o sa te plictisesti la un moment dat sa stai numai la mare si prin hoteluri
Cred ca am deja asta, dar din păcate nu o pot întreține. Pentru a întreține iubirea ai nevoie de bani. Pentru că dragostea trece prin stomac.
Tu nu prea pari genul care sa aibă probleme cu banii. Așa este.
Dar nu vad la tine lucruri marunte, sa ai vis sa te joci un joc, sa te bucuri de o bere, de un film, de o muzica, de o plimbare, de un documentar, de o masa, de o discutie cu prietenii, de o baie la un strand.
Poti fi bine si asa, de invatat poti invata si fara multi bani, doar sa vrei.
Acuma bani mediu are cam toata lumea, daca nu ai mai deloc, e o problema, trebuie sa faci ceva sa ai.
Ce spui tu sunt chestii mai merete, poti sa nu le ai dar sa te bucuri de orice chestie mai marunta si sa te simti bine.
Evident, sa ai bani pentru un trai decent, nu sa nu iti permiti nici o prajitura, ca asa normal ca te duci dracu.
LisaJulie întreabă: