| gemeni6226 a întrebat:

Daca te-a ranit mama ta o ierti usor sau greu. Daca greu cit de greu?

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

De fiecare data când m-a rănit am iertat-o. Nu o iau drept rea intenție. E mama, pana la urmă.

22 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu anume te-a ranit? Ce a facut mai exact? Iar tu, ce ai facut?

| gemeni6226 explică (pentru anonim_4396):

Deci eu am 61 de ani in 61 de ani mama a fost ca un inger cu nimic nu m-ar fi suparat si mai putin sa spuna ceva urit la adresa mea.Si acum cum am fost eu la ziua ei de nastere si i-am dus cadou a pus servetel pe masa pe care eu am vazut ca e acolo si m-am folosit de ea.Dar a servit apoi inghetata si a zis ca servetelul e pe masa.Eu am zis ca sa nu ma mai streseze atit cu servetelul ca stiu ca e acolo.La care ea a zis ceva foarte urit la adresa mea si m-a socat complet, pentru ca1-mama cum am scris mai sus in vecii vecilor nu vorbea urit si cu atit mai putin nu folosea cuvinte urite 2-nu am facut nimic atit de rau sa merit cuvintele respective.Acuma nu mi-e usor s-o iert, deocamdata doar i-am zis ca m-a suparat si de cand am venit de la ea acasa la mine nu mai vreau sa vorbesc cu ea, pana habar nu am cand.

| Continchiscontsters a răspuns:

Dumnezeul este pentru toți fiecare faptă bună sau rea pe lumea asta în cale îi va ieși fie oricine sa fie Dumnezeul nu iartă ne dreptatea el cunoștea omul fals el cunoștea omul parșivi el cunoștea omul mincinos el cunoștea omul cu intenția pe care o are. Poți miți poți fi fals poți fi ce vrei în fața cui vrei te poți numi zeul zeilor părintele părinților Sfântul sfinților da dacă aveți impresia și gândul ca cu el și în fața lui și în știrea faptelor care le făptuiți și le face ca. Vor și trecute cu vedere va înșelați foarte amarnic foarte nimic absolut nimic pe lumea asta pe Pământul asta fie tata fie mama fi frați fi oricine sa fie nimic nu-i trecut cu vederea fiecare o să-și care păcatele pe umeri pe lumea asta mai devreme sau mai târziu totul și toate faptele noastre pe lumea asta cât de curând în cale ne vor ieși și credeți-mă nu-i de glumit și de râs nimic nu-i scapă El vede El aude El știe ce zace în firea omului foarte bine știe ce zace în fiecare dintre noi în parte ori cât de buni neam dat și ușa de biserica fapatle noastre pe lumea asta nu vor fi ne achitate și ne plătit el știe cel mai bine cum sa pună omul pe drumul cel bun

| gemeni6226 explică (pentru Continchiscontsters):

Nu suntem la sectiunea filozofie religie eu am intrebat ceva simplu, si tot simplu am asteptat un raspuns -deci am asteptat un exemplu din viata ta nu ideologisme ca ideologisme stiu si eu.

| Continchiscontsters a răspuns (pentru gemeni6226):

Asa sa fie Doamnă îmi cer scuze de deranja o seara liniștită și buna va doresc numai bine va doresc.

| iulia0514 a răspuns:

O iert ușor ca la urmă urmei e mama mea și mi-a dat viață indiferent ce-mi spune sau face o iert pentru că asta e datoria mea de copil chiar dacă uneori îmi spune lucruri pe care eu personal nu le-aș spune nici unui dușman

| gemeni6226 explică (pentru iulia0514):

Asta ma incurajeaza pentru ca si eu am copii si de multe ori au fost suparati pe mine pe diferite motive,au si avut dreptate in unele cazuri,in umele mai putin,apoi si eu o sa iert pe mama dar nu asa de repede, cu timpul. Spui de datorie, datoria nu are nimic de a face cu ce putem simti in adincul sufeltului, si eu stiu ce e datorie ce este crestinesc, dar e mai greu de invins daca esti ranita dupa atitia amar de ani.

| LordCristobal a răspuns:

De obicei pe parinti ii ierti usor.

| gemeni6226 explică (pentru LordCristobal):

Doamne ajuta.

| iulia0514 a răspuns (pentru gemeni6226):

Înțeleg ce spuneți!
Sper sa nu va supărați pe mine dar nu a-ți luat în calcul faptul ca poate mama dumneavoastră nu a zis acel lucru intenționat având în vedere că nu îi stătea în fire? Din câte înțeleg eu mama dumneavoastră are o anumită vârstă și din proprie experienta va spun ca uneori persoanele în vârstă nu conștientizează ce spun de experienta bunica soțului meu înjură ca la ușa cortului având în vedere că a fost medic va dați seama că nu avea un astfel de vocabular înainte

Poate,am avut in familia sotului pe cineva care era respectul intruchipat nu ar fi suparat pe nimeni mergea des la biserica si inainte de moarte a inceput sa vorbeasca foarte urit avea de lucru cu toata lumea inclusiv injura popii.Eu totusi ma gindesc ca ori e scleroza ori iese la suprafata ceva ce prin diplomatie si controlul gindurilor a refulat o viata intreaga(si asta poate fi o posibilitate, ca si atunci cand incepi sa bei mai mult incepi sa vorbesti si ce altfel nu ai spune-deci iese subconstientul la suprafata).Eu cel putin mereu spun direct ce gandesc stiu ca nu prea multa lume agreeaza acest lucru dar nici nu am nevoie de oameni falsi in viata mea sau cu care nu am compatibilitate in idei si in felul de a fi si astia nu sunt altii decat oamenii toxici adica cei care sunt negativi, depresivi, care nu vad nimic bun in viata, care nu cunosc respectul sau care birfesc in continuu.

Sfatul meu este să o duceți la medic sa o consulte pentru a fi sigura ca e bine și în caz de ceva e mai bine sa știți din timp

Pai are cu inima asta e sigur, si creierul dupa o anumita varsta nu mai e ca inainte, anual mor multe mii de celule ale creierului si nu se mai regenereaza.Mereu merge la medic inima e principalul factor de risc.Deja nu mai sunt suparata mi-a trebuit si mie 2 zile dar mi-a trecut.

| simplaexistenta a răspuns (pentru iulia0514):

Exact.

| Fatamuntilor a răspuns:

E bine sa ierti cat mai ai pe cine! Mai ales cand e vorba de parinti, indiferent de cat te-a suparat.

| gemeni6226 explică (pentru Fatamuntilor):

De aceea nu dau funda aici la nimeni ca toata lumea ma ia pe mine de referinta si nu raspunde la ce am intrebat-adica sa raspunda nu la modul general ci cum ai faci tu de exemplu? doar Iulia a raspuns concret si strict la subiect-si eu cred ca asta este esenta intrebarilor pe TPU sa se afle raspunsuri strict la obiect si nu generalizari si filozofii ca nu am pus intrebarea la sectiunea filozofie.Dar totusi multumesc pentru raspuns deoarece si eu sunt mama si si pe mine au fost suparati foarte des copiii mei atit baiatul meu cit si fata mea.

| c4nd4leante a răspuns:

Mama mea e decedata, dar hai sa raspund totusi. cand eram mica daca ma ranea (ceea ce se intampla destul de rar fiindca era foarte blanda, nu tipa la mine sau nu ma batea cum fac majoritatea parintilor) o iertam usor.

Data viitoare când o duceți la medic vorbiți cu medicul despre această problemă! Ma bucur ca nu mai sunteți supărată!

| sammie a răspuns:

Depinde in ce sens. La sentimente sau la fizic? Daca la sentimente atunci usor. Daca fizic atunci greu.

| gemeni6226 explică (pentru sammie):

Nu inteleg cum poate fi zi fizic? eu m-am gindit doar emotional caci fizic nu am pus problema eu fizic nu am ranit niciodata nici un copil de-al meu si nici mama nu m-a ranit fizic in veci.

| sammie a răspuns (pentru gemeni6226):

Atunci ai noroc! laughing

| ShaOfHatred a răspuns:

Ierți mereu, dar nu uiți