Goethe. A fost un geniu și m-a impresionat prin multidisciplinaritatea de care a dat dovadă, calitatea operelor și interesele avute. Am ajuns să îl îndrăgesc și mai mult după ce am citit Suferințele Tânărului Werther.
Aș fi spus Aristotel inițial dar mi-e destul de greu să mă pun în postura de a trăi în societatea de atunci.
Cleopatra a fost considerata din toteauna drept cea mai frumoasă femeie din lume
Frumusete? Atat? Ma asteptam la mai mult din partea unei fete/femei.
Era frumoasă, fără îndoială şi cu siguranţă rafinată, cultă, inteligentă, voluntară, animată de ambiţii înalte. Vorbea şapte limbi, beneficiind corespunzător originii de o educaţie aleasă.
Eu stiu asta pentru ca imi place istoria, dar tu ai specificat doar frumusetea ei. Mi se parea aiurea, atata tot.
Am scris doar una din calitati si una din femeile din istorie care mi-au atras atentie
Ok
Adolf Hitler,daca eu eram Hitler nu faceam nici un razboi si astfel nu exista nici un razboi,nu mureau milioane de persoane nevinovate,trimiteam pe evrei in tara lor, invadam Anglia si aveam toata asia,africa in mana,desigur ca si Darwin, Einsten, Leonardo da Vinci dar inteligenta nu atrage sexul opus desi as fi vrut sa fiu un barbat frumos, inalt, bogat, inteligent
Intretinea relatii sexuale cu fratii, cu verii si cu multi alti barbati, ba chiar se spune ca si cu animale, iar orgii ca cele organizate in Alexandria nu s-au mai vazut pana atunci in lumea antica si nici nu se vor vedea. Nu mai vorbesc de faptul ca si-a asasinat atatia adversari politici, ca l-a dus de nas pe Iulius Cezar, apoi pe Antoniu si a incercat si cu Augustus, pentru a-si salva tronul, dar nu i-a mers. Da, erau practici intalnite in acele vremuri, sunt constient de asta, dar cand ma gandesc ca au existat conducatori precum Hannibal Barca (cu aprox. 2 secole inainte), care pot fi dati drept exemplu atat datorita calitatilor militare si politice, cat si datorita stilului si propriei conceptii despre viata, parca n-o mai vad atat de minunata pe Cleopatra.
Unde trimiteai pe evrei?
In tara lor desigur, dupa ce aveam Anglia
Care-i tara lor?
Tara sfanta
Exista la acel moment?
Nu stiu, zi-mi tu exista
Israel apare in 1947 la decizia ONU. Care crezi ca era scopul sionistilor?
Sa aiba tara lor si ei
Te-ai prins.
Cativa? Sunt prea multi nu ai tepe atata nici timp de trait in 7 vieti, degeaba i tragi ca vin alti si tot asa, trebuie alta gandire, nu alt sistem, o gandire mai rationala, legii mai bune
Am voie 2 persoanaje? Alexandru Lapusneanu,, De ma voi scula, pe multi am sa popesc eu ''
Pablo Escobar!
De ce?
Pentru ca: Bani
Femei
Masini
Droguri
Ce altceva isi mai poate dori un "interlop"?
Cool,sa ai grija ca in rusia e frig nu mergi la bronzat acolo
Mother Russia!
E smecher ca mie nu-mi place de loc Franta nici Napoleon, si totusi am spus Napoleon xD
Dacă în acest corp n-am reușit să fac ceva memorabil (încă), de ce aș fi reușit în corpul lui X? Dacă eu eram X, alegerile pe care le-a luat acea persoană probabil eu nu le-aș fi luat. Luam decizi după principiile și convingerile mele. Dacă eu eram X, 'eu' mai eram sau 'eu' era altcineva? Istoria nu a făcut-o niște corpuri și niște nume. Fiecare persoană istorică importantă, s-a ghidat după ceva când a luat o decizie.
Imaginează-ți că te naști într-o anumită perioadă. Te naști în corpul unei anumite persoane istorice și ai numele X. Fă abstracție de tot (de gândurile tale, de principi, de convingeri, etc), ce te-ar putea ajuta să iei decizi prin intermediul persoanei care ești acum. Te-ai fi născut într-o anumită perioadă, ai fi crescut într-un anumit mediu, ai fi primit o educație diferită. 'Tu' cel de azi n-ai fi existat, dar existai, atunci, 'tu' în acel corp. Ai fi avut altă concepție asupra vieții. Ai fi ales diferit. Ai fi avut alt caracter și o altă înfățișare. Caracterul tău ar fi fost 'modelat' diferit. Nu gândi cu concepția pe care o ai acum. Gândește-te dacă te nășteai atunci, istoria pentru tine ar fi fost prezent.
Întrebarea nu este: ce-ai fi făcut în situația lui X?
Fiecare om își i-a alegerile în funție de mai mulți factori. Suntem diferiți. Caracterul acelor oameni a fost creat pentru acele timpuri. Fiecare om are la 'bază' diferite criterii, principi, convingeri, priorități, valori, concepții etc. Alegerile/ opțiunile/ deciziile fiecăruia diferă de aceste aspecte.
Ne creăm o părere despre ceva în funție de gândurile pe care le avem. Suntem de-acord/ acceptăm faptele cu care rezonăm, iar restul ne spunem părerea cum am fi procedat noi.
anonim_4396 întreabă:
Tweetymrrr întreabă:
FreddieM întreabă:
andra4u întreabă:
LisaJulie întreabă: