Intretinea relatii sexuale cu fratii, cu verii si cu multi alti barbati, ba chiar se spune ca si cu animale, iar orgii ca cele organizate in Alexandria nu s-au mai vazut pana atunci in lumea antica si nici nu se vor vedea. Nu mai vorbesc de faptul ca si-a asasinat atatia adversari politici, ca l-a dus de nas pe Iulius Cezar, apoi pe Antoniu si a incercat si cu Augustus, pentru a-si salva tronul, dar nu i-a mers. Da, erau practici intalnite in acele vremuri, sunt constient de asta, dar cand ma gandesc ca au existat conducatori precum Hannibal Barca (cu aprox. 2 secole inainte), care pot fi dati drept exemplu atat datorita calitatilor militare si politice, cat si datorita stilului si propriei conceptii despre viata, parca n-o mai vad atat de minunata pe Cleopatra.
Mother Russia!
E smecher ca mie nu-mi place de loc Franta nici Napoleon, si totusi am spus Napoleon xD
Dacă în acest corp n-am reușit să fac ceva memorabil (încă), de ce aș fi reușit în corpul lui X? Dacă eu eram X, alegerile pe care le-a luat acea persoană probabil eu nu le-aș fi luat. Luam decizi după principiile și convingerile mele. Dacă eu eram X, 'eu' mai eram sau 'eu' era altcineva? Istoria nu a făcut-o niște corpuri și niște nume. Fiecare persoană istorică importantă, s-a ghidat după ceva când a luat o decizie.
Imaginează-ți că te naști într-o anumită perioadă. Te naști în corpul unei anumite persoane istorice și ai numele X. Fă abstracție de tot (de gândurile tale, de principi, de convingeri, etc), ce te-ar putea ajuta să iei decizi prin intermediul persoanei care ești acum. Te-ai fi născut într-o anumită perioadă, ai fi crescut într-un anumit mediu, ai fi primit o educație diferită. 'Tu' cel de azi n-ai fi existat, dar existai, atunci, 'tu' în acel corp. Ai fi avut altă concepție asupra vieții. Ai fi ales diferit. Ai fi avut alt caracter și o altă înfățișare. Caracterul tău ar fi fost 'modelat' diferit. Nu gândi cu concepția pe care o ai acum. Gândește-te dacă te nășteai atunci, istoria pentru tine ar fi fost prezent.
Întrebarea nu este: ce-ai fi făcut în situația lui X?
Fiecare om își i-a alegerile în funție de mai mulți factori. Suntem diferiți. Caracterul acelor oameni a fost creat pentru acele timpuri. Fiecare om are la 'bază' diferite criterii, principi, convingeri, priorități, valori, concepții etc. Alegerile/ opțiunile/ deciziile fiecăruia diferă de aceste aspecte.
Ne creăm o părere despre ceva în funție de gândurile pe care le avem. Suntem de-acord/ acceptăm faptele cu care rezonăm, iar restul ne spunem părerea cum am fi procedat noi.
Pablo Escobar!
De ce?
Pentru ca: Bani
Femei
Masini
Droguri
Ce altceva isi mai poate dori un "interlop"?
Israel apare in 1947 la decizia ONU. Care crezi ca era scopul sionistilor?
anonim_4396 întreabă:
Tweetymrrr întreabă:
FreddieM întreabă:
andra4u întreabă: