Dacă ești batjocorit la scoala mergi si spui profesorilor, părinților, fraților nu te sinucizi.
Da sau nu. Nu am murit inca pentru a iti putea raspunde cu siguranta.
Explica-le parintilor si pune-i sa discute cu parintii leprelor respective. (Incearca si cu dirigintele daca e ceva de capul lui, la vremea respectiva al meu nu a facut nimic, chiar i-a ajutat pe aia care se luau de mine. Ii favoriza sau ii scapa de pedepse, in conditiile in care eu eram cel care invata si respectam regulile.)
Sau vorbeste cu ai tai sa schimbi scoala.
Sau vorbeste sa schimbi numai clasa dar tot o sa-i intalnesti prin scoala.
Exista fel si fel de reclamatii dar sa nu intram in asta...
Iti dau cel mai bun exemplu: eu.
O duc super fata de cei care faceau misto de mine.
Așa se zice, că dacă îți iei viața ajungi în iad.
Însă eu sunt de părere că mereu există o cale de a rezolva problemele, doar lașii se sinucid.
Nu te lăsa umilit la școală, vorbește cu părinții tăi.
Păi după cum o sa ii doară undeva asa o sa mai aiba si de munca daca depui plângere la inspectorat sau unde se depune.
Sinuciderea nu ar trebui nici prin gând să îți treacă. Chiar dacă nu ai o viață ușoară, calea spre sinucidere este cea mai joasă. Renunți la tot, încetezi să mai exiști. Te distrugi singur, înțelege! Și eu am încercat o singură dată să mă sinucid, dar mi-a fost prea frică să mor iar de aceea nu am putut decât să rămân recunoascătoare fricii mele. Nici viața mea nu este una ușoară, dar prefer să lupt decât să mor. Știu, cu batjocura asta la școală e greu, mai ales dacă persoanele care nu te lasă să în pace sunt și în clasă cu tine. Uneori pare a fi imposibil să-i ignori, acele persoane fiind permanent câteva ore bune pe zi într-o încăpere cu tine. Și eu am pățit la fel, crede-mă că era groaznic și încă este! Mi se spuneau lucruri neadevărate despre mine și eram bătaia de joc a tuturor. Până la urmă, am reușit să scap de clasa mea din generală când am ajuns la liceu. Am crezut că acolo voi avea un nou început, am crezut că mă voi putea integra. Încă sunt la liceu, dar lucrurile nu stau bine nici aici. Din cauza experiențelor mele repetate cu stima de sine plus încă câteva probleme pe care nu le pot spune aici, am devenit foarte antisocială, timidă și retrasă. Foarte des simt că locul meu nu există și că nimănui nu-i place prezența mea. Am ajuns să mă urăsc singură.
Cel mai important când se întâmplă să devii victima bullying-ului (cred că ai auzit de acest termen) este să comunici cu cineva, să spui cuiva ce ai pe suflet și să te descarci cu totul în acest mod. Nu este deloc bine să fii închis în tine și să nu povestești nimănui despre ce îți fac colegii la școală. Eu așa am făcut, nu am spus nimănui și până în ziua de astăzi nimeni nu știe despre luptele mele interioare de pe atunci care poate că se mai dau cu scântei și acum. Am crezut că pot fi puternică și că pot trece peste, dar pe cine păcăleam, deveneam din ce în ce mai tristă și nu suportam acest fapt! Eu din anumite motive nu am încredere în nimeni și de aceea nu am spus nimănui nimic. Nu am încredere în părinții mei și cu atât mai mult în profesorii sau cadrele didactice care nu fac nimic mai mult decât să își ia banii. Pentru asta vin ei la școală, tocmai de aceea nu își dau niciodată seama motivul pentru care un elev scade dintr-o dată la învățătură. Ei cred că cauza este mereu lenea, dar poate că nu este așa și ei refuză să se concentreze pe detaliile care vorbesc de la sine. Sincer îți spun, cred că dacă ai vorbi cu profesorii sau cu directorul, nimic nu s-ar rezolva. Din contră, colegii te vor urî și mai mult.
Eu te sfătuiesc să vorbești deschis cu părinții tăi, asta dacă nu le-ai spus încă nimic. Ei trebuie să afle ce se întâmplă cu tine, nu face greșeala pe care eu am făcut-o în trecut și continui să o repet de un milion de ori pentru că nu am încredere în nimeni. Părinții tăi te iubesc și te vor susține orice ar fi, sunt sigură de asta. Nu te rușina să le povestești. Fă tot posibilul și convinge-i să te ducă la o altă școală, ca să poți scăpa de persoanele rele. Mai rabdă puțin până ce te muți de aici, te rog, nu te sinucide, luptă! Sinuciderea nu aduce nimic bun, ca să știi. Nu te gândi că dacă te vei sinucide îți vei găsi liniștea sau mai știu eu ce crezi tu. Nu, odată ce te sinucizi încetezi să mai exiști. Asta îți dorești tu? Să numai exiști? Ai vrea să renunți la visele tale și la dorințele tale? Cu siguranță că îți dorești multe să faci în viață și ai multe planuri pentru viitor. Nu le poți da cu piciorul așa ușor, când abia a început lupta. Uneori mă gândesc că viitorul meu se îndreaptă cu pași mici spre și mai mult rău, dar ador să sper și să îmi fac planuri pentru un viitor mai frumos. Mă gândesc că poate cândva va fi altfel și că nu va mai fi nevoie să mă simt atât de singură și îndepărtată...
Eu trăiesc pentru viitor și pentru pasiunile mele. Îmi place să cânt, să citesc, să compun și să desenez. Dacă nu ar fi fost la mijloc această ambiție necunoscută de a vedea viitorul și de a rămâne refugiată în pasiuni, probabil că aș fi avut curajul să mă sinucid în acea zi când am încercat să o fac. Dar mă bucur că am scăpat de acele gânduri acum, numai vreau pentru nimic în lume să îmi iau viața. Trebuie să crezi în tine. Ai încredere mereu în tine și fă ce îți spune inima chiar dacă oamenii spun că nu vei reuși. Glasul rațiunii este mai puternic decât vocea badjocoritorilor. Repetă-ți mereu că vei trece peste, că ești o persoană puternică și că trebuie să lupți, că nu te vei da niciodată bătut! Există și oameni buni, o grămadă chiar, care așteptă să îți facă viitorul mai frumos. Mai ai ceva de aștept până atunci, dar sunt sigură că ești o persoană puternică și că vei reuși. Sinuciderea nu este pentru cei puternici, sinuciderea este pentru cei lași. Tu nu ești un laș, nu trebuie să fi unul! Eu cred că atunci când un om se confruntă cu ceva greu în viața lui și rezistă, el de fapt este un om puternic și învață multe lecții. Învață să fie un om mai bun, învață să aprecieze ce este în jurul lui și înțelege cum se simt și alte persoane.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Da, daca te sinucizi din orice motiv, ajungi in iad. Totusi, incearca sa discuti cu parintii si, impreuna cu ei, sa faceti o sesizare la diriginte sau, daca nu se rezolva, la director. E pacat sa suferi la varsta asta. Oricum, dupa ce vei ajunge la maturitate, aceste lucruri ti se vor parea fleacuri si chiar e posibil sa ajungi prieten bun cu colegii care, acum, te batjocoresc, insa, repet, ar fi bine sa cauti, impreuna cu mama si tata, o solutie.