Cred ca nu ai fost in New York vreodata, ca altfel nu comparai Bucurestiul cu unul din orasele murdare ale lumii.
Dar pare ca bati campii. Bucurestiul e chiar un oras cu putin oameni ai strazii si cersetori, incomparabil cu New York sau marile capitale ale lumii.
Si chiar e destul de decent la curatenie. Se poate mult mai bine clar, dar e decent acum.
banui totusi ca ai fost in Bucuresti doar la Gara de Nord si cam atat
Bucurestiul nu era plin de "imigranti" in 1960-1970. Era un oras mai de intelectuali, relaxat din punct de vedere al populatiei/aglomeratiei.
Din pacate insa, s-a umplut de 'uscaturi' din diferite (alte) zone ale tarii, care in cel mai bun caz au venit sa lucreze in fabricile si uzinele lui Ceausescu, in cel mai rau caz, au venit la cersit unde era mai multa lume, si mai bogata. Asa a ajuns de rahat.
Mizeria si boschetarismul sunt si "meritul" administratiei.
Desi, in cazul mizeriei, o mare problema sunt "bucurestenii", probabil datorita familiilor nascute din acei "imigranti" despre care am scris mai sus: oriunde in tara te intalnesti cu bucuresteni, sunt foarte nesimtiti in ceea ce priveste deranjul/mizeria pe care o fac. As spune ceva rasist despre originea lor genetica, dar ma abtin.
Mi-e mila de bucurestenii aia "get-beget", nu au nici o vina, si sigur sunt mult mai afectati decat noi, provincia.
Acelasi fenomen de umplere cu prosti se intampla si in Cluj, si in occident. Cand se deschid granitele, prima data emigreaza aia care nu aveau nimic de lucru/de pierdut, acasa. Iar aia nu-s intelectualii.