Rusinea nu tine de foame.
Ar fi bine sa lucreze, sa adune ceva pentru batranete si nu numai.
Ce viata e aia fara bani?
Nu asta am intrebat. Ma refeream la situatia in care are bani si nu simte ca, in prezent, independenta financiara l-ar face mai fericit, singura lui motivatie fiind rusinea de a nu lucra. Nu ai raspuns la ceea ce am intrebat eu mai sus.
Daca are bani, nu e nici o rusine.
Mai mare ar fi rusinea de a fi carpa unui angajator, decat de a-si trai viata regeste.
Nimeni nu e masochist, sa mearga la serviciu de placere. Avem nevoie de bani si drepturi in societate, de aia mergem.
Cand vad pe cineva cu bani fara munca, eu ii invidiez/admir, nu ma frustreaza situatia lor. Mi-ar placea sa fiu ca ei.
Pai și ce treaba are vârsta cu munca? Poți munci la orice vârstă nu are nicio treaba vârsta cu munca
Despre ce rusine vorbesti?
Cine ar fi cel care avand resurse ar merge sa lucreze?
De rusine? Adica mi-e rusine ca am bani si nu subt nevoit sa lucrez pe bani marunti
Ar putea sa ii fie rusine fata de persoanele care il sustin financiar, atat. Daca persoanele respective nu sunt prea fericite cu faptul ca sta pe banii lor si nu munceste, ar trebui sa devina independent, usor usor. Daca nu i-ar fi rusine fata de acele persoane, si nu ar merge la munca, lasandu-se ca o povara pe spatele lor, ar fi chiar nesimtit.
Dar daca persoanele respective sunt ok cu asta, si il sustin, nu cred ca ar trebui sa ii fie rusine.
Iar fata de prostimea fara legatura, care arata cu degetul si judeca pe oricine nu munceste, sau are prea multi bani, nu este deloc bine sa ii fie cuiva rusine. Cu atat mai putin sa ia alegeri pentru a-i multumi pe acestia.
Si strabunicul are 99 de ani si munceste pe santier, ce treaba are varsta?
Omul a muncit toată viața lui bravo lui eu la așa im îi pup mâinile și picioarele ăla este un om care a muncit toată viața lui și mai ales pe construcții.
De exemplu, eu cunosc pe cineva care are 29 de ani si sta pe banii parintilor. Parintii lui ii spun ca ei ii dau bani pentru ca nu-i deranjeaza sa ii dea, dar ii spun mereu ca trebuie sa se angajeze pentru ca lor le este rusine cu faptul ca el nu lucreaza. In situatia asta se poate spune ca este nesimtit daca nu se angajeaza?
De ce sa-ti fie rusine? Prefer sa dorm cand altii se trezesc si merg la munca, prefer sa ma relaxez cand altii se intorc obositi acasa, nu este nici o rusine sa nu muncesti cat timp te descurci prin alte metode.
Daca parintii lui nu se chinuie sa il intretina, nu.
Dar e neglijent/delasator, pentru ca parintii nu vor mai fi de la un punct, iar el ramane singur, fara venit, fara asigurare medicala, fara pensie.
Cand ziceam ca pentru unii nu merita sa se angajeze, ma refeream de exemplu la un fiu de proprietar de lanturi hoteliere, spatii comerciale importante sau altceva de genul. Invata de mic cum merg afacerile respective, si le preia fara sa se ingrijoreze cum ca i-ar trebui vreodata o cariera in ceva.
Dar unul de 29, daca sta toata ziua pe net, in apartamentul parintilor, si spune ca are tot ce vrea de la viata... Isi cam rateaza viata.
Nu e vorba de rusine fata de cineva, cat de viitorul lui.
Poate ar fi bine sa il impulsioneze rusinea fata de societate, sa incerce un loc de munca si sa vada care sunt avantajele. Pe langa independenta financiara, locul de munca vine cu multa socializare, care il va scapa de anxietate. Sedentarii sunt plini de anxietate, de obicei.
Depinde de unde ai bani. Daca ai 30 de ani si stai pe banii parintilor nu e prea ok. Deci rusinea nu e ca nu muncesti ci ca te intretine cineva desi ai putea sa ai banii tai. Daca tu ai bani fiindca ai castigat la loto sau ai mostenit o avere, nu e nici o rusine sa nu muncesti. Dar e recomandat sa ai activitati sa te simti util, dar asta doar pentru psihic.
In ziua de azi sa-ti fie rusine ca nu lucrezi? Sunt atatia pierde-vara care pazesc carciumile si nu lucreaza si chiar nu le este rusine deloc. Ba se mai si amuza cand altii pleaca la munca.
Rusinea de a nu lucra nu e o motivatie, in schimb, foamea este
Cui ii pasa cum esti vazut de societate? Bani sa ai, frigiderul sa nu fie gol si sa nu ii faci furand sau practicand prostitutie sau video-chat, sau daca esti genul ala de om, macar fa-o calumea, daca furi, fura de la hotii mari, fii un fel de Robin Hood, fa ceva ce putini reusesc, sau daca alegi sa fii o curva, fii curva de lux si arde-i de bani pe fraieri, nu te vinde pe doi lei, desi nu recomand nici hotia, nici curvia, dar daca tot asta vrei sa faci, fa-o bine
Asta cu rusinea de a fi catalogat de societate pe mine ma lasa rece, ca nu imi da societatea de mancare, nu mi-ar da unu' un colt de paine daca as ajunge pe strazi si politistii m-ar lua la bataie, deci de cine sa-mi fie de rusine? De aia care nu dau un scuipat pe mine?
E o prostie sa lucrezi orice, absolut orice, de dragul celorlalti, asa ajungi sa te ratezi si sa traiesti o viata mizerabila si sa te urasti. Dar la un moment dat, fortat de imprejurari, e posibil sa trebuiasca sa accepti si sa lucrezi ceva ce nu iti place, ideea e sa nu ramai acolo, adica sa tintesti mai sus si sa nu disperi.
Rusinea e o boala, e ca un parazit care se hraneste cu sentimentele tale, cu frica si nesiguranta ta.
De ce sa-ti fie rusine? Atata timp cat esti liber, esti viu, esti sanatos si nu ai facut ceva de neiertat impotriva constiintei tale, mergi cu capul sus pe strada si fii tu stapan, nu te lasa stapanit de altii. Lumea asta e plina de sclavi si de stapani si de oameni care vor vrea, in mod constient sau nu, sa controleze felul in care vezi lumea. Nu le face pe plac, nu ii lasa sa-ti schimbe directia.
Nu fa lucruri sa-i multumesti pe ceilalti, ca nu o sa reusesti niciodata, dar nici n-o freca prea mult aiurea, ca nu ajungi nicaieri.
Se va gasi mereu cineva care sa te acuze, sa te critice sau sa profite de tine. Tu decizi daca ii lasi sau nu.
Nu vreau sa ma cert cu tine și cu nimeni
Nu sunt frate cu tine. Dupa numele pe care il ai, cred ca mi-ai fi nepot. O seara buna!
Asta este o conceptie comunista. Stii cum se zicea in comunism? Noi traim ca sa muncim.
In schimb conceptul de viata este altul: Noi muncim ca a traim.