Vai,da te rog sa nu imi dai funda sau fundoi.
Imparte totul in pasi mici, imparte totul in idei, daca ai de invatat la biologie de exemplu 2 pagini.
Imparte totul in propozitii scurte sau fraze.
Apoi,invata una din ele,in acest timp te concentrezi doar la ea,apoi,dupa ce ai inteles ideea, incepe pe urmatoarea.
Ca sa zic mai clar, sunt idei simple si sunt idei complexe.
Idei - ma rog, intelegi tu, ce trebuie sa retii si sa percepi, nu conteaza despre ce e vorba.
De exemplu :
Ana are mere. = e o idee simpla ( 1 )
Ana are mere, dar Costel si-a luat tigari si bautura, s-a imbatat si l-au luat vecinii de pe jos acasa. = o idee mai complexa (2 )
Imparti totul asa, in idei ( fie ca sunt simple sau complexe) le numeri. Sa zicem ca in acele doua pagini la biologie, chimie fizica sau nu stiu ce, gasesti in total 30 de idei.
Incepi cu prima, o inveti bine si treci la urmatoarea.
Fa " schema " asta si vezi cum iti merge.
Apoi, eventual te poti organiza gen " invat 5 idei acum, peste 10 minute inca 5" si etc.
Trebuie sa fii constient cat ai de invata cu o oarecare exactitate, ca sa poti sa "ai totul sub control".
Adica e mai clar sa zici ca " am 30 de idei de invatat " decat " am doua foi ". Pentru mintea ta e mai usor cum zic eu - but thats my opinion my friend.
Bafta la invatat.
Dormi cat trebuie si cand trebuie, mananca ceva si apoi invata!
Gandeste-te ca dupa ce o sa inveti o sa faci ce vrei tu si o sa ai si mai mult chef de invatat.
Sper ca ti-am fost de ajutor! =D
Nu-ti dau funda, nu-ti dau fundoi, dar dau o medalie si nici nu iti multumesc, doar scriu comentariul asta.
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, de ce ma urasti?
Cum iti permiti sa imi dai funda si sa imi dai si comentariu, doamne, da tu chiar esti impertinenta, te rog sa iesi afara din clasa mea!
Eeeeeee! Ce-s cu figurile astea? Bodyguard! Da-o afara!
Si de alta data sa nu se mai repede!