| Andrei369 a întrebat:

De ani buni ma confrunt cu urinare frecventa, intrerupta si dureroasa. Jenare in timpul ejecției. Durere abdominala spre stanga. Uneori durere de testicul stang. Totul a inceput cand eram mai mic si dupa ejecție ceva ramanea contractat si nu mai aveam presiune la urinat si simteam o jena aproximativ 30 de minute dupa care totul revenea la normal. Acum simt ca a ramas contractat si nu isi mai revine.
Analizele si investigatiile pe care le-am facut sunt urmatoarele:
Colonoscopie
Cistoscopie
Examen coproparazitologic
Urocultura
Analize de sange si de scaun
Ecografii de toate felurile (abdominala, prostata, testicule)
Examen complet de urina
RMN coloana lombara

Mi s-a spus peste tot ca totul este in regula. Am incercat orice mi s-a spus sa fac degeaba. S-a instalat cumva ideea ca nu reusesc sa ma vindec si depresia nu ma lasa sa fiu prezent in viata de familie sau in general.
Ce analize as mai putea face?

Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

Testul de urodinamică este o serie de proceduri care sunt utilizate pentru a evalua funcția vezicii urinare și a uretrei. Una dintre procedurile care pot face parte dintr-un test de urodinamică este cistomanometria, care implică măsurarea presiunii din vezica urinară în timp ce se urinează. Acest test poate ajuta la determinarea cauzelor simptomelor urinare, cum ar fi urinarea frecventă și dureroasă.

Este important să discutați cu medicul dvs. dacă credeți că un test de urodinamică ar putea fi de ajutor în evaluarea simptomelor dvs. și pentru a afla dacă acest test este o opțiune potrivită pentru dvs. în cazul în care alte investigații nu au identificat o cauză clară a simptomelor

6 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Sunt cateva lucruri pe care le puteti incerca in continuare:

Puteti face un test de urodinamica, care masoara presiunea si fluxul urinar si poate ajuta la identificarea problemelor la nivelul vezicii sau uretrei.

Puteti face o biopsie de prostata, care poate ajuta la detectarea oricaror probleme la nivelul prostatei, cum ar fi hiperplazia benigna de prostata sau cancerul de prostata.

Puteti discuta cu medicul dvs. despre posibilitatea de a face o ecografie transrectala, care poate ajuta la evaluarea prostatei si a vezicii urinare.

Puteti discuta cu medicul dvs. despre posibilitatea de a face un test de toleranta la glucoza, care poate ajuta la identificarea oricaror probleme de metabolism care ar putea contribui la simptomele dvs.

Este important sa discutati cu medicul dvs. despre toate aceste optiuni si sa determinati impreuna care sunt cele mai potrivite pentru dvs. Este de asemenea important sa discutati cu medicul dvs. despre orice probleme emotionale sau de stres pe care le puteti avea, deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii dvs. Este important sa gasiti o cale de a va gestiona aceste probleme pentru a putea duce o viata cat mai normala

| Floridori a răspuns:

1.La ce varsta au debutat simptomele?
2.Inainte de debutul simptomelor, ai primit vreo lovitura in testicule/penis, sau oriunde in zona genitala sau inghinala?
3.Vizual, exista diferente intre testiculul drept si cel stang?
4.Ai avut vreodata ocazia de a face o spermograma?
5. Durerea este constanta?
6.Au existat traume la nivelul zonei genitale sau abdominale, precum interventii chirurgicale?

| Andrei369 explică (pentru DjSannan):

Acestea sunt analizele facute:
Antigen h pylori din scaun
Examen coproparazitologic
Cistoscopie
Urocultura
TGP-ALT
TGO-AST
Creatinina ser
Uree ser
Glicemie
Proteina C reactiva
VSH
Hemoleucograma
Examen coproparazitologic
Coprocitograma
Trichinella sp
Cisticercoza
Calprotectina
Testosteron free
BTS11parametrii
Spermocultura bacteriologic si fungic
PSA chemiluminiscenta
Examen complet de urina (sumar+sediment) (Glucoza-negativ)
RMN coloana lombara
Ecografii abdominale
Prostata verificata
Testicule verificate
Colonoscopie
Analize de sange pentru diabet
BTS 10parametrii - Secretie -
Si cica nimic in neregula.

| Andrei369 explică (pentru Floridori):

1. Am 29 de ani si au inceput acum vreo 12 (cred) dar au avansat incet.
2. Nu.
3. Vizual nu. Au aceeasi dimensiuni, dar la baza celui stang (care si doare uneori) simt acele "vene" mai "tari".
4. Am facut spermocultura si rezultatele au fost in regula (fara bacterii).
Spermograma (pentru testarea calitatii materialului seminal) nu am facut dar nu consider ca e necesar pentru ca sotia a ramas insarcinata din prima incercare si avem o fetita de aproape 9 luni. Deci cred ca nu este nici asta o problema.
5. Durerea nu este constanta dar urinatul des, intrerupt si fara presiune da.
6. Cand eram mic fimoza, in rest nimic.

| DjSannan a răspuns (pentru Andrei369):

. Este posibil ca simptomele tale sa fie cauzate de o conditie care nu a fost detectata prin analizele si investigatiile pe care le-ai facut pana acum.

In cazul in care ai facut toate aceste investigatii si totusi nu s-a gasit o cauza pentru simptomele tale, ar putea fi necesara o evaluare de specialitate suplimentara. De exemplu, ar putea fi benefic sa te consulti cu un specialist in bolile digestive sau cu un psiholog, in cazul in care simptomele tale sunt cauzate de anxietate sau stres.

In orice caz, te sfatuiesc sa discuti cu medicul tau despre toate optiunile de tratament disponibile si sa il intrebi daca ar exista alte analize sau investigatii pe care ar trebui sa le faci. Este important sa gasesti o solutie pentru simptomele tale, astfel incat sa te poti simti mai bine si sa iti poti duce viata normal

| Andrei369 explică (pentru DjSannan):

Ati spus "Puteti face un test de urodinamica". O cistomanometrie poate ar fi de ajutor?