Li s-a intamplat ceva (sau mai multe) incat le-au distrus moralul si psihicul.
Pot fi mai multe lucuri care mai mult ca sigur sunt de la propria persoana gen. aspect fizic, acnee, s-a nascut cu un defect si/sau alte lucruri ce tin de exterior cum ar fi parinti, colegi de scoala / facultate / munca, prieteni, relatii, evenimet complet neasteptat. iti pierzi locul de munca, sau pe cineva drag, din anumite motive nu iti poti atinge visul, simti ca esti pierdut, ca nu (mai) ai niciun drum in viata, niciun rost.
Nemessys a raspuns foarte bine,as completa si prin faptul ca democratia promoveaza,materialismul, narcismul, hedoismul, suntem niste sclavi hedoisti care cautam fericirea la fiecare pas, asta e scopul nostru in ziua de azi, ducem totul la extrem si vrem totul rapid
Țările mai bogate au rate de depresie mai mari
26 iulie 2011 - Ratele de depresie din întreaga lume variază în funcție de afluența unei națiuni, țările cu cel mai mare venit - inclusiv SUA - raportând cele mai mari niveluri de depresie, arată un studiu.
Pentru studiu, o echipă internațională care lucrează cu Inițiativa Mondială a Sănătății Mintale a Organizației Mondiale a Sănătății a intervievat aproape 90.000 de persoane din optsprezece țări. Cercetătorii și-au evaluat sănătatea mintală folosind criterii pentru episodul depresiv major (MDE).
Studiul este publicat în BMC Medicine.
Organizația Mondială a Sănătății estimează că depresia afectează 121 de milioane de oameni în întreaga lume. În cele 10 țări cu venituri mai mari examinate, o medie de aproape 15% din populație a suferit de depresie cel puțin o dată în viața lor. În schimb, persoanele care trăiesc în țări cu venituri mici sau medii au raportat o probabilitate de 11% de a fi avut boala.
CONTINUAȚI SĂ CITIȚI MAI JOS
La 19, 2%, SUA au înregistrat a doua cea mai mare rată de depresie. Doar Franța, la 21%, a avut o frecvență mai mare a bolii. Printre țările cu venituri mari, Japonia, Germania, Italia și Israel au raportat cele mai mici procente, cuprinse între sub 7% și 10%.
În schimb, țările cu venituri mici și medii au raportat, în general, rate mult mai mici. China (6, 5%) și Mexic (8%) au avut cel mai mic procent de incidență a depresiei pe viață. Doar Brazilia, cu 18, 4%, a abordat nivelul depresiei din SUA
Cercetătorii au măsurat, de asemenea, ratele de depresie care au apărut în anul precedent sondajului. Brazilia a avut cel mai înalt nivel în general; aproximativ 10% din populația sa a avut depresie în anul precedent. Statele Unite, cu a doua rată cea mai mare, au raportat o rată de 8, 3%. Japonia, Germania și Italia au avut cele mai mici rate de 12 luni.
Depresia la o vârstă fragedă
De asemenea, oamenii din SUA par să sufere de depresie la o vârstă mai devreme decât oamenii din alte țări cu venituri mari. Vârsta medie pentru debutul bolii în SUA a fost de 22, 7. În Noua Zeelandă, următoarea, mediana a fost de 24, 2. Spania și Japonia au avut cea mai recentă vârstă medie de debut la 30 și respectiv 30, 1 ani. Din toate țările, atât cu venituri mari, cât și cu venituri mici, China avea cea mai tânără populație deprimată. Vârsta de debut a fost de 18, 8.Toate țările au împărtășit unele asemănări. În întreaga lume, femeile aveau de două ori mai multe șanse decât bărbații să fi avut depresie. Divorțul, separarea sau moartea unui soț au fost asociate în mod frecvent cu depresia. Însă țările cu venituri mari au prezentat cele mai mari niveluri de depreciere din tulburare. Organizația Mondială a Sănătății consideră că depresia este a patra cauză principală a dizabilității la nivel mondial.
https://www.webmd.com/......sion-rates
Bruno92 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Anonymus101 întreabă: