| RAY a întrebat:

De ce cei care au avut parte de bulling in loc sa ofere compasiune oferă si ei bulling?

Răspuns Câştigător
| Theo94 a răspuns:

Este ceva ce tine de psihologie aici, cel care este agresat devine agresor, bine inteles nu toti cei care au fost agresati devin bullies.
Cei care au fost victime sunt mai predispusi sa arate un
comportament violent catre altii.
O parte din victimele bulling-ului preiau comportamentul agresorilor, este un ciclu in care bullies creeaza bullies din victimele lor.

Ei actioneaza agresiv pentru a respinge viitoarele incercari de intimidare sau agresandui pe altii care nu au fost implicati anterior.

https://consumer.healthday.com/......10378.html

https://www.quora.com/Are-bullies-made-by-being-bullied

https://ottawacitizen.com/......illancourt

16 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

De prosti ofera si ei bulling!

| RAY explică (pentru Mosotti):

Pentru ei ajutor inseamna umilinta, bataie de joc, glume jignitoare, cand vezi viata lor cat de trista e

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, viata lor e vai de ea.

| RAY explică (pentru Mosotti):

E atat de toxica incat cianura e ca laptele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

O explicatie mai psihologica nu ai putea da?

| Antopuff a răspuns:

Pentru ca nu au urmat terapie sa își vindece frustrările si le varsa in cel mai usor mod adica pe alte persoane.

| caietulstudentesc a răspuns:

Sa fii atent in grupuri ăla care da tonul la bully e de obicei cel mai praf om și aia e singura lui metoda de a se afirma luanduse de cei mai slabi.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu toti fac asta. Marea majoritate nu. Pentru ca... invata ceva din asta.

Cei care fac... probabil nu au invatat nimic ^^

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da, as putea da o explicatie mai psihologica desi nu exista asa explicatie, aia care primesc bulling sunt atat de prosti, ca se razbuna ca sa se simta bine ei pe moment, desi asta nu le rezolva traumele, un om destept zice "daca eu am patit asa, nu trebuie sa fac si eu altora asa".

Traumele se reazolva la psiholog si atunci vor fi linistiti mereu, sau rezolvi problema cu cei ce te deranjaza rupandu-le gura si gata, si ai scapat, deci depinde de om.
Oricat de slab ai fi, daca prinzi pe unu cu spatele si ii dai o bata oriunde sau ii dai cu spray si dupa aia ii iei la pumni si picioare, iti zic eu ca altii nu se mai leaga de tine o sa zica "nu va puneti cu nebunu...lasa-l pe asta ca asta ne taie doamne fereste".
E ca la tiganii aia, daca bati unu fug toti.

Dar pentru asta trebuie sa ai samanta de razboinic in tine.

Dar multi sunt si fraieri si se lasa batjocoriti, asta e adevarul.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, e toxica viata lor si nu se prind, se prind doar ca nu le e bine, dar atat.

| Mosotti a răspuns (pentru Antopuff):

Pana la urma nu stiu cum la terapie se vindeca, faptele au avut loc pana la urma, alea nu se mai schimba, la psiholog stai de vorba, si cu ce te ajuta?

Am zis eu sa se duca la terapie, insa nu stiu ce se rezolva, trebuie sa ia masuri atunci cand e batjocorit, sa ii puna la punct pe aia, e de ajuns sa il faca praf pe unu, ca ailaltii fug apoi de frica, ca o sa-l creada in stare de orice.
Stiu cazuri, si vor avea frica pentru ca aia chiar daca pe moment i-ar mai face rau, se tem ca asta ii urmareste, ii prinde cu spatele si chiar poate sa le faca si felul, intra o frica in ei de nu se poate.

Ptr ca si pe ala de l-a facut praf, tot cu spatele l-a prins, si e imposibil sa nu ii prinzi neatenti, si de multe ori daca-i prinzi cu spatele, daca esti destul de nebun, ala nu va mai avea ocazia sa mai faca ceva vreodata, iar ceilalti simt asta si nu se mai ia de tine.

Adica e de ajuns sa arati ca esti cumva capabil de orice, si gata.
Dar ei se bazeaza ca omu e pampalau si de aia.

| Antopuff a răspuns (pentru Mosotti):

La terapie te face sa conștientizezi ce anume e greșit în comportamentul asta. Dacă chiar își dorește o schimbare persoana respectiva il ajuta terapia. Dacă nu e degeaba

Mda, e posibil dar nu se stie daca ajuta sau nu, insa trebuie incercat asa cum am zis si eu.

Pai ce sa constientizezi, ca e clar ca e gresit, nu e normal sa te razbuni pe cineva nevinovat doar ca ai avut tu parte de ce nu trebuie.

| Antopuff a răspuns (pentru Mosotti):

Pai da, e greșit dar asta se vede din exterior. Acea persoana poate nu vede ceva greșit.

Pai cat de tembel sa fie sa nu vada ca e ceva gresit?! Ce naiba, e la mintea prostului ca e gresit. Iar daca ti se spune, sa gandeasca si sa vada ca asa e, ca, cam pe oricine intrebi o sa zica ca e o tembelie ce face.

Inseamna ca e prostul prostilor daca nu isi da seama, daca si vanzatoarea de la mega image spune ca e idiotenie sa te razbuni pe altii nevinovati, si tot prost il face.
Daca 95 % din oameni isi dau seama, si el nu, nu e clar ca e prost?

Cazuri complexe sunt alea cand ai anumit comportament si nu stii de unde vine, acolo da, sapi cu terapeutul sa se afle.
Ca atunci nu ai cum sa-ti dai seama ce si cum, daca zici ca nu s-a intamplat nimic in trecut.
De ex daca dadeai bulling fara ca tu sa fi avut asta.

| RAY explică (pentru caietulstudentesc):

Ai avut dreptate