Cred ca te-a molipsit @verginica, ai devenit foarte intrebaret in ultima vreme.
Si ca sa-ti raspund, cred ca e vorba de nivelul de sunet.
Ma gandesc ca un rocker e nevoit sa urle cat il tin plamanii, printre altele.Cand strigi foarte tare,simti nevoia sa departezi picioarele, e chestie de echilibru, nu? Gandeste-te si la urechea interna care e responsabila de echilibru si pe care cu urletele respective o bagi in boala!
In timp ce la muzica populara cantaretii nu prea urla, mai hauleste cate unul dar atunci il vezi ca se indoaie de spate, se uita in sus...si-si departeaza picioarele.Nu?
In orice caz, chiar interesanta intrebarea!
Cred ca rockerii vin din familii damblagite, crezi ca parintii la aia au avut un stil de viata sanatos? Nu cred, daca te uiti la englezi marea majoritate sant cracanati, pentru ca nu au o viata sanatoasa. Populistii sant bine pentru ca au crescut sanatosi la tara
Nu ma asteptam sa vad așa întrebare, și acum o sa mă gândesc toată seara la asta .
Unii cântăreți rock cântă și la chitara desi sunt vocaliști și mă gândesc ca asta are o legătură, poate trebuie sa se sprijine mai bine .
Dacă ții picioarele apropiate nu ai mare echilibru.
Păi uită-te atentă la ei la chestia asta.
Cântăreții de rock inclusiv instrumentiștii din trupă, cam toți stau crăcănați când cântă.
Cântăreții de folk, cam jumătate-jumătate. Unii da, alții, nu.
De exemplu :
Vasile Șeicaru cu chitara întotdeauna stă crăcănat când cântă.
Ștefan Hrușcă tot cu chitara, niciodată nu stă crăcănat.
Cântăreții de muzică populară, muzică clasică/operă, romanțe, etc. niciodată nu stau crăcănați.
Și nu poate fi vorba de efortul vocal. Pentru că de multe ori, efortul vocal al cântăreților de operă e mult mai mare decât al cânrăreților de rock.
Ce probleme ai și tu! E vorba de atitudine și ce transmiți. Și aia de canta în corul bisericii au alta postura, e normal.
Tu dacă dansezi pe rock stai drept, nu te miști, nu dai din cap(unii dau din plete nu toți), ca să te miști mai bine stai cumva cu picioarele lipite? La muzica populara care e o muzica lentă sau hora, ai o postura mai dreapta. Chiar nu înțeleg cum trebuie explicat. O muzica rock îți dă libertatea sa te miști cum vrei, e mai sălbatică cumva, muzica populara e mai cuminte. În plus fiecare adopta o anumita postura, dansează într un fel, depinde și la ce instrument canta etc la fiecare gen muzical se canta și se dansează diferit. Nici la hip hop sau manele nu poți dansa având o postura dreapta a corpului. Artistul care canta se simte bine dansând și el într un fel anume sau adoptând o poziție naturala pentru el și muzica lui.
Ok. Uită-te la Alin de la Talisman.
https://www.youtube.com/watch?v=fyjRknOrqPI
Nici măcar nu e o piesă alertă.
Nu e vorba de mișcare, nu e vorba de dans. Atunci când stă pe loc și cântă.
Spune-mi tu despre ce e vorba. De ce simte nevoia să se crăcăneze?
EternalVampire întreabă:
AndutzaTa întreabă: