| SpoiledBrat a întrebat:

De ce credeți ca muncesc oamenii? Cine a inventat munca? Mi se pare o pierdere de timp ca cineva sa se îmbogățească pe urma mea și eu sa nu ma aleg cu nimic.

Răspuns Câştigător
| ALM2000RO a răspuns:

Și eu urăsc munca și nu voi munci niciodată pentru că nici n-am de ce: mă întrețin ai mei, prefer să rămân sub aripa lor protectoare decât să muncesc pentru alții ca un sclav și să-mi stric confortul și buna dispoziție big grin
Nu știu cine a inventat-o, dar cred că mulți muncesc de nevoie (marea majoritate), foarte puțini o fac din plăcere și cu drag. Mă bucur că mă număr printre cei care nu vor fi nevoiți niciodată să muncească. big grin

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai pe tine nu te obliga nimeni sa muncesti. Vezi tu cum faci rost de mâncare.

Sau dacă ești șmecher ești tu ăla care se îmbogățește de pe munca altora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din nevoie, ca să mai socializeze cu unu cu altul. Munca nu e rea deloc.

| MarianWLF a răspuns:

Prin munca avem parte de infrastructura, de conditii de incalzire, de energie, apa, mancare, transport, etc, daca nimeni nu ar mai produce nimic am muri de foame.

| minrest a răspuns:

Muncim pentru ca suntem destepti. Locuiesc bine, mananc bine, am crescut copiii, baiatul programator, fata termina masteratul, am timp liber. Nu vad cum nu ma aleg cu nimic.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

"Cine a inventat munca?" este o întrebare simpatică dacă vine de la un copil de cinci ani, altminteri e de plâns.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai, in primul rand, trebuie sa muncim pentru nevoile de baza: hrana, adapost.
Am putea sa ne limitam doar la astea doua, dar asta ar insemna sa traim intr-o pestera/beci, sa vanam si sa cultivam cateva legume, activitate care ne-ar ocupa la fel de mult timp ca si un job, iar pentru batranete si confort/lux, nu am avea absolut nimic. Ti-ar conveni? Mie nu.
De aia muncim sistematizat, platim taxe si luam poate prea putine pauze: ca sa avem de toate, inclusiv confort, recreere si siguranta pentru zilele negre: asigurare medicala, somaj si pensie.
In afara de impozitul pe proprietate si TVA, statul nu te obliga sa platesti/faci nimic. Poti sa te muti pe un petic de pamant si sa traiesti dupa propriul chef, dar cum spuneam, pentru hrana, adapost si cateva utilitati (apa si caldura), vei munci poate mai mult decat daca mergi 8 ore pe zi sa muncesti sistematizat pentru altii, obtinand niste bani (chiar si salariul minim) care te ajuta sa-ti rezolvi nevoile mult mai simplu, cu electrocasnice, curent electric, alimente, etc.
Eu am experimentat toate fazele, de la liber profesionist la muncitor la negru, zilier, "antreprenor", angajat roman si emigrant. Cel mai ok mi se pare sa fac o munca banala dar obositoare, in program cat mai scurt, pe salariu cat mai mare. Imi ramane mult timp si minte pentru viata personala.
Fara ocupatie te duci naibii mai ales psihic si financiar, antreprenor muncesti ca prostul, te stresezi si faci bani la fel ca un salariat.

| minrest a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Daca vine de la un copil de sapte ani, inseamna ca acesta are o intarziere in intelegerea lumii greu sau imposdibil de recuperat.

| SpoiledBrat explică (pentru MeisterSchnitzel):

Am 3 anișori happy

| sabin89 a răspuns:

Evreul a găsit o filosofie de viață mai bună. El zice: "Dacă muncesc, n-am timp să câștig" happy