| 4evergentleman2023 a întrebat:

De ce dacă ai depresie,anxietate sau atacuri de panica esti condamnat, marginalizat,stigmatizat,disprețuit în societatea asta de coteț? Unii parca se bucura ca ești în plina suferință în loc sa îți ofere o mana de ajutor! De ce romanii sunt asa de jegoși la caracter? Nu generalizez dar foarte mulți nu empatizeaza nu te înțeleg dar știe sa te judece și sa te arate cu degetul. De ce acest popor e asa de hapsan? Pe lângă ce ești la pământ mai primești și lovituri fiind la pământ de la niște jigodii! Te aștepți sa fie asa minoritățile de la noi dar tot romanul care are o educație e cainos! Ne mai dam și creștini ca popor asa ipocrizie nu am mai văzut! De ce sa fii urat dacă nu ai făcut rău la nimeni? Parca suntem un popor de psihopați fără sentimente, fără nimic, doar ura avem in noi,sa judecam,sa bârfim sa denigram,mi se pare de nedescris câtă răutate și ostilitate dispreț dușmănie zace în noi,ma mir cum de nu ne șterge nimeni de pe fata pământului ca si pe dincolo numai rău facem,am speriat Europa!
Un om cu depresie nu e văzut ca unu cu depresie sau cu anxietate ci nebun sau handicapat,mai ales dacă te duci la psihiatru din nebun nu te mai scot unii! De ce am ajuns în halul asta? Unde e crestinismul!? Ca majoritatea fac numai pozne și păcate, chestii nasoale după ce ies din biserica. Am ajuns sa îmi fie scârbă de acest popor nu zic ca toți sunt la fel dar sunt un număr enorm care sunt asa ca în descriere, dacă ai probleme ești atacat din toate direcțiile in loc sa fii înțeles sau ajutat! Nu știu dar vad ca la noi au rămas numai ghiolbanii, needucații, care au numai ura în suflet și în rândul celor tineri și în rândul bătrânilor.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Daca tot postezi aici, pe subiect, crezi ca iti va fi diminuata scarba fata de romani? Esti liber sa pleci oricand printre civilizati si sa ramai acolo.

20 răspunsuri:
| sparklingqueen a răspuns:

Așa este peste tot stai liniștit.Nu e vorba doar de noi romanii ci e vorba despre societatea in care traim,atâta timp cât o sa existe oameni,cineva va fi împotriva cuiva/ceva,si mereu va fi ciclul asta de ura,indiferent ce schimbare am face.Dar putem sa ajutam situația prin a înțelege mai bine motivele oamenilor/deoarece unii au rămas pe vremea comunismului,sau cu o minte înapoiată,si tineri sunt afectați de societatea si anturajul in general al generației.Dar in loc sa te plângi de chestia asta,o chestie pe care nu o poți schimba,de ce mai bine nu faci ceva pentru tine,sa te gândești la deciziile vieți, sau poate chiar sa mergi la o plimbare sau sa petreci timp cu familia sau chiar de unul singur, in anumite situatii, trebuie prima data sa te înțelegi pe tine, dar am înțeles ideea care ai vrut sa o transmiți si ai expus o in cuvinte foarte bine.

| anonim3248 a răspuns:

Când ai o problemă, elimini problema.

| 4evergentleman2023 explică (pentru anonim3248):

Nu se rezolva!

| 4evergentleman2023 explică (pentru sparklingqueen):

Nu o sa îmi schimb niciodată părerea despre romani și minorități, nu generalizez ca nu toți sunt lichele ce merita aruncați în ghena, dar e un număr amplu de jeguri care mereu îți vor pune bete în roate si te vor ataca sa te vadă și mai mult la pământ dacă ajungi sa iti depășești condiția, noi ăștia depresivi vrem sa ne integram lumea nu vrea asta e chestia vaga, de ce nu știu!
Posibil dacă ai probleme de astea sa fie peste tot dar alții nu se bat ca noi in piept ca sunt mari creștini, noi suntem creștini cu numele nu cu fapte, suntem ipocriți din calea afara! Trăim ca in vremurile în care trăim în triburi, gunoaiele si oamenii rai supraviețuiesc restul mor pe capete. Istoria se repeta! Nu merita sa fii bun cu romanii și țiganii, ca nu o sa supraviețuiești o sa fii ca într-o matrice, labirint.

| 4evergentleman2023 explică (pentru sparklingqueen):

De ce ți ai pus acest nickname? Tinerii sunt bolnavi din cauza educației bolșevice ale părinților, seamănă cu ei!

| Drake21 a răspuns:

Asta cu depresia e programare pe calculator nu exista asa ceva, am intrebat eu reptilienii

| 4evergentleman2023 explică (pentru dullcat):

Ești copia fidela a Violetei clar. Domnul sa fie cu tine!

| 4evergentleman2023 explică (pentru Drake21):

Dullcat e reptiliana, o vezi 24 din 24 pe aici.

| Drake21 a răspuns (pentru Drake21):

Daca vrei un upgrade sunt electrosocurile pentru stabilizarea creierului intr o anumita directie dar forte putini au acces in general soldatii de elita

| johnnny123 a răspuns:

"Nu generalizez "
"De ce acest popor e asa de hapsan"
"suntem un popor de psihopați"
"De ce romanii sunt asa de jegoși la caracter"
"Am ajuns sa îmi fie scârbă de acest popor"

Important este că "nu generalizezi".

| Freya1 a răspuns:

Ti-am mai zis ca și eu sufăr de anxietate iar acum sunt mama.Treaba e ca eu am grija de copilul meu și tot, dar din cauza anxietății prefer sa las tatal sa pună întrebări mai multe sa interacționeze cu medici sau oameni legat de copil și îți dai seama ce priviri și reproșuri primesc.In capul lor sunt o mama iresponsabila și denaturata, dar nu stau ei cu mine în casa sau lângă mine sa vadă ce fac eu cu și pentru copilul meu.
Asa și cu judecata în general legata de anxietate, atacuri de panica și etc.Te judeca dacă nu faci sau faci x treaba, dar nu se pune nimeni in locul tău, nu a fost nimeni lângă tine sa vadă de ce ești asa, nu e nimeni cu tine sa vadă cum duci treaba asta dar comentează.

| 4evergentleman2023 explică (pentru Freya1):

Pai nu știu spune le ce ai ca nu e ceva grav anxietatea, mulți se confrunta cu asa ceva

| Freya1 a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

Eu nu îmi mai bat capul, ultima oara când am explicat unor medici de problema mea și eu și soțul au strâmbat din nas la noi pe semne nu sunt obișnuiți ca oameni sa își recunoască problemele.

| 4evergentleman2023 explică (pentru Freya1):

Praful s o ales de societatea asta, prost sunt eu ca m-am întors în tara asta de jeguri, dacă și doctorii sunt asa de prosti e pe ducă de tot tara asta

| Emma30555 a răspuns:

Dar ce îți fac oamenii? Și chiar toți se poarta urat, nu e nimeni care sa ți arate înțelegere, bunătate? Eu nu înțeleg în ce mediu trăiești. Poate și tu ești ostil, fără sa vrei, de teama ca ești judecat sau neînțeles poate și tu ai o atitudine ostila, răutăcioasa. Oamenii, străinii, de unde sa știe ca tu suferi ca ești om bun, dacă tu nu arăți asta? Cu ce sa te ajute? Nu ai de unde sa ști ce simt ei când interacționează cu tine. Poate ei te vad cum ii vezi și tu fiindcă toți oamenii au fricile lor doar ca unii nu arata.

| relian a răspuns:

Daca mergi la psihiatru, asa dupa tine, inseamna ce anume? Inseamna ca ai problema cu capu, aia inseamna, deci normal sigur nu esti.
Iara omu, s-a nu mai foloseasca tot felul de cuvinte importate, pentru ca tot venim cu mormane de cuvinte de pe la altii, asa ca romanui vorbeste simplu, ala e dus cu pluta, e plecat de acasa, sau e nebun.

Ori spune are probleme mintale, vorbesc romaneste, pentru ca lumea nu sta sa foloseasca cuvinte tehnice, sau cum am spus din import. Daca cineva spune ca ai probleme, ce vezi tu rau in asta? Are fi fost rau daca nu era asa, dar odata ce tu recunostgi ca esti cu capu, nu vad ce te mai agiti atit pentru nimic laughing

Tu crezi ca in alte tari oamenii nu vorbesc? Vorbesc ca si romanii, stai tu linistit, doar ca nu-i auzi tu, nu-ti zic tie in fata. Dar nici romanii nu iti spune in fata, ce a venit cineva si ti-a spus tie in fata, ba esti nebun?

Cei care spui tu ca te arata cu degetul, stai linistit ca nu se bucura de nimic, doar vorbesc, oamenii comunica, birfesc, birfa ce este de fapt? Este acces la informatie, de cele mai multe ori informatie reala, adevarata.

Nu te mai agita ca faci riduri laughing vad vorbesti f urit, jignesti romanii asa direct, cas ghiolbani, cas jegosi bla bla.Ba vinoti in fire laughing in loc sa iti revii, tu mai rau te afunzi in depresia ce spui ca o ai.

Toate aceste ginduri tu crezi ca iti fac bine? Tu trebuie sa fii mai pozitiv, indiferent ce vorbeste lumea, sa nu-ti pese, pentru ca pana la urma nu te tine nimeni, lasa-i sa te arate sa vorbeasca.
Cu cit bagi astea in sama mai mult cu atit iti faci tot tie mai rau.In alte tari tot singur o sa fii, nu te gindii ca lumea o sa sara sa te ia in brate, oamenii asa cum ai descris tu stau singuri, pentru ca asa vor ei, pentru ca nu vor sa incerce sa fie si ei normali, asa ca oamenii normali stau cu aia normali, iar asa ca tine stau singuri, sau prin clinici, asta e tot.

| petrisor23 a răspuns:

"De ce romanii sunt asa de jegoși la caracter?"

Problema e la tine, nu la romani. Tu esti problema care, chipurile, ai identificat-o la altii insa de fapt tu te uiti in oglinda.

| 4evergentleman2023 explică (pentru petrisor23):

Te doare pe tine ca ești roman și te simți printre ăștia te identifici cu ei. De romani și de țigani toți au părerea asta

| petrisor23 a răspuns (pentru 4evergentleman2023):

"toți au părerea asta"
happy Toti cocalarii? Nu conteaza parerea lor si a celor care ii ia in serios.

| 4evergentleman2023 explică (pentru petrisor23):

Toată Europa aproape!