Pentru ca, oarecum, nu ai cum sa stii ce e in mintea unui om.
Ok. Ai doua facultati, stii cateva limbi straine, am inteles, ai potential. Ok, dar daca nu stii sa te exprimi, cum poti sa folosesti acest potential?
Sau, o intrebare mai buna...
Cum ar putea o alta persoana sa-si dea seama de potentialul tau daca nu stii sa comunici cu persoana respectiva?
Sa-i arati diplomele nu cred ca este cea mai potrivita modalitate
Asta pe de o parte.
Pe de alta parte numarul facultatilor nu stiu cat de "important" este. Cumva, sistemul educational de la noi se axeaza strict pe memorarea de informatii, insa, in realitate, nu stiu daca capacitatea de memorare a informatiilor este de ajuns in viata de zi cu zi.
Cumva, cam asta se vrea la noi Sistemul educational nu ajuta tinerii sa evolueze, ba din contra, mai mult ii pregateste pentru postul de "angajatul perfect" nicidecum sa le ofere sansa pentru libertate financiara, sau sa fie intreprinzatori.
Pentru ca traim intr-o societate primitiva in care nu conteaza ce ai in cap, ci doar daca te conformezi legilor superficiale ale societatii!
Buna întrebarea asta.
Aici e vorba de ce scoți pe gura și cum te descurci în viața.
Intodeauna un om care știe să vorbească și întreține atmosfera va fi considerat mai inteligent deoarece se face placut și mai ușor de înțeles pentru interlocutorii săi.Pe când mulți oameni cu carte au intelect bun dar pe parte de socializare nu stau așa de bine și sunt înțeleși mai greu de către cei din jur.
Pai nu e considerat mai inteligent doar că are papagal. E o concluzie a ta destul de eronata
Poate ambii sunt considerati inteligenti doar ca unul e mai intuitiv, receptiv, asa zisa inteligenta emotionala si unul are multe informatii, cultura generala dar e mai timid sau nu sta bine la oratorie sau acesta e considerat uneori doar un tocilar dar depinde tot de el daca demonstreaza mai mult. Discutand cu un om iti poti da seama de inteligenta si educatia sa. Sunt oameni foarte inteligenti intr-un domeniu anume cum ar fi IT dar ei pot avea o forma de autism de exemplu. In general cred ca ti se pare destept un om care are capacitatea de a vorbi, socializa dar care are si un pic de cultura generala si ti se pare peste medie daca are si abilitati de organizare de lider etc
Poti sa ai 2 facultati, sa stii 5 limbi si sa ai la activ 400 de carti citite asta doar ca hobby si sa fii praf la comunicare, sa nu stii sa citesti un om sau mai bine zis sa nu stii cu ce se mananca viata, aici as spune ca omul ala are cultura generala dar nu si scoala vietii care si aia e destul de importanta, iar un om care stie sa comunice, sa relationeze cu oamenii si sa se descurce in viata are inteligenta emotionala si e descurcaret din fire, in viata conteaza foarte mult sa stii sa te descurci, diplomele sunt de palmares, ajuta si el dar degeaba daca nu te ajuta bibilica, gen le tii in vitrina si cam atat. Sunt o gramada prosti cu facultati si intelectuali care poate nu au avut posibilitatea sa faca o facultate dar le merge mintea brici.
Ba da, este exact același lucru, au exact aceeași definiție. Deștept, inteligent devii doar datorită cunoștințelor dobândite de-a lungul vieții prin diferite metode și anume prin absolvirea unei școli, unui curs.Doar înțelept este ceva diferit.Și asta nu se obține prin nici o școală și nu poți cumpăra vreo diplomă pentru așa ceva cum o poți face în cazul unuia care se dă deștept. Când ai înțelepciune nu te descurci doar într-un anume domeniu cum o face un inteligent.Adică un as, un profesor emerit în matematică nu are habar de altceva decât de calcule. Când vine vorba de chestiuni, de probleme legate de viață nu face față, nu are o soluție precum înțeleptul.Inteligentul se crede superior celorlalți și se adresează doar celor de același nivel cu al lui, iar când vine vorba să discute cu cineva considerat de el inferior folosește în conversația cu acesta termeni, cuvinte, expresii care nu sunt înțelese și de care acesta nu a auzit.El face asta din mândrie și pentru a-și demonstra superioritatea. Însă o persoană înțeleaptă se adresează tuturor și comunică pe înțelesul tuturor fără a se pune el mai presus de cel cu care dialoghează.
De cine e considerată inteligență relaționarea cu oamenii? Sau poate nu știu eu ce mari inteligenți sunt comis voiajorii, vânzătorii, prezentatorii de showuri tv și alte genuri de profesii care interacționează cu mari mulțimi de oameni.
Poți să explici?
Știu ce spune DEX-ul.
Dar în accepțiunea uzuală "inteligent" are mai mult sensul de isteț, pe când "deștept" are mai mult sensul de cultivat.
Compari mere cu pere. Cel cu două facultăți, dacă le-a terminat pe merit, trebuie să știe cum să comunice.
anonim_4396 întreabă:
petroneladiva882882 întreabă: