Nu e doar considerat un lucru 'rau', ci o prostie colosala.
Imagineaza-ti oameni bolnavi in faze terminale care ar da orice pentru a fii sanatosi iar,, in timp ce unii ca tine isi doresc sa moara.
Si care ar fi problema? Faptul ca unii isi doresc sa traiasca nu mi se pare un motiv bun pentru a stabili ca este rau ca altii sa-si doreasca sa moara.
Nu stiu in ce categorie sa te bag,, in cea a trollului care ar face orice ii sta in putinta pentru a se face remarcat cumva, sau a unuia care sufera din greu, si bat la pariu ca pentru un iphone necumparat.
Revenind...viata e cel mai frumos dar primit de la nastere, si asa ti se va lua o data si-o data, nu-i grabi procesul!
In primul rand nici macar nu e vorba despre mine. Sunt foarte multi oameni pe lume care isi doresc sa moara dar nu au curajul de a se sinucide tocmai fiindca e considerat un lucru rau. Si pe viitor nu o mai da cotita, mai bine nu mai raspunde.
Nu e rau.
E plictisitor. Mai ales sa "vrei", si sa faci caz de asta.
Ai fi ca un taran 'parcat' pe avarii, pe banda a 2-a.
Faci ce vrei, nu trebuie sa anunti pe nimeni.
De ce sa fie lasitate daca ce e aici stii si ce e "dincolo" nu? Plus ca unii nu se sinucid din frica, ci pentru ca au inteles niste lucruri, gen ca viata e fara sens, o intamplare.
Pentru ca nu stii daca mai exista ceva dincolo."viata e fara sens"De ce a ajuns sa fie sens? Pentru ca n-au avut curajul, puterea sa-si infrunte problemele, suferintele."o intamplare"-da, s-a intamplat sa nu mai fie prezervative si magazinul era prea departe.Ce vrei sa spui printr-o "intamplare"? Daca stii cum sa ti-o faci, viata poate fi foarte frumoasa. Tine de tine.Si de altele, evident, conjuncturi, circumstante, dar mai ales de tine.
E ceva chestie stiintifica, nu cu probleme sau suferinte. Pentru ce sa infrunti nu stiu ce? Traiesti ca sa ce?
Pentru fiecare viata are un scop.Traiesc ca sa am copii.Ca sa devin o persoana faimoasa.Ca sa ajung pe Luna.Iti gasesti un scop si il urmezi.
Sa ai copii ca sa ce? Sa aiba copii. Ca sa ce? De ce sa devii o persoana faimoasa? Plus ca faima e o chestie sociala, fara valoare. Pe Luna poti sa ajungi, dar n-o sa traiesti cat sa ajungi in alt sistem stelar.
Pentru tine n-or fi avand sens, dar pentru persoanele in cauza au.De aia e subiectiv. Uite, spre exemplu vrei sa ajungi doctor sa salvezi vieti.Te da empatia afara din casa si asta ti-ai propus sa faci.Un "scop nobil", na.Omul ala nu va vrea sa se sinucida, nu are de ce.Si-a gasit scopul, nu traieste degeaba.
Salvatul vietilor a creat un dezechilibru in natura, practic e rautate. O specie care se inmulteste aiurea e cancer.
Bine.Atunci,daca viata nu are niciun scop, de ce nu te sinucizi?
Vreau sa vad cum evolueaza specia umana. Mi-ar placea sa fiu un fel de spirit, sa vad tot universul, si din cand in cand sa revin pe aici, sa rad "băăă, v-au zis aia ca nu-i bine asa".
Viata nu are nici un scop asta e adevarul, noi cream acel scop, viata insati nu are vreun scop, a aparut ca urmare unor intamplari si prin evolutie a ajuns aici, viata nu a avut vreun scop, dar nu e la intamplare pentru ca exista mecanisme
anonim_4396 întreabă: