| alexx102428 a întrebat:

De ce e matematica (materia pe care o urăsc maxim ) cea mai grea materie dupa parerea multora?

28 răspunsuri:
| AlexDarius3 a răspuns:

Pentru ca iti baga pe gat tot felul de definitii pe care nu le intelegi si cel mai probabil o sa le uiti repede, dupa clasa a 5-a inveti tot felul de tampenii complet inutile, pana la urma nu merg la magazin sa cer 10% mere din lada sau jumatate de arie dintr-o lada de paine si unii profesori nu vor sa iti mai explice decat odata si te fac prost si te trimit in banca degeaba.

| Lostlyric a răspuns:

Nu este cea mai grea. Este una dintre materiile care functioneaza pe baza principiilor care ajuta la construirea celorlalte materii. Probabil multora li se pare grea din cauza faptului ca vei gasi greu chestii distractive la nivel de baza si mai mult chestii care iti folosesc si iti folosesc foarte mult. Iar, ca orice in viata, ce este serios, este mai greu de asimilat de mintea umana. Nu o sa intelegi niciodata ce influenta are matematica pana nu te lovesti de principii de baza ale vietii.
Oricum, imi place categoria in care ai incadrat intrebarea.

| sierra1 a răspuns:

Solicită gândirea, necesită exercițiu și treburile astea nu prea plac multora

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cea mai grea materie este cea care iti place cel mai putin si se pare ca, pentru cei mai multi, aceasta este matematica. Celor carora le place si se pricep la matematica precis ca socotesc alte materii mai grele.

| Alfred0703 a răspuns:

Deoarece nu toti prostii o inteleg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca profii trec prin materie ca prin apa, nu-si dau interesul sa faca elevii sa-si doreasca sa invete materia asta, o fac sa para infinit de grea si numai copiii talentati ajung sa invete de placere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu au IQ-ul destul de mare sa inteleaga asa ceva... Manelele si metinul asta ce face copiilor...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca matematica trebuie gandita nu tocita

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AlexDarius3):

Tu chiar crezi ca nu ai nevoie sa stii sa calculezi un procent in viata de zi cu zi? Trist

| AC4S4 a răspuns (pentru AlexDarius3):

Nu știu cum am fi avut parte astăzi de tehnologie dacă toată lumea se mulţumea cu operaţiile de bază.

| AC4S4 a răspuns:

Pentru că tuturor le-ar plăcea să înveţe ceva și aia să fie.
Cei care sunt buni pe partea umană învaţă pe de rost ceva la mate ca să fie bine. Nu le place să-și deducă lucrurile.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pentru ca e cea care iti pune cel mai mult inteligenta la lucru. Si nu toti se nasc, din pacate, inteligenti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu nu ai auzit de fizica laughing

| CristianXP25 a răspuns:

Deoarece ..nu o inveti corect putem sa zicem asa.
Profesorii ..iti dau o formula ..si fac un exercitiu din manual ..instant ..doar e facut cu alte zeci de generatii.
Daca ii dai alt exercitiu e complicat. poti observa oriunde.

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru ca trebuie sa-ti folosesti creierul ca sa rezolvi o ecuatie sau o problema, sa inveti forumule si reguli pe care trebuie sa le aplici in anumite circumstante.
Din punctul meu de vedere, care iubesc cifrele si mi-am facut o profesie din ea, matematica mi se pare atat de usoara si logica, ca-i imposibil sa gresesti.

| AlexDarius3 a răspuns (pentru suntserios):

Ba cum sa nu, dar unele lectii din materie chiar sunt inutile.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AlexDarius3):

Pentru tine sunt inutile. Pentru cei care vor sa isi construiasca o cariera in inginerie, arhitectura poate nu sunt inutile.

| JackR a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce-i cu fizica?!

| PumpkinDoll a răspuns (pentru Brigaela):

Deci daca suntem prosti, nu e vina noastra, nu?

| PumpkinDoll a răspuns (pentru anonim_4396):

Aveam un tip in generala care asculta manele, se juca si Metin si era cel mai bun la mate din clasa, pe bune.Mie nu-mi plac manelele si totusi sunt varza la matematica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

Ba chiar toti suntem inteligenti, intr-un fel sau altul. Cei care nu sunt, in general, au cerinte educationale speciale. Sunt oameni care exceleaza in alte domenii, fara sa inteleaga o boaba de matematica. Nu poti sa pui eticheta de prost pe un om, doar pentru ca nu intelege o materie din 20.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, nu suntem toti inteligenti. Unii avem talente speciale, sigur ca da si este minunat daca reusim sa ni le punem in valoare. Dar inteligenta inseamna sa gandesti repede, sa abstractizezi, sa intelegi rapid orice situatie si sa poti gandi in avans.
Un om care nu e foarte inteligent nu e neaparat prost, ci este mediu, ceea ce este normal, fiindca societatea este alcatuita din oameni medii si are putine varfuri si putini prosti. Lucrurile nu se gandesc in alb si negru. Intr-un grup de 100 de oameni ales aleator, vor fi 2-3 foarte inteligenti, vreo 10 inteligenti, vreo 2-3 foarte prosti, vreo 10 prosti si restul medii. Cei medii sunt baza societatii, ei vor putea excela in diferite domenii, dar nu in cele care solicita inteligenta pura. Nu e usor de inteles, mai ales daca asociezi si niste frustrari si niste prostii auzite de la altii si recitate fara a fi intelese (toti suntem inteligenti intr-un fel sau altul, tampenie cat casa care arata fie ca nu gandesti, fie ca nu ai intalnit niciodata in viata ta oameni liminali sau usor retardati)

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Foarte putini sunt prosti cu adevarat. Majoritatea suntem medii, nici prosti, nici inteligenti. Si e doar partial vina noastra. Fiecare se naste cu un anumit potential. Potentialul asta se poate atinge, sau nu. Daca inveti de mic, esti harnic si respecti invatatura, iti vei atinge potentialul maxim. Daca familia nu te incurajeaza sa inveti, daca gradinita nu te stimuleaza sa faci performanta, daca tu insuti nu esti ambitios, muncitor si dornic sa dai ce ai mai bun, nu vei atinge potentialul tau maxim si vei pierde capacitatea mentala. Dupa 11-12 ani, doar mai poti stabiliza ce ai capatat (sa nu pierzi in plus).
Este demonstrat stiintific ca copiii trebuie sa fie invatati cu matematica inca dela cele mai mici varste, insa multi parinti nu stiu asta si le fac rau. De exemplu, se stie ca un copil pana in 2 ani nu ar trebui sa vada vreun televizor aprins, dar nu se aplica decat rar. Ca ar trebui ca parintii sa vorbeasca mai mereu cu copiii lor, chiar de cand au cateva saptamani. Ca ar trebui sa le ia jocuri educative inca dinainte sa stea in fund, potrivite varstei. Ca marea majoritate a jocurilor unui copil prescolar trebuie sa se bazeze pe invatare si pe sport. Adica ori bate mingea sau alearga in parc, fie face chestii care sa ii puna mintea la lucru si sa il oblige sa gandeasca. Ca de cand incepe copilul sa vorbeasca bine trebuie invatat in fiecae zi ceva pe dinafara (poezii e cel mai simplu). Sigur, la 2 si ceva ani va invata doua versuri scurte si simple pe zi, gen Catelus cu parul cret/Fura rata din cotet. E destul. Pentru ca daca va invata asa in fiecare zi, la 4 ani va sti deja peste o mie de versuri si va avea deja o memorie formata si puternica. Si va fi si indragostit de poezie.

anonim_4396

N-am nicio frustrare, dar se pare ca tu nu intelegi ce citesti. laughing

| PumpkinDoll a răspuns (pentru Brigaela):

Inteleg ce vrei tu sa zici, dar copilaria unde e?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Copilaria nu e deloc incompatibila cu invatarea. Copilul se va distra invatand, fiindca copiii au o sete imensa de invatare, de cunoastere. Toti copiii intreba la nesfarsit ce e aia, de ce e asa, etc., important este sa le stimulezi setea asta de cunoastere, sa transformi invatarea in joc. Si nu e deloc greu, am vazut femei de la tara, fara pic de scoala, care faceau asta pentru copiii lor. Ideea este sa vrei, ca daca il trantesti la desene animate, e mai simplu si te pacalesti ca asta inseamna copilarie.

anonim_4396

Sa gandesti corect, nu repede. Asa avem multi papagali in clasa care nu-s buni de nimic dar se cred genii (nici talent la nimic n-au).

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Sigur, ai dreptate, corect e principala conditie, dar si repede. Ca degeaba gasesti solutia corecta la 3 zile dupa ce altii au gasit-o. Ma refer la sclipirea aia a celui care gaseste solutia corecta mai repede ca toti