anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce in Romania cand naști nu ai voie cu nimeni in sala?

M-am documentat legat de chestia asta si nu exista lege prin care sa ti se interzică sa iti iei partenerul cu tine (spre exemplu )in sala (si acum pe pandemie, daca e vaccinat e ok). Legea e din 2003 si pana acum în afara de medici nu iti interzice nimeni sa fii însoțită la nastere si totusi, ti se ingradeste acest drept.

Eu spre exemplu sufăr de anxietate si atacuri de panica, doar la interactiunea cu medicii am o criză de anxietate, iar daca imi fac o perfuzie fac atac de panica.Persoanele aflate în situații de genul cum sa se descurce cand sunt lăsate singure într-un salon avand dureri, sunt primite cu o atitudine flegmatic, pe grabă si in zbierete fara sa aiba pe cineva sa le sustina?

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E anestezie sau le tine cu forta

| Hammurabi a răspuns:

Accesul poate fi interzis nu prin lege ci prin norme interne de funcționare.
Iar chestia cu "dacă e vaccinat, e ok" e foarte departe de adevăr.
Poate fi ok pentru el, cel vaccinat. Dar pentru ceilalți, nu.
Poate transmite virusul ca și un nevaccinat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă îi încurcă pe medici.

| Freya1 a răspuns (pentru sadrian46):

Cu ce ii încurcă daca sta partenerul langa ea si o tine de mana? ca doar nu se baga el sa scoată copilul.Ba din contra, o tine pe ea un pic mai sub control ca e mai liniștită.
Da poate ai dreptate, ii încurcă ne putând sa strige la ea si sa o faca vaca, sa o imbranceasca, sa ii imbranceasca copilul etc.

| Mosotti a răspuns:

Si simpla prezenta a cuiva poate perturba munca medicilor, e normal sa nu ai voie cu cineva acolo. Si ce, daca e cineva acolo nu mai ai dureri?
Lasa ca daca in perfuzie iti bag un anxiolitic in doza mica, nu mai faci tu nici un atac de panica, te rezolva baietii, nu e problema.

| Freya1 a răspuns (pentru Mosotti):

Tu vorbesti in necunostinta de cauza nu?
Nu încurcă cu nimic medicul prezenta partenerului, in strainatate sta partenerul sau mama cu ele si la cezariana si totul e ok, tot la ei poti sa alegi singura pozitia in care nasti, sau daca vrei sa naști in apa etc, doar la noi nu se poate.Am pe cineva din familie ce a fost in sala de nașteri cu mama, le-au facut asistentele si poza si totul sa petrecut intr-o maniera relaxanta.

Nu poate sa iti bage chestii de genul in perfuzie mai ales daca naști normal.La nascutul normal mama trebuie sa fie lucidă, sa împingă etc nu sa doarmă pe masa sa axfixieze copilul.Plus ca dupa ce ai nascut alaptezi, iar laptele trebuie sa fie ok.Iti poate da un fel de gaz pe care in inhalezi pentru dureri sau sa se faca anestezie, epidurala etc depinde de conjunctura, dar nimeni nu sta după tine sa iti calmeze anxietatea sau atacurile de panica.

| Mosotti a răspuns (pentru Freya1):

Pai stiu mai multe cazuri cand nu te lasau cu cineva acolo, de aia zic.
Poate in unele locuri te lasa, nu stiu ce sa zic, depinde de doctori, de asistenta.

Ziceam asa daca cumva atacul de panica e mai grav, nu te poate lasa asa, ceva trebuie sa-ti dea.