In primul rand, se spune '' de ce le plac''. Si ca sa iti raspund, deoarece nu au curaj prin fata. Lasi!
E un comportament social destul de comun. Toata lumea barfeste... cine spune ca nu o face minte
Si de cele mai multe ori, e inofensiva. Doua persoane discuta despre o alta persoana, care nu e prezenta. Intelegi ca e ceva pozitiv aici? te simti mai apropiat de cel cu care discuti, in momentul in care impartasiti ceva rau despre al treilea, decat daca l-ati lauda. Se naste o complicitate care poate fi inceputul unei frumoase prietenii
Vorbind serios, barfesti cu cei in care ai incredere, deci barfa are o functie pozitiva in grup, demonstreaza cine e de incredere si cine nu. Si cine are simtul umorului sau nu
Eu cred ca barfa e un factor important in evolutie ne barfim rivalii, ne comparam cu ei, ne "bucuram" cand iau teapa si tragem invataminte (eventual), culegem informatii.
Sper ca e evident ca ma refer la barfe inofensive, nu la calomnii
Si o chestie pe care am citit-o mai demult si mi-a placut: limbajul a aparut pentru a rezolva nevoia oamenilor de a raspandi barfe unul despre celalalt, nu din alte motive
Prea mult timp liber si prea multa laudarosenie.
Barbatii barfesc toate femeile cu care se culca, femeile barbesc toti barbatii cu care nu se pot culca!
Tuturor li se întâmplă, puțini sunt cei care nu au tendințe de a comunica despre altcineva decât despre ei și atunci s-ar mândri, iar bârfa e un mecanism de apărare pentru a ascunde propriile defecte.
Ce puteau sa faca stramosi nostri? vanam,mancam,faceam sex,vorbeam, barfa face parte din natura umana, uni sunt mai barfitori ca alti, dar si barbati sunt barfitori mari sa stii, nu poti generaliza, cei drept despre ce ai vrea sa discuti? poate asa s-a dezvoltat limbajul uman prin barfe a
Anonimulantisocial17 întreabă: