anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce mai exista printre părinții unei fete prostia aia "nu te culci cu fata mea pana nu o iei de nevastă".
Ce naiba?
Eu sunt cu prietena mea de aproape 2 ani, acum eu am 18 ani si 7 luni iar ea are 19 ani și 7 luni, eu sunt in clasa a 12 a la liceu, ea e anul 2 de facultate.
Adică urmează sa ne gândim la viitor, sa ne găsim de munca, bine ca eu mi-aș fi dorit să fac o facultate ca sa am si eu o meserie ok, poate bine plătită, nu să muncesc într-un depozit, sau cine stie unde, deci as vrea sa ma stabilizez pe plan profesional.
Ma consider destul de matur, m-am cunoscut cu părinții ei, imi par de treaba doar ca azi iubita mea imi spune ca a vorbit cu maica-sa care împreună cu taica-su au decis ca nu dorm împreună cu fata ei până nu o iau de soție, mai mult de atat, că să ne casatorim după ce termină ea facultatea. Adică când o sa am eu 20 de ani iar ea 21.Problema e că nu mă simt deloc pregătit, nici macar ea si plus că nu mi se pare normal să decidă părinții ei cand să ne casatorim noi (oricum n-avem de gând, cel putin eu, ea pare că nu ar deranja-o). Dar pe lângă asta, inca să păstrezi mentalitatea că vă culcați împreună abia după ce va căsătoriți?! Nu știu dacă se refera la faptul că nu vor să facem sex inainte de căsătorie, că dacă-i așa, asta am facut-o de atâtea ori si o s-o mai facem laughing))
Ce păreri aveti, sa ma căsătoresc la 20 de ani? Familia mea nici măcar nu se cunoaște cu a ei, bine că oricum am o familie dezbinată și stau cu tata pe care nu-l intereseaza dacă am eu gagica. Plus că avem o relație la distanță, eu dupa liceu as fi vrut să mă mut la ea, chiar să fac facultatea la ea dar mai vedem. Ea zice să-mi caut ceva de munca, își caută și ea și suntem fericiți. Am mai dormit la ea acasa si chiar era asa, taica-su nu a lăsat-o sa doarmă cu mine.
Da, deci ce pareri aveti? Eu pe fata asta o iubesc mult de tot și aș face orice pentru ea, dar mă enervează presiunea asta și modul alor ei de gândire.

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar nu te mai justifica legat de prietena ta... fiecare cu relatia sa, cu parerile sale. Asa este frumos si bine.

Legat de casatorie... un cuplu ar trebui sa fie fericit indiferent de situatie, inainte si dupa casatorie.
Stii de ce se zice chestia cu casatoria si relatia sexuala? Ca dupa, iti este mai greu (desi este usor) sa te desparti de acea fata.
Este vine sa aveti relatii sexuale si inainte, sa va cunoasteti mai bine si ar fi si frumos sa ramaneti si dupa impreuna ^_^.

Eu va doresc multa intelegere si iubire. Va casatoriti cand hotarati amandoi ca este momentul. Nu ar trebui impus asta. Totul vine de la sine. Dar indiferent de situatie, un cuplu ar trebui sa se simta bine impreuna. Asta este ce conteaza. Fericirea in fiecare clipa.

Seara faina!

12 răspunsuri:
| aicaramba a răspuns:

Salut!
Sunt multe familii, mai ales parinti de fete care vor ca fata lor sa fie virgina pana la casatorie, "ca asa era pe vremea loc", dar acum s-au schimbat multe, si mentalitatea lor ar fi trebuit sa se schimbe dar se pare ca nu. Multe relatii se destrama din cauza parintilor care inca mai au o gandire invechita. Daca poti sa te susti financiar, poti face o facultate, ai mai multe oportunitati sa te angajezi, acum dupa terminarea liceului este 0 pentru tara asta, foarte greu te angajezi pe specialitatea pe care ai terminat-o. In timpul facultatii te poti angaja part-time si tu si ea, va puteti muta impreuna si cunoaste mai bine. Casatoria intre 2 persoane nu schimba prea mult relatia, dar te impinge de la spate sa faci un copil, si cel mai bine cand faceti asta e sa aveti amandoi in job stabil. Simtiti-va bine impreuna si lasati parinti sa traiasca cu impresia ca pana la casatorie nu "dormiti" impreuna...
p.s. Sunteti tineri inca, cunoasteti-va bine inainte de casatorie. Succes

| Andrei200202 a răspuns (pentru aicaramba):

Multumesc, aceeași părere o am si eu. Ea totuși fiind singura la părinți nu vrea sa se mute, si nici ai ei nu prea vor. Deci soluția ar fi sa ma mut eu la ei dar nu ma simt bine când ma gandesc la chestia asta..adica nu-mi place ideea. Mereu mi-am dorit libertate, sa termin liceul si sa plec de acasa sa ma mut si eu însfarsit singur, sa muncesc, sa continui studiile.
Am mai muncit oricum, pe timpul vacanțelor de vara din clasa a 10 a si a 11 a, am ceva baze in gastronomie. Dar tot parcă simt că vreau mai mult de la viață, nu doar un job la un patron nesimțit, care nu te ia in serios, isi bate joc. Mi s-a luat de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă o iubești, de ce ți-e frică să te căsătorești cu ea chiar și la 20 de ani? Responsabilitățile sau ce?
Dacă vă iubiți, veți trece peste toate.winking

| Andrei200202 a răspuns (pentru anonim_4396):

După cum spuneam, vreau sa ma vad pe picioarele mele mai întâi, cu un venit stabil si ceva realizări. Responsabilitati nu prea vad, doar când o să vină un copil. După cum spuneam, avem o relație la distanță si o sa trebuiască să mă mut la ea in oraș, unde nu cunosc pe nimeni, nici nu stiu exact unde o sa stau, ea zice ca sa stau la ea acasă, deși nu e sigura nici ea, deci probabil sa mi caut un job și să plătesc chirie?

| Endoryus a răspuns:

De ce vrei tu o relatie cu un specimen ca ea? Tu nu vezi ceva in neregula la mijloc? Cum adica sa decida parintii ei pentru ea/voi cand sa faceti sex? Tu nu observi ca ea nu e in stare sa gandeasca pentru ea? Nici macar nu e destul de isteata sa minta ca i-a venit ei ideea aia tampita. Repet, de ce ai vrea o relatie cu o persoana fara personalitate? Daca este asa acum, asa o sa fie toata viata. Mereu deciziile voastre vor fi de fapt deciziile paritilor ei. Daca tu nu vezi nimic aiurea la mijloc, ce sa zic, va meritati unul pe altul.

| mgtow a răspuns:

Tot va tavaliti in secret fara sa stie aia. In mall la wc usa inchisa si la treaba daca pat nu aveti

| Mosotti a răspuns:

Nu ai tu treaba cu parintii ei si nici ea, daca te iubeste nu are treaba cu ei, zi da da da, o sa vedem si atat.
Daca se ia dupa parintii ei, nu te iubeste! Cand iubesti lupti si cu muntii pentru parteneru, partenera ta si nu lasi pe altii sa te influenteze.
Influentarea ce este? Este faptul ca si cel influentat de fapt gandea cumva la fel, doar ca nu s-a manifestat.

Normal ca nu trebuie sa se ia dupa parintii ei! Ea e in rel cu tine, nu cu parintii ei, voi doi decideti, va consultati.
Iar aia cu casatoreala neaparat si apoi sex, e o idiotenie, de ce e asa? De prosti ce sunt multi, vrem sa ajungem ca occidentul dar nu ne schimbam si gandirea sa avem moderna ca a lor.
Parerea mea e sa faceti ce credeti voi negrabit, ca oricum voi v-ati ssexat destul fara sa stie ai ei.
Doar sa ai mare grija sa nu ramana gravida, atat, sa va protejati, exista avort, dar mai bine nu, ca nu e nici ala asa simplu medical vorbind, mai bine evitat.

| Freya1 a răspuns:

Într-adevăr e cam repede sa te casatoresti si sa faci copii la 20 de ani.Si in fond nu te poate forta nimeni.
Probabil părinți ei nu te plac dar încearcă să te tolereze până te mai cunosc un pic, iar ea nu vrea sa ii supere deoarece fiind o relație la distanță fara o siguranta de viitor nu ar vrea sa de-a greși.
Tu daca ai fi fata si ai avea ajutorul si sprijinul părinților, încă nu te-ai descurca financiar si ai depinde de ei te-ai riscă să iti pui toata baza într-un om străin cu care ai o relație la distanță și cu care te vezi cand si cand.Ce nu te-a ajutat până acum probabil financiar daca ai întîmpinat o problemă sau nu a fugit cu tine pana la un spital daca ti-a fost rau?
Gandeste-o si asa.Nu iti cere nimeni sa o iei maine de nevasta neapărat, dar daca vrei sa ai o relație de lungă durată cu ea si planuri de viitor trebuie sa faci si un mic sacrificiu sa ii fi mai aproape, nu sa te vezi cu ia doar asa cand ti se seacă inima si ai nevoie de alinare.Ca părinților ei normal ca nu le convine sa vi tu de nu stiu unde sa le f...ti fata apoi sa o lasi la masa si taicas-o si sa pleci, ca nu e prostitu.ata.

| Andrei200202 a răspuns (pentru mgtow):

Stai ușor că n am zis nimic de asta, nici nu stiu ce ai inteles tu. Dacă tie iti place sa o faci prin wc uri e treaba ta, mie nu-mi place, până acum am facut o doar in cameră de hotel deci las o moale cu frustrările și vezi ti de viață. Intrebarea are cu totul alt sens.

| Andrei200202 a răspuns (pentru Freya1):

Ai dreptate

| Andrei200202 a răspuns (pentru Endoryus):

Nu am zis ca ei i-a venit ideea ci părinții i au "impus" sa zic asa ca nu ne culcăm înainte de căsătorie, bine acum am inteles ca se referea in casa lor sa nu facem nimic pana nu ne casatorim, oriunde altundeva.
Da, ce e drept e o fată cuminte care asculta de părinți, si pe ea o deranjează dar asta cu siguranta nu m ar face sa ma despart de ea. E fata, e sensibilă și foarte atașată de părinți, asta e, nu toți suntem la fel

| mgtow a răspuns (pentru Andrei200202):

Nu e frustrare. e alta varianta. sant care au facut prin ikea orice nebunie nimeresti azi. Wc de la tara nu dar ala modern & curat merge