anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce majoritatea consideră că educația și mediul în care crește un copil, determină personalitatea pe care o va avea acesta la maturitate?
Până și psihologii afirmă asta cu îndârjire.
Eu sunt de părere că genetica e baza, deoarece sunt copii care s-au născut cu sau dezvoltă probleme psihice de-a lungul vieții, dar care s-au născut din părinți perfect sănătoși. E valabilă și reciproca: copii care se nasc perfect sănătoși și se dezvoltă armonios dar care s-au născut din părinți ignoranți sau viciați.
De ce există această blamare a părinților că dacă odraslele lor se comportă necivilizat la școală sau în societate, aceștia dintâi sunt de vină că vai Doamne, nu le-au oferit copiilor o educație adecvată?
Dacă părintele îl educă cum poate mai bine iar acel copil devine un delicvent la maturitate, a cui mai e vina?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Si educatia are un rol insa mai putin decat genetica, se completeaza una pe alta, insa genetica e regula.
Psihologii nu pot zice altceva ca si-ar pierde painea castigata moca.
Ca in multe genetica e de vina, si in bolile psihice, si ei neaga, tot o iau cu mediu, desi in acelasi mediu oamenii reactioneaza diferit multi din ei, total diferit.

Ce sa zic? "Un programator f bine platit cu 2200 Euro bani in mana lunar care produce, ia 65 lei ora, si eu moca iau 150-200 de pomana ca stau de vorba si atat, si doar il fac pe prost sa realizeze ce trebuia el sa realizeze singur de fapt.
Psihoterapia merge, e adevarat la fraierii care nu stiu de ei. Gen "nu mi-am dat seama ca ma port urat cu parteneru, nu mi-am dat seama ca nu fac bine", desi e evident.

5 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Nu este vorba de genetica sau educație, este vorba și de atmosfera în care trăiesc și la ce sunt ei supuși în cei 18 ani.
În mare parte, da, este vina părinților, dar nu tot timpul.
Sunt situații în care copiii se educa singuri, situații în care copiii au un caracter mai puternic și rezista la anumite presiuni. Depinde și cum sunt ei ca persoane, lucru care bineînțeles acesta nu depinde de părinți.

Depinde ce înțelegi tu prin.,, educa cum trebuie". Mulți părinți spun ca fac acest lucru și în societate vedem fix opusul. Ei cred ca modul lor toxic de educare este și eficient.
Cum își educa acei pairinti copii? Învățându i sa fie niște falși în fata lor happy. Sa fim serios, în zilele noastre copii au 2 măști. Una de îngeraș de fata cu părintele pentru a nu primi bătaie și alta de copil rebel în societate pentru a nu fi luați la mișto. Nu prea au de ales happy
Sunt mai multe motive.
Asta fiind și unul pentru care nu vreau niciodata plozi. Eu nu știu și nici nu o sa știu vreodată cum sa educ unul ( acum o sa îmi sara toți minorii în cap, CE MAAA cum nu știi sa educi un copil? laughing Mda, experții plii) Si din cauza asta nici nu vreau sa risc ca cel mai probabil o sa fie cum nu vreau eu. Nu am pretenții de universitate sau milionar, dar vreau sa aibă asa zisa,, baza " care degeaba se numește baza pentru ca foarte putini o au. happy

| Nemessys a răspuns (pentru Mosotti):

Părinții cu probeleme psihice creează atmosfera tensionata pentru copil care îți dai seama ca nu o sa ii facă bine și o sa aibă și el cam aceleași probele. Deci nu e neapărat ceva genetic.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Oare?

Si atunci de ce cumperi oua de gaini nestresate si crescute la sol?

| Mosotti a răspuns (pentru Nemessys):

O sa aiba sau nu aceleasi probleme, depinde! Si acest depinde o da genetica, ca majoritatea au aceleasi gene si au aceleasi probleme e corect, adica se intampla la fel.
Adica gene de preluat comportamentul celor din jur, ca daca n-are, e ca lupu`, simte ca nu se simte bine in casa, vrea in padure oricat l-ai educa acasa.

De ex uite unde gena e rulez, un copil crede ca din cauza lui parintii se cearta, crede la nivel inconstient, altul nu! Inconstientu zice "da-i drecu, ce treaba am eu?".

| darrio2007 a răspuns:

In cele mai multe cazuri, copiii isi copiaza parintii. Ori asta tine de cei „sapte ani de acasă", adica de educatia primita dupa ce se nasc.