Dar tu. Ca la asta faceam referire. Tu cu ce te minti? Pe tine.
Ma mint cu orice. Sunt in lumea mea
Dar spune macar un lucru, despre care te minti... daca vrei bineinteles
Bogdane tiam mai spus ca fara speranta omul nu poate trai, speranta e o minciuna personala da, cuma de ce mintim sunt foarte multe motive, suntem produsul societati noastre categoric, eu nu ma mint singur dar as ajunge in depresie fara speranta
Ai dreptate. Speranta e o minciuna. Deci tu te minti ca ai speranta, sa inteleg? Si mda... asta am omis si eu. Dar poti, adica putem, sau am reusit sa acceptam faptul ca speram desi stim ca ne mintim?
Normal man ma mint ca voi rezolva x sau y deci nu le-am rezvolat deja e ceva normal, ca daca ai pune nu pot, nu va merge te-ai sinucide ma intelegi? pe langa avem mult mai multe minciuni, complexe, frustrari, defecte, generalizari etc omul e o fiinta complexa
O alta intrebare... exista vreo sansa ca un om care nu concepe sinuciderea, sa o faca?
Posibil calugari
Cum adica? Nu am raspuns?
Tu ce te minti cel mai des?
Cu multe. Ca pot sa fac ceva si nu reusesc. Ca sunt mai bun, desi stiu ca nu e asa.
Puteam sa jur ca intrebarea ta va fi legata de minciuna. Am avut sentimentul asta.
Ok. Minciuna e ceva benefic in anumite momente.Ca sa te scoti dintr-o situatie neplacuta, ca sa creezi o alta impresie despre tine.
Dar mereu are picioare scurte.O minciuna mereu va fi descoperita, iar adevarul va triumfa.
De cele mai multe ori, ma mint singura in legatura cu multe lucruri.Cum ar fi ca sunt bine, ca ma pot descurca si singura, ca daca vreau sa fac ceva pot.
Nu e benefic.Nu e deloc.Pe tine e greu sa te minti, dar o faci involuntar.
Pentru ca nu vrei sa recunosti ceva, sa iti dezvalui tie adevarul.
Nu am niciun scop, cand ma mint. Sau poate, vreau sa imi dau putere ca sa pot continua ce am inceput.
What about you?
Deci nu avea legatura. Am citit pe un blog o intrebare despre minciuna. Involuntar. Si mi-a dat o idee.
despre mine... hm
Cum am spus, nu mint. Dar pe mine cred ca da. Se pune?
Eu presupun ca ma mint (de fapt o faceam inainte) cu faptul ca totul se poate rezolva usor, dar nu stiu eu cum.
Atât?
Poate minti, fara sa constientizezi.
Nu stiu nici eu. Nu vreau sa rascolesc dupa minciunile mele. Tu ce credeai ca mai am?
Mai ma mint atunci cand stiu ca pot sa fac crva bine, chiar daca pare imposibil, desi stiu asta.
Eu cred ca te minti mai mult, but this is my opinion.
Mai mint si ca fiecare om e de incredere. Si ca pot sa il fac sa inteleaga. Ma mint ca incerc sa fac bine desi stiu ca fac rau.
Si te minti ca esti tu insuti.
Cum adica? Sunt eu insumi... ce vrei sa spui?
Nu esti.
Esti ceea ce vor ceilalti să fii.
Ti-am zis ca esti moale, sa fii altfel.Tu repede ai incercat sa te schimbi. Esti ca asta : https://scontent.xx.fbcdn.net/......1747_n.jpg suparare! Azi m-a prins sinceritatea!
Adevaratul Bogdan este cel pe care l-am cunoscut. Copia mea. Acum abia daca vad ceva in comun la noi!
Dar cum adica? Nu stii. Nu s-a schimbat nimic. Mda poate ca sunt eu moale, dar asa par. De ce crezi asta?
M-am prins. Gata. Te gandesti cand am zis ca sunt rau? Pe bune? )
Asa pari? Cum esti?
De ce cred ce?
Tu ce te minti des
Nu. Atunci si eu am vrut să fiu rea ))
Psi nu inteleg. Ce e diferit fata de atunci cand m-ai cunoscut? Acelasi Bogdan. Aceeasi speranta. Aceeasi mentalitate. Nu inteleg
Dar la tine. Care este minciuna care ti-o spui cel mai des?
Ca pot zbura pe Luna!
Zi serios acum
Sunt serioasa. Mi-as dori sa zbor undeva departe.
Apropo, ce mai faci? Mai esti racit?
Sunt mort de racit. Imi bubuie capul. Tu ce mai faci?
Of fa-te bine copile. Ma doare sufletul sa aud asta.
Eu, bine, mi-au inghetat manutele.
Oh. Sper sa ma fac bine.
de ce ti-au inghetat? Iar stai in frig?
Am stat azi, afara.
Oh. Cum e vremea pe acolo? Ce ai facut afara? Adica ce intrebare... treaba ai facut evident
Da, am ajutat-o pe mama in gradina. Am facut curat prin flori.
E foarte frig si bate vantul.
O. Ce flori ai si cre iti plac mult? Care iti inspira o stare deosebita?
Te minti pentru a te incuraja,pentru a depasi un moment dificil in viata ta.
"Totul va fi bine", iti spui, cand, de fapt, tinde spre tragic situatia.
Tu cu ce te minti cel mai des?
Oamenii sunt singurii care se pot minți singuri și să-și creadă propriile minciuni.
Nu e deloc benefic să te minți singur, deși toată lumea o face chiar și involuntar.
Tu ce ce te minti singur?
În unele momente, da.
Pai... "care e minciuna care ti-o spui cel mai des? "
E vorba despre anumite chestii sociale despre care nu vreau sa vorbesc sau sa-mi amintesc.M-am mintit pe o perioada lunga de timp, stiind care e adevarul, dar neacceptandu-l, eu continuand si am cazut de foarte jos dupa.
Don't fuk with the truth, man.
Cateodata lumea se mai minte si din orgoliu.
Eu incerc sa ma feresc de chestia asta.
Bine faci
Oare cum ar fi lumea fara minciuna, dupa tine?
Nu stiu.
Eu mint oamenii cu care nu ai ce vorbi.Dar minciuni minore,doare trucuri ca sa scapi de obsedati si oameni cu idei fixe.E necesar in societate.
Atunci cand lumea face o obisnuinta din a minti,e foarte foarte frustrant, mai ales atunci cand esti mintit in fata.
Nu am trait indeajuns incat sa simt pe propria piele cum este sa te minta o persoana pe care o iubesti si in care aveai incredere.
Dar stiu, si sunt pregatit.
Eu obisnuiesc, intr-o conversatie sa spun adevarul despre ceea ce cred.Mi se pare de prost gust si de **** sa nu spui macar ce crezi tu, pentru ca ti-e teama ca "esti luat in ras ca nu ai parerile altora". Apoi se ajunge la ce? La a te minti singur.Desi eu nu am facut asta niciodata si ii dispretuiesc pe toti cei care renunta la propriile principii si opinii ca sa ii considere altii smecheri.
Din cauza minciunii,Romania este cum este,cuplurile se destrama,scoala este o infectie care te minte constant, popi nenorociti si fraieri care le dau bani.
E ok sa minti, ca si cand e un truc pentru a scapa de obsedati sau ati satisface niste satisfactii minore, fara sa ranesti pe nimeni.
Dar atunci cand se minte la scara asta atat de mare, atunci devine una dintre cele mai mari probleme ale umanitatii.
Si iar m-am dat pe filosofii.
M-am plictisit.
Stiu ce zici. De aia nu am vrut sa fac referire la Romania, pentru ca sunt foarte multe de spus. Tu ai pleca de aici?
Da.
Si eu. Dar ma tem insa de imaginea noastra dincolo...
Mințim pentru că sunt momente în care nu putem suporta realitatea.
Minciuna pe care mi-o spun cel mai des este: „N-are cum să mi se întâmple mie!". Fac asta pentru că sunt încăpățânată, și puțin naivă. Evident că mi se poate întâmpla și mie, și cunosc asta, dar mă prefac că nu o înțeleg. Pe de altă parte, ăsta nu ar fi chiar un lucru incorigibil, am început să mă dezvăț de această minciună, și încă o mai cred la răstimpuri.
Nu știu ce să zic. E oare benefic să te minți pe tine, măcar odată în viață? Dacă mă raportez din nou la speranța despre care am mai dicutat noi, da, este benefic, dar în rest, nu.
Cam așa gândesc, în momentul ăsta. Am încercat să fiu scurtă și la subiect, ca să nu bat câmpii cu alte explicații, pentru că mi se întâmplă de obicei la acest gen de întrebări.
Dar este oke sa spui mai mult De aia am si pus intrebarea...
Si ai dreptate in legatura cu speranta.
Dar tu de ce te minti asa? Ca nu ti se intampla tine? Este in scopul de a-ti da speranta?
Știu, dar nu vreau să mă abat de la subiect, nu asta e ideea.
Mai mult din prea multă siguranță de sine, ceea ce nu e neapărat rău. Uite un exemplu concret: ne ascultă la oră, și eu în mintea mea „N-are cum să mă asculte pe tine!". Și iată că se mai întâmplă să mă fi mințit degeaba, pentru că oricum mă ascultă. Alteori e benefic, ca și când eu sunt cea care controlez ceea ce urmează să mi se întâmple prin simpla putere a gândului și chiar funcționează.
Suna interesant.
Si da, adica de multe ori si eu ziceam ca " nu e asa", si asa era, cumva ma pregateam pentru ce urma, ca o precautie. Deci presupun ca este benefic dintr-o anumita perspectiva.
Uneori ne e teama sa spunem adevarul, dar un unele cazuri cred ca poate fi oarecum benefic sa te minti.
Eu una nu obiesniiesc sa fac asta ca oricum adevarul tot ala e si o stiu bine. Nu vreau sa traiesc sau sa fac ceva dintr-o minciuna. Minciuna iti face rau, nu adevarul.
Ai dreptate. Minciunile astea cum ar fi lumea fara ele?
Nu stiu... poate mai buna
Cine stie?
Poate o minciuna mica nu strica
Pentru cauze nobile
Stiu ca nu e cine stie ce, dar e.
Oricum, eu il consider raspunsul castigator. Si nu vad cum as putea sa il pun in "valoare", imi ramene decat Funda.
Aseara m-am mintit din nou.M-am mintit ca sunt bine, m-am mintit ca nu-mi pasa si ca pot face fata oricarei provocari.Am stiut de la inceput ca altul este adevarul, dar am continuat sa ma mint.Astept ziua adevarului!
Stiu ce zici... asa sunt serile.
Sunt total opus minciunii!
Nu am obiceiul să mint! De obicei spun adevărul, fără menajamente. Din punctul meu de vedere e cel mai benefic mod, chiar dacă e dureros!
Dar la tine, care este minciuna care ti-o spui cel mai des?
Că lumea asta s-ar putea schimba...
De ce ne mintim pe noi? te referi la speranta? Ma rog, ea cred ca e benefica.Mereu avem ceva de castigat. De exemplu ne mintim pe noi crezand ca putem face ceva ce e aproape imposibil si ne pregatim pentru acel ceva. Chiar dacă în final nu ne atingem scopul și suntem dezamăgiți ...ramanem cu pregătirea deci munca nu e în zadar.
Minciuna pe care mi-o spun cel mai des...cred ca "Nu ma deranjează ". Pentru ca vreau sa îmi pese mai puțin de unele lucruri. Dar pana la urma cred ca dacă îți zici de mai multe ori același lucru, el va deveni adevărul.
Ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa zic
Si asta este minciuna? "Nu ma deranjeaza?" Adica da... ai dreptate. Dar cum adica sa iti pese mai putin? Daca iti spui ca nu te deranjeaza, nu incep toate lucrurile sa vina peste tine? Si tu zicand asta sa le accepti?
Nu știu dacă e chiar o minciuna. Dar asta e felul meu de a ma face mai puțin sensibila.
La tine care e minciuna pe care ți-o spui cel mai des?
Tot am enumerat prin commenturi pe aici. Insa daca ar fi sa adaug ceva, poate faptul ca o sa fie bine, desi nu e asa. Ma pregatesc de dinainte pentru ce o sa urmeze. Dar mai nou nu ma mai mint cu nimic. Las totul sa treaca. Incerc sa nu mai am asteptari de la ceva sau cineva. Tot mie imi fac rau.
Da,eu consider ca uneori e benefic sa te minti de anumite lucrui daca acea minciuna duce spre realizarea unui lucru bun.Eu cel mai des ma mint pe mine ca totul va fi ok, ca voi reusi sa fac ce mi-am propus, desi subconstientul meu stie ca e posibil ca acest lucru sa ramina o minciuna.Am vazut un film, sau scurmetraj, nu mai tin minte, dar stiu ca in el se spunea ca orice minciuna ce poate fi realizabila nu poate fi numita minciuna si mai degraba preadevar.Deci pentru mine ceea ce imi spun mie sau celor din jur de multe ori nu este o minciuna ci un preadevar.
Ai dreptate. Chiar ai dreptate. Nu m-am gandit la asta pana acum.
Si numai aia te minti?
Ba nu, multe minciuni sunt cam ciudate, daca as enumera pe toate as umple intreaga pagina.Tu?
Zi cateva. Si eu am multe. Am mai zis in intrebarea asta. Dar daca ar fi adauga... ca mereu cred ca o sa ma trezesc mai devreme si mereu nu e asa )
Ma mint ca pot sa il bat pe fostul
Cum adica?
Glumeam.
Deci... florile. Detalii