Nu cred ca suntem intr-o simulare, dar este posibil.
Eu nu cred in afterlife acum, daca ar fi simulare de ce ar exista?
Agrument suprem nu cred ca exista. Nu putem demonstra cu certitudine ca nu suntem intr-o simulare. Am citit undeva ca π(pi) ar sugera acest fapt, ca nu suntem intr-o simulare, evident este o teorie.
Probabil au mai fost experimente, dar nu știu suficient ca să mă bag în discuția asta. Dar am vrut să menționez experimentul rusesc pe care o să îl găsești pe internet scris in engleză ca : Experiments in the Revival of Organisms pe Wikipedia și alte traduceri pe google. Asta dacă te interesează subiectul și ești dispus să cercetezi mai mult.
Tu gandesti mult prea departe. Pana in vremurile in care probabil nici a 1000-a generatie de-a ta nu va mai exista.
Vremurile moderne nu cunosc in totalitate nici care neurotransmitatori din creier vor activa exact anumiti receptori, nici proteinele care stau la baza neuronului, nici capacitatea de memorie inmagazinata intr-un organ atat de mic - lucruri care ne-ar fi extrem de relevante si in ziua de astazi. Daca le-am cunoaste, nu ar mai exista tratamente diverse pentru o singura disfunctionalitate a mecanismului cerebral.
Este draguta si oarecum enervanta curiozitatea aceasta a oamenilor. Draguta pentru ca imaginatia nu are limite si sunt foarte putine persoane care au o imaginatie extrem de bogata, printre ei, nascandu-se vizionarii umanitatii. Insa iritabila pentru ca sunt atat de multi neurologi si psihiatrii care incearca sa gaseasca solutii, zilnic, pentru problemele noastre cotidiene, care cunosc atat de putin desi munca de cercetare este matusalemica, incat ne este imposibil sa avem o viziune de ansamblu a lucrurilor complet necunoscute.
Din cate stiu nu se poate "invia". Dupa ce au murit celulele din creier nu mai poti face nimic.
Daca prin refacere te referi la "copierea" informatiei dintr-un creier la alt creier, pana acolo cred ca mai sunt cateva sute de ani. Intrebarea este: va mai fi aceeasi persoana?
Din doua motive cred eu.
1. Informatia in creier e stocata sub forma chimica dar si prin sinapsele pe care neuronii le-au legat. In momentul in care persoana moare si tesutul este asfixiat cel mai probabil informatia e alterata.
2. Tine de complexitatea creierului. Una din directiile cele mai interesante din domeniul neurostiintelor este incercarea de a recreia atat algoritmic cat si structural un creier uman. Din pacate pana acum nu s-a prea reusit iar motivul e simplu, creierul este un organ atat de complex incat ina cest moment nu avem mijloacele tehnologice de a-l simula. Probabil se va intampla in viitorul apropiat pe masura ce procesoarele devin mai puternice dar pentru moment asteptam.
Concluzia mea e ca acest lucru se va intampla la un moment dar singura problema e ca si daca vom putea accesa informatiile dintr-un creier decedat ca dintr-o cutie neagra, intrpretarea lor va fi o alta mancare de peste. Informatia din creierult au are sens nu doar datorita modului in care e stocata ci si datorita sensului atribuit de tine, sens care poate deriva dintr-o multime de alte situatii cu amprente emotionale de diferite feluri si intensitati.
In conditii optime, un om decedat de maxim jumatate de ora poate fi readus la viata. In practica daca trec mai mult de cinci minute sansele sunt aproape zero. http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_B%C3%A5genholm
Exista o sansa, dar este neglijabila. E un documentar pe Discovery sau NGC cu I should be dead.
Daca s-ar putea "repara" celulele din creier si restabili toate sinapsele ar trebui sa fie posibil cel putin teoretic sa se trezeasca tot acel "tu" care a murit. Daca ai conecta creierul la PC? In sensul ca el sa functioneze digital? Atunci nu ai fi tu, nu ai avea constiinta intr-un computer.
Deocamdata nu exista tehnologie care sa permita o constiinta sa existe intr-un computer, se poate simula constiinta dar nu este o constiinta reala. Nu isi da seama un computer ca el exista.
Daca un creier nu mai are deloc alimentare cu oxigen, dupa 5 minute incep celulele sa moara. Daca restabilesti sistemul cardio-respirator dupa 1-2 ore sunt sanse extrem de mici ca acel om sa mai supravietuiasca, ramane o leguma si practic ii dispare orice forma de constiinta, o sa aiba nevoie de respiratie artificiala prin intrermediul unui aparat.
Cum a spus si "d.andus" exista cazuri si niste conditii care permit creierului sa supravietuiesca o perioada mai indelungata, dar foarte rar.
Aici iti pot raspunde doar oameni care au citit articole pe tema asta din surse sigure.
Acei oameni care s-ar putea sa stie au aflat asta in mare parte de pe net, de unde puteai sa cauti si tu raspunsul.
Acum, nu ca am ceva cu intrebarea ta sau ca nu imi convine mie ca ai pus-o, e o intrebare normala, nu deranjeaza pe nimeni, dar s-ar putea ca cei care iti raspund la ea sa iti raspunda intr-un mod gresit si tu sa retii ceva gresit.
De aia te sfatuiesc sa cauti pe google chestiile astea ( probabil in limba engleza o sa ai mai multe rezultate).
Eu zic ca este bine, sa primesti mai multe raspunsuri chiar daca difera intre ele, astfel iti faci o idee mai buna despre un lucru si te provoaca sa folosesti logica in alegerea raspunsului. Daca ai doar un singur ranspuns, nu ai avea din ce sa alegi, nici nu te-ai gandi la mai multe variante.
Pana la urma aceasta intrebare este doar o curiozitate inofensiva.
Nu ai ce sa incerci, retelele neuronale se distrug aproape imediat dupa moarte.