Sincer, habar nu am de ce nu cred oamenii în discalculie, dar daca ai fost diagnostic cu așa ceva poți să prezinți adeverința medicală de la doctorul psihiatru.
Discalculia este o boală reală recunoscută de profesioniștii din domeniul sănătății și educației ca o tulburare specifică de învățare.
Discalculia este inclusă în manuale diagnostice standardizate, cum ar fi DSM-5 (Manualul de diagnostic și statistică al tulburărilor mentale, ediția a 5-a), ca o tulburare specifică de învățare.
Da! Discalculia este ca dislexia și nu este lene! Pur și simplu nu oamenii bolnavi de discalculie nu pot înțelege matematica
Oamenii nu stiu nici ca exista oameni care au diabet si care fac zilnic injectii cu insulina si care trebuie sa manance urgent ceva dulce ca altfel pot muri chiar si saracii ajung sa li se rada in nas in magazin cand cer sa intre in fata sa plateasca o ciocolata ca au glicemia 50. Deci multi indivizi din tara asta nu stiu ca exista asa ceva si tu te miri ca nu stiu de problema ta? Pentru ca nu au cultura medicala. Sunt analfabeti dpdv medical. Indraznesc sa spun ca majoritatea populatiei e asa
Ei spun ca e lene, dar unii pur si simplu nu intelege nimic din matematica
Asa si unele genii nu cred ca exista adhd ca e ceva inventat ca e modern,la moda, din moment ce nivelul unor neutrotransmitori se vad fiind mai putini in creier cum sa nu crezi,e ca daca ai avea tumoara si nu cred astia, creierul e foarte complex, fiecare neutrotransmitor, neuron, sinapsa are rolul ei, inca nu stim cum functioneaza creierul
Rational nu poti intelege? eu cred oricine poate intelege doar e nevoie de timp,rabdare,vointa, noi cu adhd nu ca nu intelegem nu avem rabdare sa intelegem, poate si tu, ai rabdare si fii curios, eu singur am invatat ceea ce stiu
Daca in viata nu intelegi ceva, inseamna ca nu ai invatat sau nu ai avut un profesor bun. Mi se pare chiar stupid ca la fiecare nereusita a unui om, sa-l etichetam cu boli inchipuite si bagate in sistem pentru a lua oamenii bani de la stat degeaba. Daca esti prost la matematica, inseamna ca esti prost la matematica, nu ca ai o boala. La fel si cu cititul. Daca nu ai invatat cum sa citesti nu inseamna ca ai o boala, ci inseamna ca nu stii sa citesti. Si eu sunt prost la matematica care trece de clasa a 9-a sau a 10-a, dar asta nu inseamna ca am discalculie partiala ). E pur si simplu pentru ca nu am invatat din anumite cauze acea matematica.
Eu nu pot sa suport oamenii care sunt prosti si dau vina pe boli... Nu sunt boli psihice ca dementa sau ca retardismul. Ele sunt doar rezultatul prostiei. Daca nu stii sa citesti sau sa faci calcule insemna ca nu ai invatat sau ca nu ai avut un profesor potrivit pentru tine. Hai de acum sa ne apucam de inventat boli pentru orice ca e mai simplu decat sa recunosti ca esti inapt in ceva anume.