| IzvorulDeIntelepciune a întrebat:

De ce nu va place la munca?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
46 răspunsuri:
| Abcd1234ef56 a răspuns:

Salut!
In general nu ne cunoastem, asa ca ideal ar fi sa ne respectam putin, deoarece fiecare are calitatile lui.
"De ce nu va place munca?" In "Romm(ania)" pe nimeni nu-l mai trage inima sa munceasca. De ce? Pentru ca suntem puturosi? Pentru ca ne-am nascut bogati?
Nu! Pentru ca in aceasta tara muncitorul niciodata n-a fost respectat. Iti dau cateva exemple: producatorii romani de multe ori raman cu marfa nevanduta, deoarece importam de la altii; in 2014 s-a ajuns sa ai facultate si sa fii menajera in strainatate decat sa stai in "tara lui Traian" - mai bine castigi in afara 1500€ si facand curatenie in case decat sa te ia in ras maimutoii astia.
Totul se rezuma la bani prietene, nu o sa-ti munceasca nimeni gratis! De ce vorbim aiurea si criticam?
Romanul este un om muncitor, o spun cu mana pe inima si pacat mi-ar fi sa vorbesc aiurea, numai ca, fiecare avem problemele noastre, fiecare avem planurile noastre...
Cum ai ajuns tu la concluzia ca nu ne place munca? Romanii (si alte natii, evident) au lasat totul (familie, prieteni, valori personale si sentimentale) si au plecat departe, printre straini, fara a cunoaste pe nimeni sa munceasca si sa-si faca un rost in viata. Eu sunt unul din milioanele de romani care mi-am lasat tatal bolnav cu handicap fizic gradul 2 si a trebuit sa plec... crying si ca mine sunt multi altii.
Am mai intalnit eu anul trecut un papa-lapte in tren si tot asa critica romanii... ca de ce pleaca din tara lor...
Cine vrei sa-ti munceasca pe 10-12 milioane de lei o luna intreaga, cand preturile din Romm(ania) sunt similare su cele din tarile unde salariul minim e de 800€?
Avem o tara minunata, numai ca tiganusii ne strica imaginea peste tot in lume. Ei sunt cei carora nu le place sa puna osul la munca. Unde calca tiganul nostru, e dezanstru. Cunosc si tigani muncitori, seriosi, dar in general sunt cei mai nenorociti si imi asum ceea ce spun.
De aceea romanul este muncitor...
DOAMNE OCROTESTEI PE ROMANI ORIUNDE SUNT EI!

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru Abcd1234ef56):

Nu te pune nimeni sa ramai in Romania daca aici nu-ti place. Poti munci oriunde in UE. Nu inteleg insa cine te-a prostit ca in V iti este apreciata munca, toata lumea te vede ca pe un sclav si te plateste la jumate fata de cat ar trebui sa castige un bastinas.

| Abcd1234ef56 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Niciodata nu am dat un raspuns pentru saracia aia de funda, insa la raspunsul pe care l-ai ales castigator... lasa de dorit si dovedesti de fapt cum gandesti si cum vezi lucrurile. Intr-un cuvant - jalnic.
Si-ti mai spun o chestie, "asa ca intre prieteni"... as vrea din inima ca tot romanul s-o duca si mai bine decat mine, sa fie tratat cu respect, onoare, seriozitate, demnitate oriunde in lume.
Eu unul, nu am niciun motiv sa ma simt sclav; ma vede cerul daca as minti ori m-as umfla in pene.
Un om valoros niciodata nu o sa fie respectat in Romania. Cei mai respectati sunt ciorile, mafiotii, prostituatele (ca fac o gramada de bani), pe cand un miner care e vai si amar de viata lui, un simplu om de la tara, un muncitor pe santier... cu totii sunt luati in ras profitand de situatia financiara in care s-a ajuns, iar tu probabil esti deranjat de faptul ca nu poti angaja muncitori pe 800 RONI lunar.
Incearca sa traiesti cu 1200 roni pe luna timp de cateva luni si vei vedea "de ce nu ne place la munca"!
Toate cele dorite!

''Incearca sa traiesti cu 1200 roni pe luna timp de cateva luni si vei vedea "de ce nu ne place la munca"! ''

Un an de zile pe salariu asta am stat, si nu m-am plans nicaieri. Si nu stateam la mamica si la taticu, eram obligat sa platesc intretinere, cablu, lumina, etc. Nu cred ca eu vad lucrurile asa gresit. Mie mi se pare ca mai intai trebuie sa demonstrezi ceva si apoi sa ai pretentii, nu invers. Asa cum eu am progresat de la salariu ala de 1200 ron pe luna asa o poate face oricine altcineva. Dar doamne fereste sa incepeti de jos, voi v-ati nascut toti directori si aveti drepturi! D-aia ne merge cum ne merge in tara asta, din cauza mentalitatii voastre defecte.

| Abcd1234ef56 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Simtind gustul banutului, ti-ai dat seama ca nu-i de trait cu 1200 lei/ luna. In 2007 luam 6 milioane si munceam de-mi sareau capacele.
Pana la urma omul este obligat de situatie sa munceasca pe oricat, doar ca Traienel, ONU si UE ne pun taxe peste taxe, mafia ne vinde curentul de 5 ori mai scump, caldura de 10 ori mai scumpa si pana la urma tragi singur concluzia unde am ajuns. Omul nu vrea sa fie explotat si luat peste picior pana la nesfarsit si nu este de acord sa munceasca pe o mizerie de 1200 roni. Este singurul mod de a mai ridica salariile. O firma care se respecta isi trateaza muncitorii ca atare, daca nu, muncitorul trage la turta lui.
Trebuie doar sa fii putin dezghetat si sa-ti dai seama de unele lucruri.
La preturile din Romania, salariul minim pe economie ar trebui sa fie de cel putin 2200-2500 lei si asa traim cu totii cum ne-a promis presedintele! Ti-o spune unul care stie.
Numai bine!

Romanu are doua moravuri mostenite de pe vremea comunismului si de care nu a reusit sa scape nici pana acum, si anume : nimic din ce se intampla nu este din cauza lui, oricine altcineva este vinovat mai putin propria persoana nu si asteapta mereu sa vina altcineva (in speta statul) sa il educe si sa-i dea. Dupa cum probabil ti-ai dat seama statul iti ia de 10 ori mai mult decat iti da asa ca in niciun caz nu o sa educe si nu o sa protejeze. Protectie sociala era pe vremea comunismului, acum e ca in jungla (cine e baiat destept reuseste si cine nu, moare de foame). Pana cand mentalitatea colectiva nu se va obisnui cu ideea ca nimic nu cade din cer si pentru orice trebuie sa te zbati nimic bun nu se va schimba in Romania. Marea majoritate a romanilor sunt prea superficiali sa realizeze asta sau pur si simplu prea puturosi sa vrea sa actioneze in consecinta.

| OhGodWhy a răspuns:

Depinde de munc, daca este munca fizica, 15 ore pe zi, in picioare.Cum am eu, normal ca te saturi.Dar daca ai reusit sa ai un job pe care-l faci cu placere, atunci este o munca placuta.

| vanessa63425789 a răspuns:

Cine a spus ca nu ne place la munca?

| ady1o a răspuns:

Mie sincer chiar imi place la munca fie ea fizica sau intelectuala.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru vanessa63425789):

Tie iti place la munca?

| vanessa63425789 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Da!
n-ai mai vazut om caruia sa ii placa munca?

''n-ai mai vazut om caruia sa ii placa munca? ''

Ba da, mie de exemplu. Da n-am prea vazut pe TPU.

De ce nu pe TPU?

Fiindca aici lumea are cu totu alte preocupari. E suficient sa-i citesti ca sa-ti dai seama.

Bbine!
Gat ca m-am saturat!

Sa-ti fie de bine.

Întrebări similare