| Manticora a întrebat:

De ce nu vor femeile sa stea cu tine daca nu ai loc de munca? De ce asa importanta parta materiala pentru ele?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu sunt cazuri izolate. Depresia e o boala reală care poate lovi pe oricine indiferent de ignoranță ta

27 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai ce sa facă? Sa te întrețină ea pe tine in timp ce tu freci menta?

| Manticora explică (pentru suntserios):

Daca te iubeste ce conteaza? Poate mai primesc si ajutor de la parinti? De ce totul trebuie sa fie despre bani?

| Hammurabi a răspuns:

Păi dacă tu nu ai o sursă de venit, din ce trăiți? cum trăiți? cum vă plătiți curentul, gazele, întreținerea?
Asta nu e "partea materială" e doar posibilitatea de supraviețuire.
Sau tu vrei ca ea să muncească iar tu să stai să trândăvești? laughing

| Manticora explică (pentru Hammurabi):

Intr-o relatie se fac sacrificii, nu?

| Hammurabi a răspuns (pentru Manticora):

Și sacrificiul tău care e?
Nu vrei să faci și tu un sacrificiu și să te duci la muncă? dacă tot ești conștient că într-o relație se fac sacrificii?

| Manticora explică (pentru Hammurabi):

Poate pot fi de folos prin casa.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Manticora):

Cum adica ce conteaza. Iubirea e cu 2 sensuri. Poate ea te iubeste pe tine, dar tu frecator de menta nu ii poti oferi nimic iti cam arde sa ma iubesti o atfel de persoana.

Si da prietene, totul e despre bani. Ca nu traim doar cu aer.

| Manticora explică (pentru suntserios):

Nu stiu, eu sunt deconectat de lume pentru ca am depresie severa de la 12 ani. Am noroc ca parintii au situatie buna. Altfel ajungeam boschetar. Nu as zice ca e lene pentru ca eu chiar vreau si m-am fortat atat de mult sa fac lucruri incat m-am pus in situatii peste puterea mea si am dezvoltat agorafobie. Functia mea executiva e inexistenta. Ultima data cand am reusit sa ma angajez nu puteam sa fac doi pasi prin firma ca ma napadeau gandurile rele si pastielele in loc sa ma calmeze, ma faceau sa vreau sa dorm 14 ore pe zi, sa fiu ametit, sa intarzii, sa nu inteleg ce mi se cere ca aveam un fel de ceata in creier, sa nu am notiunea timpului. Chiar nu sunt in stare de nimic nici cu tratament, nici cu terapie. Am schimbat multi psihiatri pana am renuntat de tot ca acum mi-e frica sa dau un apel la un cabinet nou, asa rau am ajuns. Ma gandesc ca exista si femei empatice... Parintii o sa-mi lase casa care destul de spatioasa, deci pot sa vin cu avantajul asta.

| raMLesS a răspuns (pentru Manticora):

Ce tratament ba baiatule, tu in loc sa faci sala, sa faci miscare, stai sa bagi pastile in tine... atat te duce capul atat faci pana la urma... daca cautai cu adevarat ajutor nu ajungeai in situatia asta, pastilele alea NU SUNT FACUTE SA TE AJUTE, doar iti blocheaza anumite chestii in creier si iti dau dependenta, tu te tratezi de ceva ce NU AI.
Depresia e o p#$! care apare doar din cauza situatiei in care te aflii.
Si mie mi s-ar parea depresiv sa am 30 de ani, sa nu am un job, prieteni, iubita etc...
Facand sala si ajungand in timp sa ai un aspect fizic placut (probabil esti gras ca dracu sau slab ca dracu, netuns, nearanjat si urat), ajungi sa ai si incredere in tine, iti infrangi anumite temeri, ajungi sa iti faci prieteni, iubita etc... si toata depresia p! z... o sa dispara.
TRAIESTI INTR-UN MEDIU COMPETITIV SI PIERZI, BAGA BINE LA CAP ASTA, TOT CE VEZI SI TOT CE EXISTA E COMPETITIE.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru raMLesS):

"Depresia e o p#$! care apare doar din cauza situatiei in care te aflii"

Daca nu ai fost in preajma cuiva care chiar suferă cu adevărat de depresie sa nu îți dai cu părerea, că nu știi ce înseamnă.

| raMLesS a răspuns (pentru suntserios):

Ba da, am fost, nu ii mai tine apararea, chiar si eu in adolescenta aveam o tentativa de depresie, ma simteam naspa, simteam ca nu vreau sa ies din casa, sa comunic, dar de cand m-am apucat de sport, de fu... si de lucrat la mine, mi-am revenit, mergi altfel pe strada cand stii un sport de contact, cand arati bine la fizic, cand ai o cariera.
Pe langa situatia financiara care iti aduce un confort, te simti tu insuti bine cand te uiti in oglinda stiind cat efort ai depus sa obtii ce ai, nu pot exprima in cuvinte ceea ce simti cand treci pe strada si intorci priviri, chestia asta se intampla in ani de chin, nu instant, tocmai asta ii da valoare.
Deci da, din punctul meu de vedere depresia e un mare bullsh1t al secolului 21, si daca ajungi sa iei pastile, inseamna ca esti 99% o cauza pierduta, asta si vor, sa consumi rahaturi, sa nu faci sport, sa te imbolnavesti, sa le cumperi pastilele, in loc sa faci ceea ce trebuie facut.

| CostinAlamariu a răspuns:

Fiindcă un copil nu se crește cu covrigi ci cu bani, o gramada

suntserios

Între "tentativa de depresie" și depresie clinica e mare diferență. Așa că că nu mai comenta aiurea. Faptul că nu înțelegi ce înseamnă nu îți dă niciun drept să îl condamni.

Eu nu cred in depresia clinica, pur si simplu nu cred ca nu e normal si natural sa apara.
Arata-mi niste oameni cu bani, status social, sportivi care arata bine, o viata faina, care au muncit din greu sa ajunga unde sunt si care au depresie.
Pana nu vad cateva exemple de genul eu continui sa-mi sustin afirmatia.

suntserios

Faptul că tu un oarecare de pe net nu crede nu înseamnă că nu există.

Nu știi cât de mare poate fi lista aici pe TPU cu oameni cu bani succes, faima care au suferit grav de depresie. Uite, eu îți las o lista cu niste sinucideri celebre. Cauți tu motivul da?

Avicii
Chester Bennington
Robin Williams
Alexander McQueen
Marilyn Monroe

| Freya1 a răspuns:

Poti sa faci un curs de calificare în IT sau ceva și sa muncești de acasă (am citit ce ai scris legat de problemele tale).Ca pensie de handicap sa iei e mult prea mica pentru a te putea descurca în viata.

Nu e vorba doar de parte materiala în iubite, dar nici nu poți sa ți de ea în timp ce plângi de foame în casa.

Pe niciunu din ce ai trimis tu nu il vad sa fii facut vreun sport.
Da-mi exemplu de unu lucrat in sala care sa aiba si bani si status social si eu te cred.

suntserios

Michael Phelps
Știi cine e? Mare sportiv. După ce a câștigat titluri olimpice in 2012 a avut un episod de depresie atât de grav încât doar norocul că nu a avut în momentul fatidic pastile e in viața. A recunoscut problema prin care a trecut și a deschis chiar o fundație pentru a ajuta atleții sa se descurce cu probleme psihice cauzate de depresie.

Gianluigi Buffon a scris in biografia lui cum a avut nevoie de psihologi sa poată să își continue cariera la Juve.

Mda nu stiu ce sa zic, probabil cazuri izolate.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că toată lumea e materialistă, într-o măsură mai mică sau mai mare.Nu poți trăi fără bani.Și ca să ajungi să iubești trebuie să trăiești în primul rând.

Nu se intampla nimic din senin si nu este un fenomen normal.
De ce te-ar lovi un val de depresie deodata? Ce avantaj evolutiv ar avea? Exact, nu ar avea, depresia este ceva curent care exista datorita stilului de viata, alimentatiei si in mare parte tehnologiei si aplicatiilor facuti sa te suga de viata si sa-ti strice programul de somn si atentia (tik tok, Youtube shorts, si multe altele).
Nu ti se pare putin ciudat? Bunica-miu care a lucrat pe camp toata viata lui si care tot timpul era activ (munca, animale, copii de crescut, gradina, etc) n-a mai avut depresie, si au oamenii din ziua de azi care au totul deja gata facut... te doare burta, te duci la doctor si iti face reteta, iti da 5 tipuri de pastile sa iei, ai 2 cosuri pe fata, mergi la farmacie si iti da aia 3 natii de pastile, un antibiotic, si 3 tipuri de creme unguent cand solutia e decat un stil de viata sanatos, trebuie sa fii pr0st sa nu vezi schimbarile astea.

| Manticora explică (pentru raMLesS):

Nu se intampla nimic din senin si nu este un fenomen normal.

Cine a zis ca a fost din senin? Sau ca m-a lovit deodata? Am zis ca am depresie severa de la 12 ani si a durat mult sa primesc diagnosticul. La mine a fost 70% predispozitie genetica pentru ca am cazuri multe in familie de depresie (am 2 cazuri de suicid), schizofrenie si altele. Restul a fost trauma, pentru ca am suferit un abuz grav la 5 ani si am avut o viata grea pana la 16.

Ce spui tu cu bunicul care a lucrat pe camp... pai si bunica a lucrat, si tot a avut depresie si a incercat de doua ori sa se sinucida, doar ca pe urma a gasit din nevoie si fara sa isi dea seama niste metode bune de coping, eu nu am pentru ca functia mea executiva e blocata de la 21 de ani, in schimb fii-sa, adica matusa mea a fost tintuita la pat 20 de ani de depresie.

Tu pentru ca nu intelegi depresia, nu ai o viziune buna de ansamblu, dar daca ai intelege subiectul asta la modul complex, ti-ai da seama cati oameni din jurul tau duc depresia pe picioare de ani de zile fara sa stie macar si asta doar pentru ca nu-i face disfunctionali si se manifesta altfel in cazul lor. Nu toate depresiile te tin la pat, dar unele da, pentru ca se somatizeaza in corp. Adica ai dureri fizice. In fine. Nu inteleg de ce oamenii cu parerile cele mai vehemente sunt mereu cei mai neinformati pe un subiect.

Nu vrau sa stii cum e sa te trezesti si sa nu ai energie, sa traiesti in constanta somnolenta si anxietate ca esti neputincios, ca trece viata pe langa tine, ca oricat e fortezi tot ce faci e mic, slab sau temporar si apoi sa intri intr-o gaura neagra de pesimism si cinism care iti distruge din nou orice mic progres.

Sala nu e o solutie pentru depresie, de aia e plina de oameni care au dezvoltat tulburari alimentare acolo. Pentru oamenii cu depresii mai moderate, nu ca a mea, e doar o distragere depresie, nu o rezolvare. Oamenii care au depresii din cauza tramelor trebuie sa faca terapie. Oamenii ca mine trebuie sa gaseasca tratamentul medicamentos potrivit, dar eu inca nu am ajuns acolo pentru ca toate au efecte adverse rele la mine.

| Manticora explică (pentru raMLesS):

Nu s-au sinucis, dar
Serena Williams
Naomi Osaka isi anulase french open airul din cauza depresiei si anxietatii
Dwayne Johnson (the rock) a vorbit des despre depresie si faptul ca a luat pastile ca sa nu se sinucida dupa ce si mama lui a avut o tentativa

Depresia e foarte prezenta printre atleti, sunt multe studii despre asta care spun ca 1 din 5 sportivi au depresie. La ei e chiar mai firesc pentru ca sunt intr-un mediu competitiv, au multe restrictii care ii pot duce la tulburari alimentare foarte usor si asta mereu vine cu comorbiditati la pachet (anxietate depresie), plus ca sunt predispusi la accidentari grave, deci stres.

suntserios

Daca e sa punem problema asa. Cancerul ce avantaj evolutiv are?

Acum ca viata moderna e un mare factor de declansare a depresiei si anxietatii e alta discutie si nu contesta nimeni asta. Dar asta e cu totul alta discutie. La fel cum acum 100 ani se murea de holera si tbc si acum nu se mai moare

| CleanHeart a răspuns:

Ce să facem cu un terchea perechea

Pai nu e, cancerul e o mutatie, se intampla si defecte, tocmai d-aia am zis ca depresia adevarata e un caz izolat, iar cei care cred ca au depresie au acele feeling-uri din cauza stilului de viata.

| RonaldoGOAT a răspuns:

Nimeni nu vrea sa stea langa un boschete care locuieste cu ma sa

Întrebări similare