| Slovcehov a întrebat:

De ce oamenii sunt mai mandri de locul din care vin decat din locul in care locuiesc acum?
Am un prieten care s-a mutat in Ardeal, dar mereu se lauda ca e moldovean.
Mereu ma intreb de ce s-a mutat daca e asa faina Moldova?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Asta-i comportamentul tipic al luzărilor (se scrie loser)

| Dismally a răspuns:

Pai ce e de lauda in a fi moldovean, oltean sau din orice regiune? E doar un loc pe harta, nimic special, oamenii sunt la fel peste tot.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

S-a mutat ca să își rezolve problemele. Când laudă locurile natale. este nostalgia după ele. Acolo a învățat că viața este frumoasă.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu e neapărat locul din care s-au născut efectiv, ci cel în care au crescut. Degeaba te-ai născut în Spania, dacă la 1 an ai tăi te-au luat în România și tu ai crescut aici. Ești român, pentru că aici ai crescut, aici te-ai dezvoltat, cu limba noastră ai copilărit. O persoană în scenariul de față nu se poate identifica ca fiind de origine spaniolă, chiar dacă a stat acolo un an din care oricum nu mai ține minte nimic.
Așa și în cazul de față: deși persoana respectivă s-a mutat în Ardeal din diferite considerente, el se simte moldovean pentru că acolo a crescut, acolo a dobândit personalitatea pe care o are astăzi.

| T0T a răspuns:

Poate i se pare mai faină Moldova, dar în Ardeal are mai mulți bani.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

De ce esti prieten cu un moldovean laudaros?
Eu nu sunt mandru de locul in care m-am nascut. Din copilarie m-am mutat in alt oras, si am considerat asta o imbunatatire pe toate planurile.

| Slovcehov explică (pentru Dismally):

Asa ma gandesc si eu. Adica imi place orasul in care m-am nascut, dar nu am niciun merit in asta ca sa simt mandrie

| alexandradlr a răspuns:

Asa simt oamenii nevoia sa se laude cu orice chestie, dar nu înțeleg de ce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că nu ne putem rupe de origini, oricât am încerca.

| RAY a răspuns:

Am un prieten care s-a mutat in Ardeal, dar mereu se lauda ca e moldovean. rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor