Alergatul pe banda e pentru lenesi, adevaratul alergat e in parc, in jurul unui stadion sau un simplu teren de fotbal, recomand.
Eu alerg si ies in fiecare Duminica in parc da dupa aia rup forneti cu cascaval si suc ))
Intro zi am alergat doar 5 minute ) sau mai putin de atata si dupa am rupt la dulciuri
))
Pentru ca genunchi, alergarea pe asfalt poate dauna genunchilor in timp,in plus cei care vor sa slabeasca sunt obezi,presiunea e enorma,contează sa faci sport,indiferent cum,sa faci efort non stop, cat de mic e, eu am bicicleta de aia mica, dau la pedale cand am timp liber, repet miscarea inseamna viata
"Is running on hard surfaces really bad for your knees? Compared to running on a sandy soft surface, running on asphalt actually decreased the risk of tendinopathy. Other studies, like this one published in the British Journal of Sports Medicine, found no correlation at all between running surface and injury rate."
https://www.outsideonline.com/......our-knees/
Daca ala era motivul, atunci toti sportivii de performanta fugeau doar si numai pe banda.
În cele mai bune condiții, pășunile din parcuri, terenuri de golf și terenuri de fotbal oferă cea mai pură și naturală suprafață pentru alergare. Zonele în care pășesc oile sunt adesea gazonul fin, tăiat aproape.
Pro: În timp ce iarba este moale și ușoară pentru picioare în ceea ce privește impactul, de fapt, vă face mușchii să lucreze din greu. Acest lucru sporește puterea și înseamnă că veți observa diferența când vă întoarceți la drum. Când este plat, oferă o suprafață excelentă de lucru în viteză (pot fi necesare vârfuri în condiții mai umede) și, spre deosebire de o pistă, vă poate oferi spațiu pentru a rula repetări întregi fără a fi nevoie să faceți viraje strânse.
Contra: Majoritatea pășunilor sunt neuniforme și pot fi periculoase pentru alergătorii cu glezne instabile. De asemenea, poate fi alunecos atunci când este ud, alergătorii cu alergii pot suferi mai multe simptome atunci când aleargă pe el, iar moliciunea sa poate obosi picioarele surprinzător de repede. În cele din urmă, desigur, în timp ce cea mai bună iarbă pentru alergare se găsește adesea pe terenurile de bowling și terenurile de golf, proprietarii nu sunt întotdeauna fericiți să descopere alergători pe gazonul lor sfințit.
Concluzie: Dacă poți găsi o întindere plată, uniformă, iarba este cea mai bună suprafață de antrenament pentru majoritatea alergătorilor, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.
Evaluare: 9, 5/10
https://www.runnersworld.com/......-surfaces/
Https://weburban.ro/......-in-opera/
BA8 – Este un asfalt pentru trafic usor, pietonal. Este cel mai bun daca vrei sa realizezi o alee in curte, insa nu este tocmai cea mai buna alegere daca vrei o parcare, deoarece se poate uza destul de repede.
BA16 – Este asfaltul folosit adesea atunci cand suprafata este destinata circulatiei autovehiculelor. Nu rezista la un tonaj foarte mare, insa este o solutie perfecta pentru realizarea aleilor din fata casei sau a parcarilor.
BA25. Este cea mai puternica mixtura existenta pe piata. Aceasta se toarna pe strazile unde se circula cu tonaj mare. De regula, este un punct de legatura intre suport ( pietris, nisip, etc) si asfaltul de tip BA16 care este mai confortabil pentru circulatie.
Buna intrebare.
Poate pentru ca unora poate le este rusine sa alerge in spatiul public sau locuiesc la bloc si nu au unde, nu au curte si gradina si in jurul blocului poate le e rusine.
Eu unul n-am fost niciodata la sala, nu vreau sa-mi cheltui banii pe abonament. Locuiesc la casa si am gradina largă, asadar am loc de alergat.
IsoldeRose întreabă:
BitchInRedDress întreabă: